Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Rosberg verrast door ‘vreemde’ fout Norris: “Dit kan zijn ondergang worden”
F1 coureurs

Rosberg verrast door ‘vreemde’ fout Norris: “Dit kan zijn ondergang worden”

119
Nico Rosberg
Foto: Web Summit

Nico Rosberg, de Formule 1-wereldkampioen van 2016, heeft na de Grand Prix van Singapore 2024 zijn verbazing uitgesproken over een terugkerend probleem bij Lando Norris.

Ondanks Norris’ dominante overwinning, waarbij hij meer dan 20 seconden voorsprong opbouwde op Max Verstappen, maakte de Brit drie opvallende fouten.

Rosberg waarschuwt dat deze neiging tot het maken van kleine foutjes Norris’ titelaspiraties in gevaar kan brengen. De voormalig Mercedes-coureur benadrukt dat Norris deze gewoonte moet afleren om een serieuze gooi te doen naar het wereldkampioenschap.

“We zien het altijd bij Lando. Hij is enorm snel, maar maakt altijd kleine foutjes hier en daar. Het zal normaal gesproken echter niet zijn ondergang zijn in de jacht op het wereldkampioenschap,” aldus Rosberg bij Sky DE.

Rosberg’s opmerkingen komen voort uit Norris’ optreden in Singapore, waar de McLaren-coureur ondanks zijn grote voorsprong twee keer de muur raakte en een derde fout maakte. Deze incidenten hadden potentieel rampzalige gevolgen kunnen hebben voor Norris’ race, maar hij kwam met de schrik vrij.

Norris’ dominantie en onverwachte fouten

Lando Norris leverde een indrukwekkende prestatie tijdens de Grand Prix van Singapore 2024. Hij pakte niet alleen de poleposition, maar wist de race ook op overtuigende wijze te winnen.

Zijn voorsprong op de tweede plaats, bezet door Max Verstappen, bedroeg meer dan 20 seconden bij het vallen van de finishvlag.

Deze dominante vertoning zorgde ervoor dat Norris zijn achterstand in het kampioenschap op Verstappen wist te verkleinen tot 52 punten.

Ondanks zijn overweldigende snelheid en controle over de race, maakte Norris drie opvallende fouten die Nico Rosberg’s aandacht trokken. Twee keer raakte de Brit de muur, waarbij hij beide keren geluk had dat zijn auto geen significante schade opliep. Een derde incident had eveneens potentieel gevaarlijk kunnen zijn.

“Het is grappig. Hij ligt met zo’n grote voorsprong aan de leiding, maakt drie fouten en kust twee keer de muur. Beide keren was het zo close dat het helemaal voorbij had kunnen zijn. Normaal gesproken is de voorvleugel kapot en gooi je de overwinning weg. Lando had dus ontzettend veel mazzel,” verklaarde Rosberg.

Deze onverwachte fouten van Norris, ondanks zijn comfortabele leidende positie, hebben vragen opgeroepen over zijn vermogen om onder druk te presteren in een titelstrijd.

Lees ook:  Rosberg: ‘McLaren moet ongeduldig zijn in strijd om kampioenschap’

Rosberg’s over prestaties Norris

Nico Rosberg, die zelf een intens titelgevecht met Lewis Hamilton heeft meegemaakt, biedt een uniek perspectief op de situatie van Lando Norris.

De voormalig wereldkampioen erkent de uitzonderlijke snelheid en het talent van de jonge Brit, maar wijst tegelijkertijd op een zorgwekkend patroon.Rosberg benadrukt dat Norris’ neiging tot het maken van kleine fouten een terugkerend thema is in zijn carrière.

Hoewel deze fouten tot nu toe geen grote gevolgen hebben gehad voor Norris’ resultaten, waarschuwt Rosberg dat dit in een intense titelstrijd wel het geval zou kunnen zijn.

“Als Lando wereldkampioen wil worden, moet hij daar echt mee stoppen. Alles moet goed gaan,” stelt Rosberg.

De Duitse ex-coureur is vooral verbaasd over het feit dat Norris deze fouten maakte terwijl hij een comfortabele voorsprong had. Volgens Rosberg zou het juist relatief eenvoudig moeten zijn om geconcentreerd te blijven in zo’n situatie.

“Ik durf te zeggen dat het niet zo moeilijk is als je over deze snelheid en een voorsprong van 30 seconden beschikt. Je moet ontspannen en het naar huis rijden, dat is niet het lastigste aspect. Ik ben een beetje verbaasd waar dat vandaan komt,” aldus Rosberg.

Gevolgen voor de titelstrijd

De prestatie van Lando Norris in Singapore heeft de Formule 1-wereld doen opschrikken. Zijn dominante overwinning en het verkleinen van de achterstand op Max Verstappen tot 52 punten hebben de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Nico Rosberg gaat zelfs zo ver om te suggereren dat Norris een reële kans maakt om alle resterende races van het seizoen te winnen.

“Dit is meer dan alleen een overwinning,” zegt Rosberg. “Het is het tempo wat hij vandaag heeft laten zien wat een echt statement was. Dat zal Red Bull bang maken, want met dit tempo tot het einde van het jaar is het echt realistisch dat Lando alle races gaat winnen.”

Deze uitspraak onderstreept de indrukwekkende vorm waarin Norris en McLaren verkeren. Met nog zes races en drie sprintraces te gaan, is er theoretisch nog voldoende punten te verdienen om Verstappen van de titel af te houden.

Lees ook:  Norris domineert in Singapore: 'Lando reed als een kampioen'

Echter, Rosberg’s waarschuwing over Norris’ foutgevoeligheid werpt een schaduw over deze optimistische vooruitzichten. Als Norris inderdaad moeite heeft om geconcentreerd te blijven wanneer hij aan de leiding gaat, zou dit een cruciale factor kunnen zijn in de beslissende fase van het kampioenschap.

AspectLando NorrisMax Verstappen
Punten52 punten achterstandLeider kampioenschap
Recente vormDominante overwinning Singapore2e plaats Singapore
Sterke puntenUitzonderlijke snelheidConsistentie
AandachtspuntenNeiging tot kleine foutenMoet elke race 2e worden om titel veilig te stellen

Gerelateerd nieuws

Marko over Mick Schumacher’s laatste kans: ‘Hij verdient een zitje’

Mick Schumacher heeft misschien nog één kans om terug te keren in...

Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’

Sergio Perez heeft gereageerd op geruchten over zijn toekomst in de sport....

Perez onder druk: ‘kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang’

Sergio Perez krijgt het steeds zwaarder bij Red Bull Racing. Dit seizoen...

Helmut Marko’s harde oordeel over Ricciardo: ‘Killer instinct verloren’

Het is officieel: Daniel Ricciardo zegt vaarwel tegen de Formule 1. Red...

Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’

Daniel Ricciardo heeft het niet makkelijk bij team RB . Toch zetten...

Colapinto’s droom in F1: Williams-baas Vowles open voor Audi-overstap

James Vowles heeft recentelijk een update gedeeld over de mogelijke overstap van...

Carrière Bottas op een kruispunt: ‘Ik rijd beter dan bij Mercedes’

Valtteri Bottas bevindt zich momenteel op een belangrijk punt in zijn carrière....

Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’

Lando Norris heeft tijdens de Grand Prix van Singapore zijn titelkansen flink...