Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde
F1 coureurs

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

96

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel Ricciardo eindelijk een geweldig weekend beleefd tijdens de Grand Prix van Canada. De Australiër kwalificeerde zich als vijfde en verdiende vier punten tijdens de race. Naast de opmerkingen van Jacques Villeneuve, die hem het afgelopen weekend ook motiveerden, deelde de Australiër nog een andere reden waarom hij beter presteerde.

Ricciardo heeft uitgelegd dat hij samen met zijn team zijn schema voor het weekend in Canada heeft herzien. Hierdoor werd er minder tijd besteed aan sponsoractiviteiten. “Ja, we hebben zeker geprobeerd een paar dingen te veranderen en ik denk, natuurlijk, je weet wel, de sponsors die ons helpen racen en de rekeningen betalen, natuurlijk moeten we hen tijd geven, maar het zijn waarschijnlijk de kleine vijf minuten hier en de vijf minuten daar die we misschien niet hoeven te doen,” legde de Australiër uit aan GPblog en anderen.

Betere voorbereiding met het team

“Soms zijn het willekeurige dingen, het is niet eens dat ik in mijn kamer zou moeten zitten en naar het plafond zou moeten staren. Die tijd kan met de ingenieurs doorgebracht worden en ieders gedachten kunnen gerustgesteld worden dat we ons huiswerk hebben gedaan en klaar zijn om in de auto te stappen,” voegde Ricciardo toe over hoe hij door deze verandering kon verbeteren.

Kleine veranderingen maken een groot verschil

Hij concludeerde: “Dus het zijn gewoon al deze kleine één procentjes, die, nogmaals, ik denk dat het gewoon helpt ieders mindset. En wanneer we de sessie ingaan, voelen we dat we klaar zijn om te gaan.” Na ondervraagd te zijn door voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve over waarom hij in de F1 zit, scoorde de Australiër voor de tweede keer in 2024 punten door als achtste te eindigen op het Circuit Gilles Villeneuve.

Lees ook:  Perez onder druk: 'kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang'

Daniel Ricciardo heeft een teleurstellend begin van het Formule 1-seizoen 2024 gekend. De Australiër heeft na de eerste drie Grands Prix nog geen punten gescoord en presteert gemiddeld vier tienden langzamer dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda bij Visa Cash App Racing Bulls (voorheen AlphaTauri).

Eerdere tegenvallende resultaten

Ricciardo’s resultaten in de eerste drie races waren een 13e plaats in Bahrein, 16e in Saoedi-Arabië en 12e in Australië. Dit zijn verre van de prestaties waar de achtvoudig Grand Prix-winnaar op had gehoopt, zeker gezien zijn ambities om terug te keren bij het topteam Red Bull Racing. De 34-jarige coureur geeft toe dat hij onder druk staat, maar blijft vertrouwen houden dat de goede resultaten vanzelf zullen komen als hij op dezelfde voet doorgaat.

Hij wijt zijn achterblijvende prestaties aan een gebrek aan downforce en grip aan de achterkant van de auto. Ricciardo legt uit dat hij vooral moeite heeft met de hogesnelheidsbochten, waar hij veel tijd verliest ten opzichte van Tsunoda. “In Melbourne en Saoedi-Arabië had ik het lastig met de hogesnelheidssecties. In Saoedi zagen we dat we wat achterlagen, dus daar hadden we een verklaring.

In Melbourne had ik in bocht 9 en 10 nog steeds hetzelfde probleem, waar ik ten opzichte van Yuki tijd verloor.” De Australiër focust zich bij het afstellen van de auto daarom meer op de langzamere secties, waar hij meer vertrouwen in heeft. Ondanks de tegenvallende start van het seizoen, blijft Ricciardo optimistisch dat hij de zaken snel kan ombuigen. “We zijn inmiddels drie races verder, maar ik weet dat ik niets moet veranderen, het komt vanzelf.

Lees ook:  Ricciardo over Red Bull toekomst: 'Ik weet wat er nodig is'

Het zijn de puntjes op de i. Wat het ook is dat momenteel niet klikt, zal gaan klikken, en ik denk dat we daar één weekend van verwijderd zijn. “De goedlachse Australiër benadrukt het belang van vasthouden aan zijn eigen routines, omdat dat uiteindelijk tot goede resultaten zal leiden. Hij klinkt strijdlustig: “Dit weekend gaat het me lukken.”

Gerelateerd nieuws

Marko over Mick Schumacher’s laatste kans: ‘Hij verdient een zitje’

Mick Schumacher heeft misschien nog één kans om terug te keren in...

Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’

Sergio Perez heeft gereageerd op geruchten over zijn toekomst in de sport....

Perez onder druk: ‘kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang’

Sergio Perez krijgt het steeds zwaarder bij Red Bull Racing. Dit seizoen...

Helmut Marko’s harde oordeel over Ricciardo: ‘Killer instinct verloren’

Het is officieel: Daniel Ricciardo zegt vaarwel tegen de Formule 1. Red...

Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’

Daniel Ricciardo heeft het niet makkelijk bij team RB . Toch zetten...

Colapinto’s droom in F1: Williams-baas Vowles open voor Audi-overstap

James Vowles heeft recentelijk een update gedeeld over de mogelijke overstap van...

Carrière Bottas op een kruispunt: ‘Ik rijd beter dan bij Mercedes’

Valtteri Bottas bevindt zich momenteel op een belangrijk punt in zijn carrière....

Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’

Lando Norris heeft tijdens de Grand Prix van Singapore zijn titelkansen flink...