Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Charles Leclerc: Ferrari heeft oplossing gevonden voor problemen tijdens de GP van Canada
F1 teams

Charles Leclerc: Ferrari heeft oplossing gevonden voor problemen tijdens de GP van Canada

100
ferrari
Foto: F1Unchained

Problemen tijdens de Grand Prix van Canada

Het laatste Formule 1-raceweekend in Canada was er een om snel te vergeten voor Charles Leclerc. De Monegask viel vroeg in de race uit vanwege een motorprobleem. De zesvoudig Grand Prix-winnaar zegt dat de problemen van Ferrari inmiddels door het team zijn opgespoord. De Italianen hebben een oplossing gevonden, zei Leclerc donderdag in Barcelona.

Hoewel Leclerc blij is met de oplossing van Ferrari, ging hij niet in detail over de exacte aard van de problemen die hij had in Canada. “We hebben een oplossing gevonden. Ik ga niet in op de details van wat het precies was,” verklaarde Leclerc op mediadag voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje. Hij vervolgde: “We verloren veel tijd op de rechte stukken, wat ons dwong de auto terug te trekken. Dit was moeilijk te controleren totdat we het echt begrepen. We begrepen het, en we hebben het opgelost.”

Vertrouwen voor de Grand Prix van Spanje

Dankzij de motoroplossingen gaat Leclerc met een goed gevoel het Grand Prix-weekend van Spanje in en hoopt hij serieuze punten te scoren na geen punten te hebben gescoord in Canada. “Het belangrijkste waar we ons de afgelopen dagen op hebben gericht sinds we het motorprobleem begrepen, was vooral het gebrek aan prestaties op zaterdag. Ook hier denk ik dat we de zaken niet op de juiste manier hebben aangepakt en er waarschijnlijk meer prestaties in de auto zaten. Dus ik heb er vertrouwen in dat we hier in Barcelona weer op ons niveau zullen zijn,” aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook:  Vasseur over stuklopen overstap Newey: 'we hadden andere ideeën'

Leclerc verwacht dat Red Bull in Barcelona weer dominant zal zijn, vergelijkbaar met hun prestaties aan het begin van het seizoen. Hij baseert deze verwachting op de lay-out van het Circuit de Barcelona-Catalunya, die volgens hem beter bij de sterke punten van de Red Bull-bolide past. De Monegaskische coureur merkt op dat de recente circuits met veel hobbels en kerbstones minder gunstig waren voor Red Bull, maar dat dit in Spanje anders zal zijn.

De mentaliteit binnen het Ferrari-team blijft volgens Leclerc positief, ondanks de recente tegenslagen. Hij benadrukt dat het team zich concentreert op interne verbetering en niet te veel waarde hecht aan externe speculaties over hun prestaties. Hoewel Leclerc Red Bull als favoriet ziet voor de Spaanse Grand Prix, weigert hij Ferrari bij voorbaat af te schrijven. Hij houdt de mogelijkheid open dat Ferrari kan meestrijden, wat volgens hem een goed teken zou zijn voor de rest van het seizoen.

Ferrari’s prestaties in Barcelona

In het verleden heeft Ferrari enkele memorabele overwinningen behaald in Barcelona. Het team heeft laten zien dat ze competitief kunnen zijn op deze baan, die bekend staat om zijn technische uitdagingen en het testen van de algehele prestaties van de auto’s. De combinatie van snelle bochten, langzame chicanes en een lang recht stuk maakt het circuit tot een ware test voor zowel de auto’s als de coureurs.

Echter, de recente jaren zijn niet altijd even voorspoedig geweest voor Ferrari in Barcelona. Het team heeft geworsteld met inconsistente prestaties en heeft moeite gehad om de dominantie van concurrenten zoals Red Bull en Mercedes te doorbreken. Dit heeft geleid tot een reeks teleurstellende resultaten, waarbij het team vaak achter de verwachtingen bleef.

Vorig jaar markeerde een keerpunt voor Ferrari, toen het team besloot om significante aerodynamische wijzigingen door te voeren aan de SF-23. Deze technische koerswijziging was het begin van een nieuwe aanpak die uiteindelijk heeft geleid tot de ontwikkeling van de huidige SF-24, een auto die aanzienlijk meer potentieel en consistentie toont dan zijn voorganger.

Lees ook:  Leclerc over kansen in Azerbeidzjan: 'onszelf niet te veel laten meeslepen door het succes'

Ondanks de verbeteringen kampt Ferrari nog steeds met enkele zwakke punten. De auto presteert wisselvallig op verschillende circuits, met name op zachte banden en tijdens kwalificatiesessies. Dit heeft ertoe geleid dat het team soms moeite heeft om in Q3 te komen, wat cruciaal is voor een goede startpositie in de race. Met het oog op de aankomende Spaanse Grand Prix heeft Ferrari besloten om een agressieve updatestrategie te volgen.

Het team brengt zijn tweede grote aerodynamische pakket eerder dan gepland naar Barcelona. Deze updates omvatten onder andere een nieuwe vloer, aanpassingen aan de achterkant van de auto, en verbeteringen aan de diffuser en kleine deflectorelementen. Het doel van deze upgrades is om de prestaties in langzame bochten te verbeteren en de algehele aerodynamische efficiëntie te verhogen.

Thuisrace voor Sainz

De Spaanse Grand Prix in Barcelona wordt gezien als een cruciaal moment voor Ferrari om de hiërarchie in de top van het veld te bepalen. Het traditionele circuit biedt een uitstekende gelegenheid om de ware prestaties van de auto’s te evalueren en zal een duidelijk beeld geven van de vooruitgang die Ferrari heeft geboekt met hun recente updates.

Met Carlos Sainz die op zijn thuiscircuit rijdt, en de nieuwe upgrades die worden geïntroduceerd, hoopt Ferrari zijn teleurstellende optreden in Montreal achter zich te laten en terug te keren naar de strijd om de overwinning in Barcelona. De komende race zal ongetwijfeld een belangrijk moment zijn voor het team om te bewijzen dat ze de kloof met de top kunnen dichten en hun ambities voor het seizoen waar kunnen maken.

Gerelateerd nieuws

Binotto neemt beslissing: Jonge F1-talent valt af voor Sauber-zitje in 2025

Mattia Binotto heeft een belangrijke beslissing genomen: hij overweegt een jonge Formule...

Red Bull’s dilemma: Focussen op 2024 of doorontwikkelen voor 2025?

De keuze die Red Bull nu maakt kan grote gevolgen hebben voor...

Norris bekritiseert afwezigheid Mercedes-coureurs: ‘iedereen had het zwaar’

De Grand Prix van Singapore 2024 was zonder twijfel een van de...

McLaren-baas waarschuwt voor ‘coalitiekampioenschap’ na Ricciardo’s snelste ronde

McLaren’s teambaas maakte zich zorgen over een mogelijke samenwerking tussen Red Bull...

Renault-gesprekken houden hoop levend voor Alpine’s F1-motorproject

De medewerkers van Alpine in Viry-Châtillon blijven vechten om hun werk aan...

Mercedes onthult speciale livery voor GP Singapore ter ere van Petronas’ 50-jarig jubileum

Mercedes AMG heeft iets bijzonders in petto voor de Singapore Grand Prix:...

Pierre Gasly gediskwalificeerd na technische overtreding in Baku kwalificatie

Pierre Gasly heeft in Baku een flinke tegenslag te verwerken gekregen. Zijn...

Spanning bij McLaren na aankondiging van nieuwe regels: ‘2 winnaars, 1 titelkandidaat’

McLaren heeft onlangs besloten dat Lando Norris voorrang krijgt in de strijd...