Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Liam Lawson ontvangt enorme steun voor mogelijke terugkeer in 2025
F1 nieuws

Liam Lawson ontvangt enorme steun voor mogelijke terugkeer in 2025

54
Liam Lawson
Foto: Behind The Drive

De opkomst van Liam Lawson

AlphaTauri CEO Peter Bayer onthulde dat Liam Lawson, een lid van het Red Bull Junior Team sinds 2019, enorm geprezen werd als “bloody amazing” door de meervoudige F1-winnaar Gerhard Berger. Lawson, die in 2022 de test- en reservechauffeur werd voor AlphaTauri en Red Bull Racing, heeft zijn banden met Red Bull’s F1-teams versterkt. In 2023 behield hij zijn rol als reservechauffeur en trok hij de aandacht toen hij tijdelijk deel uitmaakte van het AlphaTauri-team voor een reeks van vijf races ter vervanging van de geblesseerde Daniel Ricciardo, waarbij hij punten scoorde in Singapore met zijn beste finish van P9.

Steun van Berger en Marko

Lawson wordt gezien als een sterke kandidaat om in 2025 fulltime toe te treden tot de F1-grid. Red Bull’s driver programme baas Marko heeft dat jaar als doel gesteld voor zijn aankomst. Het blijkt dat hij niet de enige Oostenrijker is die extreem hoog opgeeft over Lawson. Berger, de baas van de DTM-serie waar Lawson een jaar voor zijn Red Bull/AlphaTauri-test en reserve rol vocht voor de titel, heeft zich bij Marko gevoegd in het loven van de jonge Nieuw-Zeelander. Bayer onthulde dat Berger Lawson’s racestijl bewonderde en hem zag als iemand die voor de gaten gaat en snel is. Ondanks enige aanvankelijke scepsis van Franz Tost, voormalig teambaas van AlphaTauri, waren zowel Christian Horner, Red Bull teambaas, als Bayer overtuigd van Lawson’s potentieel, wat leidde tot zijn reserve rol.

Lawson’s kans en druk

Lawson’s kans bij AlphaTauri kwam nadat Ricciardo uitviel tijdens de Nederlandse Grand Prix, waarbij hij zijn hand brak. Lawson nam het stuur van de AT04 over voor een periode van vijf grands prix. Ondanks de extreme druk op Lawson, een coureur die weet dat hij “moet leveren” in een F1-kans, was Bayer onder de indruk van hoe Lawson zo effectief de schakelaar omzette van een bundel zenuwen in de garage naar een indrukwekkende concurrent op de baan. Lawson zal zich bewust zijn van de mogelijkheid dat er voor 2025 een kans kan openen, met Sergio Perez die een kritiek jaar tegemoet gaat in zijn strijd om een contractverlenging bij Red Bull, terwijl Ricciardo op de achtergrond loert.

De toekomst in zicht

Met de steun van invloedrijke figuren binnen de F1-wereld en een bewezen vermogen om onder druk te presteren, lijkt Lawson goed gepositioneerd voor een mogelijke fulltime rol in de F1 in 2025. Zijn reis, gekenmerkt door opmerkelijke prestaties en de steun van gerenommeerde namen in de sport, maakt hem tot een spannende prospect om in de gaten te houden.

Gerelateerd nieuws

Gasly vreest voor moeilijke F1-periode zonder updates voor Alpine

Pierre Gasly bereidt zich voor op een zware periode in de komende...

Maakt Red Bull kans tegen Ferrari en McLaren in Spanje?

Verstappen en Red Bull favoriet, maar concurrentie loert Na een aantal uitdagende...

Perez gelooft dat rampzalige prestaties achter hem liggen

Sergio Perez heeft een reeks teleurstellende races gehad, waardoor hij van de...

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...