Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-circuits Veiligheidsproblemen in de paddock: maatregelen tijdens de Grand Prix van Mexico
F1-circuitsF1-teams

Veiligheidsproblemen in de paddock: maatregelen tijdens de Grand Prix van Mexico

35
gp mexico
Foto: WTF1

De Grand Prix van Mexico heeft altijd een bijzondere plaats ingenomen in de Formule 1-kalender, maar vorig jaar leidde de enorme toestroom van fans en VIP’s in de paddock tot significante veiligheidsproblemen. Het werd zo druk dat coureurs zich genoodzaakt voelden om de paddock te vermijden om zich überhaupt te kunnen verplaatsen. Er waren gevallen van mensen die te dichtbij kwamen, en zelfs situaties waarin persoonlijke eigendommen van de coureurs werden doorzocht. Dit jaar hebben de organisatoren van de Mexicaanse Grand Prix, in samenwerking met de Formule 1, maatregelen genomen om deze problemen aan te pakken en de veiligheid in de paddock te verbeteren.

Een ongewenste situatie

Pierre Gasly van Alpine was een van de coureurs die vorig jaar zijn zorgen uitte over de situatie in de paddock. Hij merkte op dat iemand zijn rugzak had geopend en zijn collega’s hadden soortgelijke ervaringen. De problemen bleven niet beperkt tot de Grand Prix van Mexico; tijdens de Italiaanse Grand Prix werd er zelfs op Gasly’s deur geklopt terwijl hij zich in de Alpine gastvrijheidsruimte bevond.

Proactieve maatregelen

Om herhaling van deze situaties te voorkomen, hebben de organisatoren van de Mexicaanse Grand Prix samengewerkt met de Formule 1 om het aantal mensen in de paddock te verminderen. Rodrigo Sanchez, de marketingdirecteur van de race, legde uit dat ze nauw hebben samengewerkt met de Formule 1 om de verzoeken om toegang tot de paddock te verminderen. Het doel is om de lijsten zo klein mogelijk te houden, zodat er een comfortabelere omgeving in de paddock gecreëerd kan worden.

Een oproep tot respect

Naast het verminderen van het aantal mensen in de paddock, hebben de organisatoren ook een marketingcampagne opgezet om toeschouwers op te roepen meer respect te tonen aan de coureurs. Ze willen benadrukken dat de paddock in de eerste plaats een werkgebied is. Met grote billboards door de hele stad worden fans aangespoord om de rivaliteit aan de coureurs op de baan over te laten.

Beveiliging opgeschroefd

Deze maatregelen komen na een incident tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten vorig weekend, waarbij Sergio Perez’s teamgenoot Max Verstappen werd uitgejouwd. Red Bull heeft naar verluidt de beveiliging verhoogd om Verstappen en andere belangrijke teamleden te beschermen, een protocol dat ook van toepassing is op Verstappen’s thuisrace in Zandvoort.

De organisatoren van de Mexicaanse Grand Prix en de Formule 1 hebben duidelijk maatregelen genomen om de veiligheid in de paddock te verbeteren en ervoor te zorgen dat de coureurs zich veilig en comfortabel kunnen bewegen. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat iedereen, zowel de coureurs als de fans, kan genieten van het raceweekend.

Gerelateerd nieuws

AlphaTauri kondigt nieuwe F1-naam aan voor 2024 met Amerikaanse sponsors

Een nieuwe identiteit voor AlphaTauri in de Formule 1 Het Formule 1-team...

Aston Martin F1 team verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouder

Op de vooravond van de allereerste Grand Prix in Las Vegas, heeft...

McLaren: Veranderingen aan 2024 F1-auto moeten verder gaan dan alleen aerodynamica

McLaren als voornaamste uitdager van Red Bull De prestaties van het team...

Waarom Formule 1 in Amerika “anders aanvoelt” dan in vorige jaren

F1’s historische route in de VS De Formule 1 heeft een lange...

Toto Wolff: Dominantie hoort bij Formule 1, en nu is dat Red Bull

Red Bull Racing: de onbetwiste leider in de Formule 1 Het Formule...

Mercedes team vermijdt casino’s tijdens Grand Prix in Las Vegas

De uitdagingen van de Las Vegas Grand Prix Dit weekend staat de...

Paul Monaghan: Red Bull Racing moet blijven innoveren voor 2024

Dominantie biedt geen garanties Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing,...

Formule 1 teambazen bezorgd over te volle racekalender

De grens van 24 races In de dynamische wereld van de Formule...