Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2023
F1 circuits

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2023

63
Abu Dhabi Circuit

De spanning in de Formule 1 bereikt zijn hoogtepunt met de Grand Prix van Abu Dhabi, die dit jaar weer als de seizoensafsluiter fungeert. Fans van de autosport kunnen zich verheugen op een race die op een gunstige tijd voor Nederlandse kijkers wordt gehouden. Dit is een welkome verandering na enkele races die op ongebruikelijke tijden plaatsvonden.

De race in Abu Dhabi: een comfortabele tijd voor Nederlandse fans

In tegenstelling tot de Grand Prix van Las Vegas, die Europese fans dwong om vroeg op te staan, is de timing van de race in Abu Dhabi veel gunstiger. De race start op zondag om 14:00 uur Nederlandse tijd, wat betekent dat fans niet midden in de nacht of vroeg in de ochtend hoeven op te staan. Dit maakt het volgen van de race een stuk aangenamer en toegankelijker.

Het tijdschema: van kwalificatie tot race

De actie in Abu Dhabi begint al een dag eerder met de kwalificatie, die om 15:00 uur Nederlandse tijd van start gaat. Dit is een cruciaal moment waarop de coureurs strijden voor de beste startposities. De eerste vrije training, die het weekend opent, vindt plaats om 10:30 uur Nederlandse tijd. Dit geeft teams en coureurs de kans om zich aan te passen aan de baan en de laatste aanpassingen aan hun auto’s te maken.

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingVrijdag10:30u – 11:30u
Tweede vrije trainingVrijdag14:00u – 15:00u
Derde vrije trainingZaterdag11:30u – 12:30u
KwalificatieZaterdag15:00u – 16:00u
RaceZondag14:00u – 16:00u

Een spannende afsluiting van het seizoen

De Grand Prix van Abu Dhabi belooft een spannende afsluiting te worden van een dynamisch Formule 1-seizoen. Met de titelstrijd vaak nog open tot de laatste race, kunnen fans een intense en onvoorspelbare race verwachten. Het Yas Marina Circuit, bekend om zijn unieke kenmerken en uitdagende bochten, biedt een perfect podium voor een spectaculaire seizoensfinale.

De betekenis van Abu Dhabi in de Formule 1

De Grand Prix van Abu Dhabi heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een iconische race in de Formule 1-kalender. Het markeert niet alleen het einde van het seizoen, maar is ook een moment waarop teams en coureurs reflecteren op hun prestaties en zich voorbereiden op de uitdagingen van het volgende jaar. Met zijn nachtrace en indrukwekkende faciliteiten is het Yas Marina Circuit een favoriet onder zowel coureurs als fans.

Red Bull en de rest van het veld

Dit weekend kan Red Bull Racing ontspannen toekijken. Met de kampioenschapstitels al in bezit, hoeven Max Verstappen en Sergio Pérez pas vanaf de tweede vrije training in actie te komen. In de eerste sessie nemen rookies Jake Dennis en Isack Hadjar hun plaats in bij de Oostenrijkse formatie. Voor Verstappen lijkt intensieve voorbereiding overbodig; de Nederlandse coureur won immers de laatste drie edities van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Hoewel Red Bull weinig te winnen of verliezen heeft, blijft de strijd voor de posities erachter boeiend. Mercedes en Ferrari zijn verwikkeld in een gevecht om de tweede plaats in het kampioenschap, terwijl McLaren en Aston Martin strijden om de vierde positie. Mercedes heeft momenteel een kleine voorsprong van vier punten op Ferrari, en McLaren staat elf punten voor in hun strijd om de vierde plaats.

Gerelateerd nieuws

De belangrijkste strategieën voor de GP Canada 2024

Bandenkeuze en pitstopstrategie De bandenkeuze zal een cruciale rol spelen in de...

Wat is de kortste baan van F1?

De kortste Formule 1-baan is het Circuit de Monaco met een lengte...

Wie organiseert formule 1 in Zandvoort?

De organisatie van de Formule 1 in Zandvoort wordt geleid door CM.com...

F1-top hint op drie nieuwe potentiële Grand Prix-locaties

Naarmate de wereldwijde aantrekkingskracht van de Formule 1 blijft groeien, richten de...

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna

Eerste Europese Formule 1-weekend van 2024 Het eerste Europese Formule 1-weekend van...

Directeur Zandvoort: “Dan volgt er meer duidelijkheid over toekomst GP Nederland”

Toekomst van de Nederlandse Grand Prix Robert van Overdijk, de algemeen directeur...

Waarom is Monaco zo uitdagend voor Formule 1-coureurs?

Monaco is een echt gevecht voor Formule 1-coureurs. Het is beroemd vanwege...

Carlos Sainz uitgelicht als topdoelwit voor Sauber in het Audi F1-tijdperk

Sauber’s eerste stappen in de markt van 2025 Sauber heeft al een...