Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’
F1 coureurs

Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’

71
Sergio Perez
Foto: Formula Today

Sergio Perez heeft gereageerd op geruchten over zijn toekomst in de sport. De 34-jarige rijder laat weten dat hij zelf bepaalt wanneer hij zijn carrière afsluit. Momenteel staat hij tweede in het wereldkampioenschap en heeft dit seizoen al zes overwinningen behaald, met in totaal 39 podiumplaatsen in zijn Formule 1-loopbaan.

Ondanks zijn indrukwekkende prestaties blijven er speculaties over zijn positie binnen het team, vooral door de dominantie van zijn teamgenoot Max Verstappen.

In een recent interview sprak Perez over de aanhoudende geruchten:

“Sommige mensen begrijpen het niet, vooral in de media, dat verschillende rijstijlen tot verschillende conclusies kunnen leiden. Het probleem was… Nou, niet het probleem – het goede was dat Max minder gevoelig was voor de problemen dan ik.”

Hiermee verwijst Perez naar de uitdagingen die hij heeft ervaren met de ontwikkeling van de Red Bull-auto. Hij benadrukt dat de data duidelijk maken dat er problemen zijn, en dat het team zich hiervan bewust is. De Mexicaan hoopt dat deze problemen snel worden opgelost, zodat hij nog meer uit de auto kan halen.

Perez’ prestaties en uitdagingen in het 2024-seizoen

Sergio Perez heeft in 2024 een turbulent seizoen doorgemaakt. Na een sterke start met vier podiumplaatsen in de eerste vijf races, volgde een periode van elf Grands Prix waarin hij niet in de top drie eindigde. Deze dip leidde tot speculaties over zijn toekomst binnen het team en in de Formule 1.

Volgens Perez zijn zijn mindere prestaties te wijten aan problemen met de ontwikkeling van de auto, die al zo’n 15 maanden spelen. Hij legt uit dat deze problemen voortkomen uit de richting die het team heeft gekozen.

Interessant genoeg merkt hij op dat Max Verstappen minder last had van deze problemen, wat hij toeschrijft aan hun verschillende rijstijlen:

“Ik denk dat het te maken heeft met de stijl van Max. Hij is van nature minder gevoelig voor de problemen die we hebben.”

Ondanks deze uitdagingen heeft Perez indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder zijn eerste overwinning voor Red Bull tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2021, gevolgd door overwinningen in Monaco en Singapore in 2022. In 2023 eindigde hij als tweede in het wereldkampioenschap, achter teamgenoot Verstappen.

Lees ook:  Sergio Pérez openhartig over pensioen en doelen met Red Bull

De strijd om verbetering en consistentie

Perez heeft duidelijk gemaakt dat hij hard werkt aan het verbeteren van zijn prestaties en het vinden van meer consistentie. Hij erkent dat er ruimte voor verbetering is, vooral bij de kwalificaties. In Japan versloeg hij bijvoorbeeld voor het eerst sinds de Grand Prix van Miami in 2023 zijn teamgenoot Verstappen in de kwalificatie, waarmee hij een reeks van 33 races doorbrak.

De Mexicaanse coureur benadrukt het belang van het vinden van de juiste balans in de afstelling van de auto. Hij verwijst naar de woorden van zijn collega Carlos Sainz:

“Zoals Carlos ooit zei, we zijn gestopt met uitvinden. We speelden te veel met de auto en gingen er gewoon doorheen. Ik denk dat we nu een veel beter tempo hebben. We zijn een stuk gelukkiger, en het weekend is gewoon vooruitgegaan. Ik denk dat het een goede zaak is.”

Deze aanpak lijkt vruchten af te werpen, aangezien Perez aangeeft dat hij zich comfortabeler voelt in de auto en dat zijn zelfvertrouwen langzaam terugkeert.

