Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Hoeveel huizen heeft Max Verstappen?
F1 coureurs

Hoeveel huizen heeft Max Verstappen?

473
max verstappen

Max Verstappen bezit momenteel één huis in Monaco. Dit appartement is gelegen in de luxe wijk Fontvieille en wordt door Verstappen gehuurd.

De maandelijkse huurprijs wordt geschat op ongeveer 18.000 euro. Als het appartement te koop zou staan, zou de waarde rond de 16 miljoen euro liggen.

Het pand heeft een oppervlakte van ongeveer 180 vierkante meter en biedt een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee en de jachthaven van Monaco. Verstappen koos voor deze locatie vanwege de gunstige belastingvoordelen die Monaco biedt aan vermogende individuen, waaronder het ontbreken van inkomsten- en vermogensbelasting.

Monaco als woonplaats

Max Verstappen’s beslissing om in Monaco te wonen is niet uniek onder Formule 1-coureurs. Veel van zijn collega’s, waaronder Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Lando Norris en Lewis Hamilton, hebben eveneens een woning in dit kleine prinsendom aan de Franse Rivièra.

Monaco staat bekend als een belastingparadijs, waar inwoners geen inkomstenbelasting hoeven te betalen. Voor topsporters zoals Verstappen, die jaarlijks miljoenen verdienen, betekent dit een aanzienlijke financiële besparing. Bovendien heft Monaco geen vermogensbelasting, wat het extra aantrekkelijk maakt voor vermogende individuen om er te wonen.

AspectWaarde
Geschatte maandelijkse huur€18.000
Geschatte koopwaarde€16.000.000
Woonoppervlak180 m²

Verstappen verhuisde in 2015 naar Monaco, toen hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte als vaste Formule 1-coureur bij Toro Rosso. Deze stap markeert niet alleen het begin van zijn professionele carrière, maar ook zijn entree in de wereld van de internationale jetset.

max verstappen
Foto: Formula 1 Live

De keuze voor Monaco biedt Verstappen niet alleen financiële voordelen, maar ook praktische gemakken. De nabijheid van de luchthaven van Nice, gecombineerd met de aanwezigheid van een helikopterplatform dicht bij zijn woning, zorgt ervoor dat hij snel en efficiënt kan reizen naar races en andere verplichtingen wereldwijd.

Lees ook:  Verstappen over aandringen straf voor Hamilton: 'ik kreeg daar eerder straf voor'

Vakantiewoning in Dubai

Naast zijn hoofdverblijf in Monaco heeft Max Verstappen ook geïnvesteerd in een vakantiewoning in Dubai. Deze keuze voor een tweede huis in de Verenigde Arabische Emiraten is niet verwonderlijk, gezien de populariteit van Dubai onder internationale sporters en celebrities.

Dubai biedt Verstappen een perfecte mix van luxe, privacy en ontspanningsmogelijkheden. De stad staat bekend om zijn ultramoderne architectuur, exclusieve resorts en eersteklas faciliteiten, die allemaal aansluiten bij de levensstijl van een coureur.

LocatieTypeVermoedelijk gebruik
MonacoAppartementHoofdverblijf
DubaiVakantiewoningOntspanning en training
NederlandHuisVerbinding met roots

De vakantiewoning in Dubai dient waarschijnlijk als een toevluchtsoord voor Verstappen tijdens de winterstop of tussen races door. Het warme klimaat en de uitstekende trainingsfaciliteiten maken het een ideale locatie voor de coureur om fit te blijven en te ontspannen.

Bovendien is Dubai strategisch gelegen voor iemand met een internationale carrière zoals Verstappen. De uitstekende verbindingen met zowel Europa als Azië maken het een praktische keuze voor een tweede huis

Het bezit van een vakantiewoning in Dubai onderstreept ook Verstappen’s groeiende vermogen en zijn status als een van de topverdieners in de Formule 1. Het is een teken van zijn financiële succes en zijn vermogen om te investeren in vastgoed op internationale hotspots.

Coureurs en hun woonplaatsen

Engeland is na Monaco de meest gekozen locatie, met vier coureurs die er hun thuis hebben gevonden. De keuze voor Engeland is logisch, gezien het feit dat zeven van de tien F1-teams hun hoofdkwartier op Britse bodem hebben.

Voor coureurs als George Russell en Logan Sargeant biedt dit de mogelijkheid om dicht bij hun team te wonen en intensief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun auto’s.

Lees ook:  Norris verslaat Verstappen in GP van Zandvoort en opent titelstrijd
sergio perez
Foto: F1 REVERSE

Zwitserland, een ander land bekend om zijn gunstige belastingklimaat, huisvest twee F1-coureurs. De centrale ligging in Europa en de rust van de Alpen maken het een aantrekkelijke optie voor coureurs die zowel fiscale voordelen als een hoge levenskwaliteit zoeken.

Enkele coureurs kiezen ervoor om in hun geboorteland te blijven wonen, ondanks de potentiële belastingnadelen. Sergio Pérez in Mexico, Fernando Alonso en Carlos Sainz in Spanje, en Kevin Magnussen in Denemarken tonen hiermee een sterke band met hun roots.

Hun keuze voor Italië houdt mogelijk verband met de nabijheid van hun team, AlphaTauri (nu RB), dat gevestigd is in Faenza.

LandAantal coureurs
Monaco8
Engeland4
Zwitserland2
Spanje2
Italië2
Mexico1
Denemarken1

Gerelateerd nieuws

Terugkeer van Vettel naar Audi dichterbij na uitspraken van Bonotto

Sebastian Vettel wordt sterk in verband gebracht met een comeback bij het...

Sergio Pérez openhartig over pensioen en doelen met Red Bull

Sergio Perez heeft aangegeven dat zijn Formule 1-carrière richting het einde loopt,...

Ricciardo over Red Bull toekomst: ‘Ik weet wat er nodig is’

Daniel Ricciardo blijft optimistisch over zijn toekomst bij Red Bull, ondanks de...

Verstappen wil mogelijk Red Bull verlaten, overweegt drastische maatregelen

Max Verstappen wil mogelijk zijn huidige contract bij Red Bull niet uitdienen...

Norris gefrustreerd door McLaren’s beleid en Piastri’s verrassende optreden

McLaren’s beslissing om hun coureurs zonder teamorders vrij te laten racen heeft...

Sergio Perez onder druk: Helmut Marko eist oplossingen na zorgwekkende racepatroon

Sergio Perez moet zijn gewoonte om in de tweede helft van races...

Verbijstering over raceban Kevin Magnussen na incident in Monza

Kevin Magnussen heeft een raceban opgelegd gekregen voor de aanstaande Grand Prix...

Rosberg: Antonelli kan “beste van de volgende generatie” worden

Andrea Kimi Antonelli, de veelbelovende jonge coureur die onlangs werd aangekondigd als...