Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Alonso’s toekomstplannen bij Aston Martin: ‘Ik blijf hier, ook na 2026’
F1 nieuws

Alonso’s toekomstplannen bij Aston Martin: ‘Ik blijf hier, ook na 2026’

93
Fernando Alonso
Foto: Zach Catanzareti Photo

Fernando Alonso heeft onlangs zijn toekomstplannen onthuld bij Aston Martin, en hij is van plan om betrokken te blijven bij het team, zelfs na zijn huidige contract dat eindigt in 2026. De tweevoudig wereldkampioen gaf aan dat hij zich graag in een ambassadeursrol ziet, waar hij zijn ervaring en kennis kan blijven inzetten voor de ontwikkeling van het team.

Dit past perfect binnen Aston Martin’s ambitieuze toekomstplannen, vooral met de recente aanstelling van topontwerper Adrian Newey.

“Ik zal in 2026 rijden, en daarna zal ik ofwel in de Formule 1 rijden of in een andere serie. Als ik niet in de Formule 1 rijd, zal ik op de een of andere manier bij het Aston Martin-team zijn. Dus ik kijk uit naar die stralende toekomst,” zei Alonso.

Deze uitspraak benadrukt de sterke band die Alonso met Aston Martin heeft en zijn vertrouwen in de langetermijnvisie van het team. Het laat zien dat de Spanjaard, ondanks zijn leeftijd, nog steeds zeer betrokken is bij de sport en zijn carrière wil voortzetten, zij het in een andere rol na 2026.

Alonso’s toekomst bij Aston Martin

Alonso heeft duidelijk gemaakt dat zijn toekomst nauw verbonden is met Aston Martin, ook na 2026. Tegen die tijd is hij 45 jaar oud, maar hij staat open voor verschillende rollen binnen het team, afhankelijk van zijn status als actieve coureur.

Alonso lijkt te overwegen dat hij, als hij nog competitief is, zijn racecarrière kan voortzetten. Dit zou hem een van de oudste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 maken, wat zijn ongeëvenaarde passie en toewijding toont.

Mocht hij besluiten om te stoppen met racen, dan is hij van plan om als ambassadeur aan de slag te gaan, waarbij hij zijn uitgebreide ervaring kan inzetten om het team verder te helpen.

Lees ook:  Verstappen's toekomst onzeker: Alonso als mogelijke vervanger bij Red Bull

Deze flexibele benadering van zijn toekomst laat zien hoe diep Alonso is verbonden met Aston Martin en zijn geloof in het potentieel van het team. Het benadrukt ook zijn wens om een blijvende impact op de sport te hebben, zelfs als zijn actieve racecarrière ten einde komt.

De rol van Alonso in Aston Martin’s toekomstplannen

Alonso’s betrokkenheid bij Aston Martin gaat verder dan alleen zijn prestaties op de baan. Hij speelt een belangrijke rol in de langetermijnstrategie van het team, zoals blijkt uit zijn bijdrage aan het aantrekken van talent zoals Adrian Newey.

Alonso heeft toegegeven dat hij persoonlijk contact met Newey heeft gehad om hem te overtuigen zich bij Aston Martin aan te sluiten. Dit toont aan dat hij actief meedenkt over de toekomst van het team en zijn netwerk en invloed inzet om Aston Martin vooruit te helpen.

“Ik heb hem zeker een bericht gestuurd, net zoals waarschijnlijk iedereen die met hem wilde werken. Ik zag hem ook tijdens de Monaco Historic Grand Prix en we hebben een half uur zitten praten,” vertelde Alonso.

Deze proactieve houding past perfect bij zijn visie om ook na zijn actieve racecarrière betrokken te blijven bij het team. Het laat zien dat hij nu al bezig is met het leggen van fundamenten voor Aston Martin’s toekomstige succes, ongeacht zijn rol daarin.

Bovendien illustreert Alonso’s enthousiasme over de komst van Newey zijn geloof in de ambities van Aston Martin. Hij ziet het team als “het team van de toekomst” en is vastbesloten om daar deel van uit te maken, of dat nu als coureur is of in een andere functie.

Lees ook:  Newey uit zorgen over 2026-regels: 'Kan ten koste gaan van spectakel'

Alonso’s prestaties

SeizoenTeamPositie in WK
2023Aston Martin4e
2022Alpine9e
2021Alpine10e

Alonso’s recente prestaties bij Aston Martin tonen aan dat hij, ondanks zijn leeftijd, nog steeds tot de top van de Formule 1 behoort. Zijn vierde plaats in het wereldkampioenschap van 2023 was zijn beste resultaat sinds 2013, toen hij als tweede eindigde voor Ferrari.

Deze opleving in vorm heeft zijn motivatie alleen maar versterkt. Hij heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij zich fitter dan ooit voelt en dat zijn passie voor de sport onverminderd is. Dit enthousiasme vertaalt zich niet alleen in zijn rijprestaties, maar ook in zijn toewijding aan de ontwikkeling van het team.

Alonso’s ervaring en technische inzicht worden hoog gewaardeerd binnen Aston Martin. Zijn feedback heeft een belangrijke rol gespeeld in de vooruitgang die het team de afgelopen seizoenen heeft geboekt.

Deze combinatie van racevaardigheid en technische kennis maakt hem een waardevolle aanwinst voor het team, zowel nu als in de toekomst.

  • Alonso’s fysieke conditie is op piekniveau.
  • Technische feedback is cruciaal voor teamontwikkeling.
  • Zijn motivatie om te blijven presteren is onverminderd hoog.

De Spanjaard gelooft ook in de langetermijnvisie van Aston Martin. Hij ziet de investeringen in nieuwe faciliteiten, de aanstelling van toptalent zoals Newey, en de toekomstige samenwerking met Honda als sleutelfactoren voor succes.

“Voor mij is Aston Martin in zekere zin het team van de toekomst,” zegt Alonso. “We hebben behoorlijk goede dingen in het verschiet voor de komende maanden. Stap voor stap moeten we die eerste overwinning behalen en hopelijk in de toekomst strijden om kampioenschappen.”

Blijf op de hoogte

Gerelateerd nieuws

Red Bull erkent gebruik van “bib trick” tijdens kwalificatie

Red Bull heeft recent toegegeven dat ze een mechanisme hebben gebruikt dat...

Geruchten rond Red Bull: Piastri mogelijk nieuwe teamgenoot van Verstappen in 2025

De geruchtenmolen draait op volle toeren: Red Bull zou een gedurfde zet...

GP Verenigde Staten 2024: Wie zijn de favorieten voor pole position?

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 belooft een spannende strijd...

Red Bull eist onderzoek naar McLaren na schokkende beschuldigingen kostenplafond

Red Bull Racing staat momenteel voor een flinke uitdaging, zowel binnen als...

Red Bull eindelijk eerlijk: ‘Wanneer je iemand als hij verliest, is dat een klap’

Red Bull heeft eindelijk toegegeven wat velen al vermoedden: de afwezigheid van...

Otmar Szafnauer over waarom Piastri Alpine verliet voor McLaren

Oscar Piastri’s overstap van Alpine naar McLaren blijft een van de meest...

Lawson reageert op Horner’s opmerking over motorstraf voor GP van de VS

Liam Lawson heeft bevestigd dat hij een motorstraf zal krijgen voor de...

Horner geeft Checo Perez laatste waarschuwing: ‘prestaties niet acceptabel’

Christian Horner heeft recentelijk harde kritiek geuit op Checo Perez, de Mexicaanse...