Perez’ toekomstperspectief en ambities

Ondanks de geruchten over zijn toekomst in de Formule 1 blijft Sergio Perez vastberaden en ambitieus. Met een contract bij Red Bull tot en met 2026 heeft hij voldoende tijd om zijn impact op de sport te maken.

Perez heeft al indrukwekkende mijlpalen bereikt in zijn carrière. Hij heeft het Formule 1-record voor de meeste starts voordat hij zijn eerste race won (190) en voor de meeste races voordat hij zijn eerste pole position behaalde (219). Deze cijfers tonen zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid aan.

Lees ook:  Nieuwe updates kunnen Red Bull serieus in de problemen brengen

De Mexicaanse coureur richt zich op het verbeteren van zijn prestaties en het maximaliseren van zijn potentieel in de Red Bull-auto. Hij erkent dat er nog werk aan de winkel is, vooral wat betreft de race-pace op lange runs:

“Ik denk niet dat we er op dit moment geweldig voor staan wat betreft ons tempo op de lange runs, maar we hebben wat veranderingen doorgevoerd, en hopelijk vertaalt zich dat in een beter race-tempo.”

Deze realistische benadering, gecombineerd met zijn vastberadenheid om te blijven verbeteren, laat zien dat Perez nog lang niet klaar is in de Formule 1.

Perez’ zijn rol in Formule 1 en zijn thuisland Mexico

Sergio Perez speelt niet alleen een belangrijke rol binnen het Red Bull-team, maar is ook een belangrijke ambassadeur voor de Formule 1 in Mexico. Als enige Mexicaanse coureur in het huidige veld helpt hij de sport te laten groeien in Latijns-Amerika.

Zijn successen hebben hem tot een nationale held gemaakt. Overwinningen en podiumplaatsen worden door zijn landgenoten met groot enthousiasme gevierd. De Grand Prix van Mexico is, mede dankzij Perez, uitgegroeid tot een van de meest sfeervolle races op de F1-kalender.

Daarnaast gaat de impact van Perez verder dan alleen zijn prestaties op de baan. Hij is actief betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven en gebruikt zijn platform om aandacht te vragen voor belangrijke maatschappelijke kwesties. Dit maakt hem niet alleen een gewaardeerde coureur, maar ook een rolmodel voor velen.

SeizoenPositie WKOverwinningenPodiumplaatsen
2023229
20223211
2021415

Deze tabel laat zien dat Perez de afgelopen jaren een constante progressie heeft doorgemaakt in het wereldkampioenschap. Zijn tweede plaats in 2023 benadrukt zijn waarde voor het Red Bull-team en zijn vermogen om op het hoogste niveau te presteren.

Gerelateerd nieuws

Marko over Mick Schumacher’s laatste kans: ‘Hij verdient een zitje’

Mick Schumacher heeft misschien nog één kans om terug te keren in...

Perez onder druk: ‘kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang’

Sergio Perez krijgt het steeds zwaarder bij Red Bull Racing. Dit seizoen...

Helmut Marko’s harde oordeel over Ricciardo: ‘Killer instinct verloren’

Het is officieel: Daniel Ricciardo zegt vaarwel tegen de Formule 1. Red...

Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’

Daniel Ricciardo heeft het niet makkelijk bij team RB . Toch zetten...

Colapinto’s droom in F1: Williams-baas Vowles open voor Audi-overstap

James Vowles heeft recentelijk een update gedeeld over de mogelijke overstap van...

Carrière Bottas op een kruispunt: ‘Ik rijd beter dan bij Mercedes’

Valtteri Bottas bevindt zich momenteel op een belangrijk punt in zijn carrière....

Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’

Lando Norris heeft tijdens de Grand Prix van Singapore zijn titelkansen flink...

Rosberg verrast door ‘vreemde’ fout Norris: “Dit kan zijn ondergang worden”

Nico Rosberg, de Formule 1-wereldkampioen van 2016, heeft na de Grand Prix...