Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’
F1 coureurs

Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’

105
Mclaren Lando Norris
Foto: Formula News Today

Lando Norris heeft tijdens de Grand Prix van Singapore zijn titelkansen flink vergroot door opnieuw punten in te lopen op Max Verstappen. De Britse McLaren-coureur reed een ijzersterke race en wist overtuigend te winnen, terwijl Verstappen genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Dit zorgde ervoor dat het gat tussen de twee titelrivalen is geslonken tot 52 punten, met nog zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan in het seizoen van 2024.

Norris liet na afloop duidelijk weten dat hij vastbesloten is om de titel te pakken:

“Ik ben hier niet om te smeken of iemand me voorbij te laten. We gaan meer gevechten hebben en ik kijk uit naar die momenten.”

Norris startte vanaf pole position en gaf de leiding geen moment meer uit handen. Met een voorsprong van maar liefst 20 seconden op Verstappen onderstreepte hij zijn dominantie in Singapore.

Deze overwinning was cruciaal voor Norris’ kansen in de titelstrijd. Als hij elke resterende race, inclusief het bonuspunt voor de snelste ronde, én alle sprintraces zou winnen, terwijl Verstappen telkens tweede wordt, zou hij 51 punten inlopen. In dat scenario zou Verstappen slechts één punt overhouden in het kampioenschap.

Dominante zege in Singapore geeft Norris vleugels

De overwinning in Singapore was een indrukwekkende demonstratie van Norris’ talent. Vanaf het moment dat de lichten uitgingen, had hij de race volledig onder controle.

Ondanks enkele spannende momenten, waarbij hij twee keer de muur schampte, wist hij schade te voorkomen en zijn voorsprong verder uit te bouwen.

CoureurPositieTijdsverschil
Norris1
Verstappen2+20.000s
Piastri3+32.000s

Na 18 ronden had Norris al een marge van 13 seconden opgebouwd op Verstappen. Toen zijn engineer hem vroeg of hij de voorsprong verder kon vergroten tot 5 seconden, reageerde Norris meteen door een seconde sneller te gaan. Uiteindelijk finishte hij 20 seconden voor de Red Bull-coureur, wat zijn dominantie nog eens onderstreepte.

Lees ook:  Max Verstappen heeft ‘geen woorden’ voor FIA-straf na misdragingen

Wat ook opviel, was Norris’ kalmte onder druk. Toen hem werd gevraagd naar zijn tempo, antwoordde hij rustig dat hij op “zes” reed, waarna hij zonder moeite versnelde toen het team daarom vroeg.

Deze overwinning laat zien dat Norris en McLaren een serieuze bedreiging vormen voor Verstappen en Red Bull in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen onder druk: Red Bull moet alles op alles zetten

Hoewel Verstappen nog steeds een comfortabele voorsprong heeft in het kampioenschap, begint de druk merkbaar te worden nu Norris dichterbij komt. Jos Verstappen, Max’ vader, gaf na de race in Singapore aan dat Red Bull nu alles uit de kast moet halen om de titel veilig te stellen:

“Red Bull moet alle zeilen bijzetten. We moeten alles doen om Max te helpen de titel te verdedigen.”

Max zelf blijft echter kalm onder de toenemende druk. Hij gaf aan tevreden te zijn met zijn “eenzame race” naar de tweede plek, wetende dat hij nog steeds een solide voorsprong heeft in het kampioenschap.

Toch zal hij scherp moeten blijven, want Norris laat zien dat hij niet van plan is op te geven.

Het succes van Norris is niet alleen te danken aan zijn eigen prestaties, maar ook aan de indrukwekkende vorm van McLaren. In Singapore wist het team Red Bull voor het eerst dit seizoen te verslaan op pure snelheid.

Ook Norris’ teamgenoot, Oscar Piastri, droeg bij aan het succes door als derde te finishen, waardoor McLaren verder uitliep op Red Bull in het constructeurskampioenschap.

Dit resultaat laat zien dat McLaren een grote stap heeft gezet in de ontwikkeling van hun auto. Als ze dit momentum kunnen vasthouden, zijn ze een serieuze bedreiging voor Red Bull in de resterende races van het seizoen.

Lees ook:  Piastri reageert op Italiaanse GP-drama: “Formule 1 draait om egoïsme”

Norris vs Verstappen: Een rivaliteit in opkomst

De strijd tussen Norris en Verstappen belooft spannend te worden in de komende races. Beide coureurs hebben dit seizoen al meerdere keren naast elkaar op de eerste startrij gestaan, wat aangeeft hoe dicht ze bij elkaar liggen qua prestaties. Norris heeft aangegeven uit te kijken naar meer duels met Verstappen:

“We gaan meer gevechten hebben en ik kijk uit naar die momenten. Ik ben altijd op mijn hoede als Verstappen naast me op de grid staat.”

Deze opkomende rivaliteit kan de Formule 1 een nieuwe impuls geven, met twee jonge, getalenteerde coureurs die strijden om de hoogste eer in de sport.

Om Verstappen nog in te halen in het kampioenschap, staat Norris voor een enorme uitdaging. Hij moet niet alleen consistent op het hoogste niveau presteren, maar ook hopen dat Verstappen punten laat liggen. Hier is een overzicht van wat Norris moet doen om zijn titelkansen levend te houden:

  • Elke race winnen
  • Het bonuspunt voor de snelste ronde pakken
  • Alle sprintraces winnen
  • Hopen dat Verstappen niet hoger dan tweede eindigt in de resterende races
ScenarioNorris puntenVerstappen puntenVerschil
Huidig52
Ideaal voor Norris+5101

Hoewel dit een enorme opgave is, heeft Norris laten zien dat hij de snelheid en het talent heeft om Verstappen onder druk te zetten. Met nog zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan, kan er nog veel gebeuren in dit Formule 1-seizoen.

Gerelateerd nieuws

Marko over Mick Schumacher’s laatste kans: ‘Hij verdient een zitje’

Mick Schumacher heeft misschien nog één kans om terug te keren in...

Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’

Sergio Perez heeft gereageerd op geruchten over zijn toekomst in de sport....

Perez onder druk: ‘kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang’

Sergio Perez krijgt het steeds zwaarder bij Red Bull Racing. Dit seizoen...

Helmut Marko’s harde oordeel over Ricciardo: ‘Killer instinct verloren’

Het is officieel: Daniel Ricciardo zegt vaarwel tegen de Formule 1. Red...

Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’

Daniel Ricciardo heeft het niet makkelijk bij team RB . Toch zetten...

Colapinto’s droom in F1: Williams-baas Vowles open voor Audi-overstap

James Vowles heeft recentelijk een update gedeeld over de mogelijke overstap van...

Carrière Bottas op een kruispunt: ‘Ik rijd beter dan bij Mercedes’

Valtteri Bottas bevindt zich momenteel op een belangrijk punt in zijn carrière....

Rosberg verrast door ‘vreemde’ fout Norris: “Dit kan zijn ondergang worden”

Nico Rosberg, de Formule 1-wereldkampioen van 2016, heeft na de Grand Prix...