Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Lance Stroll’s verklaring voor slechte prestaties in 2023
F1 coureurs

Lance Stroll’s verklaring voor slechte prestaties in 2023

39
lance stroll
Foto: Cars With Connor

Lance Stroll heeft toegegeven dat hij tijdens het recent afgesloten Formule 1-seizoen van 2023 aanzienlijk veel “pech” heeft gehad, wat ertoe leidde dat hij maar liefst 132 punten achter zijn teamgenoot Fernando Alonso eindigde. Stroll is in het verleden al vaker bekritiseerd in de F1 over of hij zijn plek op de grid wel verdient, of dat hij simpelweg profiteert van het feit dat zijn vader eigenaar is van Aston Martin. Echter, hij heeft nooit zoveel kritiek ontvangen als in de afgelopen 12 maanden, tot het punt waar het duidelijk werd dat het hem te veel werd.

Dieptepunten en kostbare fouten

Het dieptepunt voor Stroll was toen hij zijn stuurwiel weggooide en zijn persoonlijke trainer duwde nadat hij was uitgeschakeld in Q1 bij de Grand Prix van Qatar, een seizoen vol met talloze rijfouten. De grootste fout kwam tijdens de kwalificatie bij de Grand Prix van Singapore, waar hij een enorme crash had in de laatste bocht, wat Aston Martin meer dan $1 miljoen aan reparaties kostte. Zijn beste resultaat in 2023 was een vierde plaats bij de Grand Prix van Australië, ondanks dat hij een auto had die in staat was tot podiumplaatsen.

De strijd met Alonso en gemiste kansen

Alonso bewees dat het mogelijk was, aangezien de tweevoudig wereldkampioen dit jaar acht keer op het podium stond. Stroll kon zelden het tempo van Alonso evenaren, waardoor hij geen andere keuze had dan de rol van tweede coureur te accepteren. Hij geeft zelf toe dat 2023 geen goed jaar voor hem was en dat het vol zat met “gemiste kansen”, waarbij hij wees op meerdere ongelukkige incidenten die in de openingsronden plaatsvonden. “Ja, het is een seizoen geweest met veel pech, veel gemiste kansen. Ik hou er niet van om de woorden pech te gebruiken, maar ik denk dat gemiste kansen,” vertelde Stroll aan Motorsport.com.

Een seizoen van tegenslagen en herstel

Het seizoen 2023 was verre van “een rustige vaart” voor Stroll, die de pre-season tests miste nadat hij een operatie aan beide polsen moest ondergaan na een fietsongeluk. Misschien was het missen van de tests door een blessure de eerste aanwijzing dat het een “achtbaan” seizoen zou worden voor de 25-jarige, die erkent dat “het soms niet altijd jouw kant op gaat”. “Soms gaat het veel jouw kant op. En soms gaat het niet altijd jouw kant op. En ik denk dat zolang je probeert gewoon in het moment te blijven en je focust op één weekend per keer, kunnen al deze dingen die misgaan heel snel veranderen bij de volgende race, en dan gaat alles goed,” voegde Stroll toe.

Gerelateerd nieuws

Mick Schumacher overweegt F1-terugkeer te midden van onrust bij Alpine

Mick Schumacher heeft aangegeven dat een terugkeer naar de Formule 1 zijn...

Waar verblijven de F1 coureurs in Nederland?

Formule 1-coureurs verblijven tijdens de Nederlandse Grand Prix in luxe hotels en...

Heeft Max Verstappen 2 paspoorten?

Max Verstappen had bij zijn geboorte zowel de Nederlandse als de Belgische...

Wat voor auto rijd Max Verstappen prive?

Max Verstappen heeft een indrukwekkende privéauto collectie die zijn passie voor snelheid,...

Waarom heeft Max Verstappen de Nederlandse nationaliteit?

Max Verstappen heeft voor de Nederlandse nationaliteit gekozen vanwege de invloed van...

Hoeveel huizen heeft Max Verstappen?

Max Verstappen, de succesvolle Formule 1-coureur, bezit meerdere huizen, waaronder een luxueus...

Esteban Ocon overweegt overstap naar Mercedes. Onzekerheid over zijn toekomst bij Alpine

Esteban Ocon heeft gehint op een mogelijke overstap naar Mercedes, aangezien de...

Game over voor Logan Sargeant? Williams geeft hints over coureuropties in 2025

Logan Sargeant onder druk bij Williams James Vowles heeft Logan Sargeant gewaarschuwd...