Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Ecclestone’s doet voorspelling: ‘Magische’ Piastri verslaat Norris in titelstrijd
F1 nieuws

Ecclestone’s doet voorspelling: ‘Magische’ Piastri verslaat Norris in titelstrijd

53
Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone, de voormalige baas van de Formule 1, heeft een opvallende voorspelling gedaan over de toekomst van de sport. Volgens hem zal Oscar Piastri, de jonge Australische coureur van McLaren, binnen twee jaar wereldkampioen worden en daarmee zijn teamgenoot Lando Norris voor zijn.

Ecclestone noemt Piastri een “magische kerel” die boven alle anderen uitsteekt. Deze uitspraak komt op een moment dat McLaren een sterke opmars maakt in het huidige Formule 1-seizoen, met Norris die momenteel de grootste bedreiging vormt voor Max Verstappen’s titelaspiraties.

Ondanks Norris’ recente successen, waaronder een overwinning in Singapore, gelooft Ecclestone dat het Piastri is die de grootste potentie heeft om in de nabije toekomst de wereldtitel te veroveren.

“De Australiër,” zei Ecclestone, “is volgens mij een magische kerel. Hij zal zeker binnen de komende twee jaar wereldkampioen worden. Als de auto blijft presteren zoals hij nu doet, is dat wat er zal gebeuren. Hij steekt er volgens mij bovenuit tussen alle anderen.”

De opkomst van McLaren in het huidige seizoen

McLaren heeft een indrukwekkende ommekeer gemaakt in het huidige Formule 1-seizoen. Na een moeizame start hebben ze zich ontpopt tot de grootste uitdager van Red Bull.

Deze progressie is grotendeels te danken aan hun succesvolle in-season ontwikkelingen, waarbij ze vasthielden aan het vloerdesign dat ze introduceerden tijdens de Grand Prix van Miami. Deze strategie heeft zijn vruchten afgeworpen, met McLaren die nu aan de leiding gaat in het constructeurskampioenschap.

Ze hebben een voorsprong van 41 punten op Red Bull opgebouwd, een prestatie die aan het begin van het seizoen ondenkbaar leek.

Lees ook:  Damon Hill: Oscar Piastri zet Lando Norris onder druk bij McLaren

De prestaties van het team worden onderstreept door een indrukwekkende reeks van 14 podiumfinishes en vier overwinningen in de laatste zes races. Dit heeft ertoe geleid dat McLaren nu wordt beschouwd als het team met de snelste auto op de grid.

Hoewel Ecclestone Piastri als toekomstig kampioen ziet, is de huidige titelstrijd nog volop gaande tussen Max Verstappen en Lando Norris. Verstappen heeft nog steeds een voorsprong van 52 punten op Norris, maar de McLaren-coureur heeft in de laatste vier races 26 punten ingelopen op de regerend wereldkampioen. Ecclestone gelooft echter dat Verstappen uiteindelijk aan het langste eind zal trekken:

“Verstappen heeft al een voorsprong, dus nu moet hij alleen nog een beetje geluk hebben,” aldus Ecclestone. “Ik denk dat Max in het algemeen in staat zou moeten zijn om kampioen te worden. Zeker weten, Max.”

De voormalige F1-baas wijst erop dat Norris enkele fouten heeft gemaakt, maar dat hij deze nu grotendeels heeft rechtgezet:

“Norris heeft tot nu toe een paar fouten gemaakt, waarvan hij weet dat hij ze heeft gemaakt, en hij wenste dat hij ze niet had gemaakt, maar ik denk dat hij de zaken nu vrij goed op orde heeft.”

De prestaties van Piastri

Ondanks Ecclestone’s voorspelling over Piastri’s toekomstige succes, is het belangrijk om naar de huidige prestaties van de jonge Australiër te kijken

In zijn tweede seizoen in de Formule 1 heeft Piastri al twee overwinningen op zijn naam staan en heeft hij negen punten gescoord. Hij staat momenteel vierde in het wereldkampioenschap en heeft in de laatste zes races punten afgesnoept van zowel Norris als Verstappen.

Lees ook:  De vriendschap tussen Max Verstappen en Lando Norris

Piastri bevindt zich slechts 42 punten achter zijn teamgenoot Norris, wat zijn snelle progressie en potentieel onderstreept.

CoureurPositie WKPuntenOverwinningen
Verstappen1
Norris2-523
Piastri4-942

Naast zijn voorspelling over Piastri, is Ecclestone ook optimistisch over McLaren’s kansen op de constructeurstitel. Hij stelt:

“McLaren zal het constructeurskampioenschap winnen. Ze hebben twee zeer competente coureurs en een zeer goede auto.”

Deze uitspraak wordt ondersteund door de recente prestaties van het team en hun huidige leidende positie in het kampioenschap. Met nog zes races en drie sprintraces te gaan, lijkt McLaren in een sterke positie te verkeren om hun eerste constructeurstitel sinds 1998 te veroveren.

Gerelateerd nieuws

Wolff over Antonelli: “direct naar Mercedes om ‘beïnvloeding’ te voorkomen”

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft een opvallende strategie onthuld voor de...

Mercedes’ 2026 motor: Williams-teambaas vol lof over ‘uitzonderlijke prestatie’

De ontwikkeling van de nieuwe Formule 1-motor voor 2026 door Mercedes wordt...

Alonso waarschuwt Verstappen: ‘Je moet je fatsoenlijk gedragen’

Fernando Alonso heeft zich kritisch uitgelaten over Max Verstappen’s taalgebruik tijdens een...

Marko steunt Mick Schumacher voor terugkeer, maar waarschuwt voor cruciale beslissing

Helmut Marko heeft zijn steun uitgesproken voor een mogelijke terugkeer van Mick...

Wolff over ‘buitengewone gevolgen’ van Hamiltons vertrek naar Ferrari

Toto Wolff,heeft de ‘buitengewone gevolgen’ besproken van Lewis Hamiltons aanstaande overstap naar...

Norris had koploper kunnen zijn: ‘Verstappen hoeft maar één keer uit te vallen’

Lando Norris had de leiding in het Formule 1-kampioenschap kunnen overnemen van...

Sainz over zijn laatste doel bij Ferrari: ‘Dit staat bovenaan mijn lijst’

Carlos Sainz heeft zijn laatste doel als Ferrari-coureur uitgesproken voordat hij in...

Tsunoda’s toekomst bij RB onzeker na ontslag Ricciardo

Red Bull Racing lijkt al plannen te maken voor een vervanger van...