Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Oliver Bearman maakt indruk tijdens Formule 1 debuut
F1 coureurs

Oliver Bearman maakt indruk tijdens Formule 1 debuut

45
Oliver Bearman
Foto: Formula Fay

De directeur van engineering van Haas F1 Team, Ayao Komatsu, heeft lovende woorden over voor de Engelse coureur Oliver Bearman, die tijdens zijn debuutweekend in de Formule 1 direct indruk maakte. Bearman kreeg de kans om te rijden in een twee jaar oude Ferrari SF21 als onderdeel van zijn voorbereiding, en volgens Komatsu heeft hij “geen stap verkeerd gezet.” Hij eindigde de sessie op de 15e plaats, slechts drie plaatsen en 0,3 seconden achter teamgenoot Nico Hülkenberg, die zijn 200ste Grand Prix in Mexico viert.”

“Hij heeft het echt goed gedaan”

“Komatsu is vol lof over Bearman: “Ik denk niet dat we hem op iets kunnen aanmerken. Hij heeft het vanaf het allereerste begin van de voorbereidingen uitstekend gedaan. Hij is zeer professioneel en ontzettend makkelijk om mee samen te werken.” Volgens Komatsu was Bearman zeer rustig en begreep hij de doelstellingen van elke run. “Hij heeft echt geen fouten gemaakt. Hij heeft de ronde op de zachte banden niet gemaximaliseerd, maar het verschil in tijd, ook met de ronde van Nico, was niet groot, dus je kunt er niet te veel uit afleiden. Maar wat betreft zijn feedback was het echt een goede interactie met zijn ingenieurs. Een heel, heel goede baan. Zeer onder de indruk.”

“Beter dan verwacht”

“Op de vraag of de 18-jarige coureur de verwachtingen heeft overtroffen, gaf Komatsu aan dat dit inderdaad het geval was. “Ik denk niet dat je veel beter kunt verwachten. En hij heeft zeker mijn verwachtingen overtroffen. Niet dat mijn verwachtingen laag waren, maar hij was zo professioneel. En hij heeft geen fouten gemaakt. De communicatie en de feedback waren ook echt goed. Dus echt, ik heb niets om over te klagen. Het was een zeer indrukwekkende FP1.”

Vergelijking met eerdere rookies

“Haas heeft in het verleden veel rookies laten rijden, waaronder Charles Leclerc. Gevraagd naar hoe Bearman zich verhoudt tot hen, zei Komatsu: “Ik denk dat het een beetje moeilijk is om een directe vergelijking te maken, echt waar. Maar eerlijk gezegd, als ik alleen aan vandaag denk, heeft hij het zo goed gedaan. Echt, echt goed. Ik kan hem vandaag echt niet aanmerken op iets.” Bearman heeft nog een sessie gepland staan in Abu Dhabi en Komatsu kijkt uit naar de samenwerking: “Echt, ik kijk er naar uit. En dan ja, hopelijk volgend jaar meer sessies. Dus het is zeer veelbelovend.”

Gerelateerd nieuws

Alles over het vermogen van Carlos Sainz

Carlos Sainz Vázquez de Castro, beter bekend als Carlos Sainz Jr., is...

Alles over het vermogen van Charles Leclerc

Formule 1-coureur Charles Leclerc, bekend om zijn opvallende prestaties op de racebaan,...

Alles over het vermogen van Sergio Perez

Sergio Perez, algemeen bekend als een van de meest gedreven figuren in...

Red Bull kan Audi’s “zeer lucratieve” aanbieding aan Sainz niet evenaren

Carlos Sainz en zijn management hebben gesprekken gevoerd met elk Formule 1-team...

Alles over het vermogen van Lewis Hamilton

Het vermogen van de Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton is een fascinerend...

Carmen Montero Mundt: Partner van George Russell

Carmen Montero Mundt is de partner van de opkomende Formule 1-coureur George...

Leclerc: Sainz doet het simpelweg beter in recente F1-races

Herstel en prestaties van Sainz na de operatie Sinds zijn terugkeer van...

Carola Martinez: Partner van Sergio Perez

Carola Martinez is niet alleen de partner van Formule 1-coureur Sergio Perez,...