Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Wolff kan Verstappen nu een winnende auto bieden: Tijd om te bellen?
F1 nieuws

Wolff kan Verstappen nu een winnende auto bieden: Tijd om te bellen?

45
max verstappen
Foto: F1 Unleashed

Mercedes nog niet de bestemming voor Verstappen

Toto Wolff heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij graag Max Verstappen zou willen aantrekken, maar de Mercedes-baas realiseerde zich ook dat de beste coureur ter wereld niet voor zijn team zou kiezen. Verstappen wilde immers een auto die kon winnen, en dat kon Mercedes niet bieden. Tot zondag in Oostenrijk. George Russell stond aan het einde met de hoofdprijs in zijn handen, waarmee een twee jaar durende droogte eindigde. Mercedes was eindelijk weer de beste in een Grand Prix, tot groot genoegen van Wolff. Nu kan de Oostenrijker zelfs tegen Verstappen zeggen: ‘We hebben wel een winnende auto,’ concludeerde hij.

Tijdens een interview in zijn hospitality unit beantwoordde Wolff de vraag van GPblog of hij die avond de Verstappens direct zou gaan bellen. Na eerst te hebben geglimlacht, antwoordde Wolff: “Nou, we moeten momenteel nog steeds twee auto’s vooraan laten crashen om te winnen. Ik denk dat we nog steeds naar onszelf moeten kijken en zeggen: wat kunnen we doen om een auto te hebben die in staat is om met deze twee vooraan te racen?”

“En dit regelmatig te doen. Ik denk dat dit een moment is waarop we kunnen zeggen dat we een haven kunnen zijn, een bestemming voor de beste coureurs, inclusief Max. Maar we zijn er nog niet. Als ik hem was, zou ik zo’n stap nog niet overwegen,” concludeerde Wolff.

Mercedes wint weer, maar nog werk aan de winkel

Hoewel Mercedes erin slaagde om de Grand Prix van Oostenrijk te winnen, erkent Wolff dat er nog werk aan de winkel is. De overwinning kwam deels door het uitvallen van andere auto’s vooraan, en Wolff benadrukt dat consistentie de sleutel is. Mercedes moet regelmatig kunnen concurreren met de topteams om echt een aantrekkelijke optie te worden voor coureurs zoals Verstappen.

Wolff’s ambities reiken verder dan alleen deze overwinning. Hij wil een team bouwen dat regelmatig kan strijden voor overwinningen en kampioenschappen. Dit betekent dat Mercedes moet blijven innoveren en verbeteren om te voldoen aan de hoge eisen van de topcoureurs in de Formule 1. Het team heeft de middelen en het talent, maar de uitdaging is om dit consequent om te zetten in prestaties op de baan.

De overwinning in Oostenrijk is een stap in de goede richting, maar Wolff weet dat er nog veel te doen is. Het team moet blijven werken aan de ontwikkeling van de auto en de strategieën om ervoor te zorgen dat ze niet alleen afhankelijk zijn van de pech van anderen om te winnen. Dit vereist een continue focus op verbetering en een vastberadenheid om te blijven strijden aan de top van de sport.

Toekomstperspectief voor Verstappen en Mercedes

Voor Verstappen betekent dit dat Mercedes een potentiële optie kan worden in de toekomst, maar op dit moment blijft zijn focus waarschijnlijk bij zijn huidige team. Wolff’s erkenning dat Mercedes nog niet op het niveau is om regelmatig te winnen, toont zijn realisme en ambitie. Hij wil dat Mercedes een team wordt waar de beste coureurs naartoe willen komen, maar hij weet ook dat dit tijd en consistentie vereist.

In de komende seizoenen zal het interessant zijn om te zien hoe Mercedes zich ontwikkelt en of ze in staat zullen zijn om een constante uitdager te worden voor de topplaatsen. Voor nu blijft de focus op het verbeteren van de prestaties en het aantrekken van toptalent om hun doelen te bereiken.

Eerder speculaties

De mogelijke toekomstige samenwerking tussen Mercedes en Max Verstappen is een onderwerp dat de Formule 1-wereld al geruime tijd bezighoudt. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft zijn interesse in een samenwerking met de Nederlandse coureur niet onder stoelen of banken gestoken. Hij gelooft dat Verstappen en Mercedes samen succesvol kunnen worden. Deze interesse lijkt niet eenzijdig te zijn, aangezien er geruchten circuleren over onderhandelingen tussen Verstappen en Mercedes.

Een eventuele overstap van Verstappen naar Mercedes zou echter pas in 2026 logisch zijn, gezien de veranderingen in het motorreglement die dat jaar van kracht worden. Dit tijdspad komt overeen met berichten dat Verstappen een mogelijke transfer pas in 2025 zou kunnen aankondigen. Interessant genoeg wordt er gesuggereerd dat Helmut Marko, een sleutelfiguur in Verstappen’s huidige team Red Bull, mogelijk ook betrokken zou zijn bij deze onderhandelingen en zelfs met Verstappen mee zou kunnen gaan naar Mercedes.

De potentiële samenwerking heeft ook gevolgen voor de huidige Mercedes-rijders. Er wordt gespeculeerd dat George Russell’s positie in gevaar zou kunnen komen als Verstappen inderdaad de overstap maakt. Ondertussen heeft Valtteri Bottas, voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes, zich positief uitgelaten over een mogelijke samenwerking tussen Verstappen en het Duitse team.

Hoewel een overstap van Verstappen naar Mercedes nog steeds speculatief is, blijft het een onderwerp van levendige discussie in de Formule 1-gemeenschap. De komende jaren zullen uitwijzen of deze potentiële samenwerking werkelijkheid wordt en hoe dit het landschap van de sport zou kunnen veranderen.

Gerelateerd nieuws

Ferrari’s technische vernieuwingen voor Spa en Vasseur’s aangekondigde structurele hervormingen

Ferrari bevestigt een geüpdate vloer voor de Grand Prix van België op...

Max Verstappen en Twitter reageren op de Hongaarse Grand Prix

Max Verstappen reageerde furieus na zijn teleurstellende vijfde plaats in de Hongaarse...

F1-teams onthullen upgrades voor Belgische GP: Dit mogen we verwachten

De Formule 1-teams hebben een reeks upgrades onthuld voor de Belgische Grand...

Verstappen gefrustreerd door drama bij Red Bull na schokkende uitspraken

Max Verstappen heeft zijn ongenoegen geuit over de huidige situatie bij Red...

Max Verstappen mogelijk ‘gevangen’ bij Red Bull door nieuwe Marko-deal

Max Verstappen bevindt zich in een complexe situatie bij Red Bull Racing....

Ferrari’s verwachtingen voor 2024 worden bijgesteld na teleurstellende prestaties

De verwachtingen van Ferrari voor de rest van het Formule 1-seizoen 2024...

McLaren domineert Hongaarse Grand Prix 2024 met controversiële teamorders

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2024 leverde een spannende race...

Verstappen’s agressieve rijstijl zorgt voor woede bij Hamilton en andere coureurs

Max Verstappen’s rijstijl tijdens de Hongaarse Grand Prix heeft geleid tot frustratie...