Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Waarom Formule 1 in Amerika “anders aanvoelt” dan in vorige jaren
F1 circuits

Waarom Formule 1 in Amerika “anders aanvoelt” dan in vorige jaren

55
Miami F1 Circuit
Foto: Bassfish22

F1’s historische route in de VS

De Formule 1 heeft een lange en versnipperde geschiedenis in de Verenigde Staten. Met meer dan 50 races op 10 verschillende locaties, toont het de gevarieerde aanpak van F1 in Amerika. Van de Indianapolis 500 in de jaren ’50 tot aan de races in Sebring, Riverside en Watkins Glen, de F1 heeft vele verschijningsvormen gehad in de VS. Na een terugkeer in Phoenix en een kort avontuur op het Indy-circuit, heeft het Circuit of the Americas in Austin gezorgd voor een stabiele positie van de F1 in Amerika.

Liberty Media’s transformatieve invloed

De overname van de Formule 1 door het massamediaconcern Liberty Media in 2017 was een keerpunt. Hun aanpak heeft geleid tot meerdere F1-evenementen per seizoen in de VS, met Las Vegas als nieuwste toevoeging. Deze verandering markeert het einde van de fluctuerende periodes en de start van een nieuwe bloeiperiode voor de F1 in Amerika, onderstreept door langdurige contracten.

Tom Garfinkel over F1’s groei in de VS

Tom Garfinkel, managing partner van de Miami Grand Prix en tevens president en CEO van het Miami Dolphins NFL-team, bespreekt de huidige staat van F1 in Amerika. Volgens hem heeft Liberty Media een significante rol gespeeld in de internationale groei van de sport, en hun investeringen in de VS zullen naar verwachting blijven groeien. Dit is een belangrijk signaal voor de toekomstige ontwikkeling van de sport in Amerika.

De Miami Grand Prix als voorbeeld

Met twee succesvolle grands prix in Miami, kent Garfinkel de uitdagingen en kansen van het organiseren van dergelijke evenementen. Ondanks enkele problemen in het eerste jaar, zoals klachten over het circuit en toegang, ziet hij een groeiende interesse, vooral onder jongeren. Hij verwacht dat de capaciteit in 2024 nog verder zal toenemen, met als doel 100.000 bezoekers te bereiken.

De extra uitdagingen van Las Vegas

De komst van de Las Vegas Grand Prix brengt extra uitdagingen met zich mee, zoals het sluiten van de beroemde Strip en aangrenzende wegen. Hoewel Garfinkel de uitdagingen van straatraces erkent, kijkt hij uit naar een ander groots evenement in de VS.

Toekomstige uitbreiding in de VS

Hoewel gesprekken over een vierde Amerikaanse race vaak opduiken, ziet Garfinkel momenteel nog geen ruimte voor verdere uitbreiding. Echter, hij sluit het niet uit als de vraag en timing juist zijn. De wens om te groeien en te slagen is wederzijds onder de promotors van de Amerikaanse races.

In deze bloeiende periode van de F1 in Amerika, waarin nieuwe deelnemers zoals Andretti Formula, Cadillac en Ford worden verwacht, lijkt de sport steeds meer verankerd te raken in het Amerikaanse sportlandschap. Met de toenemende belangstelling en investeringen ziet de toekomst van F1 in Amerika er rooskleurig uit.

Gerelateerd nieuws

De belangrijkste strategieën voor de GP Canada 2024

Bandenkeuze en pitstopstrategie De bandenkeuze zal een cruciale rol spelen in de...

Wat is de kortste baan van F1?

De kortste Formule 1-baan is het Circuit de Monaco met een lengte...

Wie organiseert formule 1 in Zandvoort?

De organisatie van de Formule 1 in Zandvoort wordt geleid door CM.com...

F1-top hint op drie nieuwe potentiële Grand Prix-locaties

Naarmate de wereldwijde aantrekkingskracht van de Formule 1 blijft groeien, richten de...

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna

Eerste Europese Formule 1-weekend van 2024 Het eerste Europese Formule 1-weekend van...

Directeur Zandvoort: “Dan volgt er meer duidelijkheid over toekomst GP Nederland”

Toekomst van de Nederlandse Grand Prix Robert van Overdijk, de algemeen directeur...

Waarom is Monaco zo uitdagend voor Formule 1-coureurs?

Monaco is een echt gevecht voor Formule 1-coureurs. Het is beroemd vanwege...

Carlos Sainz uitgelicht als topdoelwit voor Sauber in het Audi F1-tijdperk

Sauber’s eerste stappen in de markt van 2025 Sauber heeft al een...