Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Nico Hulkenberg laat de deur open voor een overstap naar Audi
F1 coureurs

Nico Hulkenberg laat de deur open voor een overstap naar Audi

55
Nico Hulkenberg
Foto: Ponden

Nico Hulkenberg heeft de mogelijkheid opengelaten om in de toekomst over te stappen naar Audi. Hij heeft niet uitgesloten dat hij openstaat voor een overstap naar Audi in 2026, maar is eerst gretig om Haas alle kansen te geven om competitief te zijn. De Duitse coureur keerde terug naar F1 met Haas voor 2023 als het Amerikaanse team koos voor een ervaren paar handen om Mick Schumacher te vervangen, waarbij Hulkenberg indruk maakte gedurende het jaar omdat hij meestal de overhand had over Kevin Magnussen.

Hulkenberg’s ervaring en prestatieniveau

Hulkenberg’s ervaring en prestatieniveau hebben ertoe geleid dat zijn naam wordt genoemd als een mogelijk doelwit voor Audi wanneer het Duitse merk formeel de sport betreedt in 2026 in samenwerking met Sauber, en het is een zet die Hulkenberg niet heeft ontkend aantrekkelijk te zijn. In een uitgebreid interview met Duitsland’s Auto Motor und Sport, sprak Hulkenberg over een breed scala aan onderwerpen voordat hij werd gevraagd naar de kans om zich bij Audi aan te sluiten. Hij zei: “Alleen de tijd zal het leren. Laten we eerst zien hoe het seizoen volgend jaar gaat. Hebben we een competitieve auto? Welke mensen worden aanbevolen voor welke taken?”

De uitdagingen en kansen bij Haas

Haas worstelde met overmatige bandenslijtage gedurende 2023, wat hun inspanningen op racedag belemmerde ondanks talrijke sterke kwalificatie-uitjes. Het was een vergelijkbare situatie bij Ferrari, met wie Haas een ophangingsontwerp deelde, en Hulkenberg vermoedt dat het aanpakken van dat probleem de sleutel zal zijn om de concurrentiekracht van Haas in 2024 te ontsluiten – misschien uiteindelijk cruciaal in de rijdersmarkt wanneer Audi op hun wervingsrit gaat. Hulkenberg sprak over de complexiteit van het bandenslijtageprobleem dat Haas hinderde en merkte op dat het misschien een kwestie van concept is. Terwijl Ferrari’s worstelingen met bandenslijtage verbeterden tegen het einde van 2023, is Hulkenberg nog niet zelfverzekerd genoeg om te zeggen of die oplossing Haas ook zal helpen met het volgende auto-ontwerp.

Leeftijd is slechts een getal

Met Hulkenberg momenteel 36 jaar oud, is leeftijd enigszins tegen hem, aangezien hij 39 zou worden tijdens Audi’s eerste seizoen. Hij wees echter op de voorbeelden van mede ‘oudere’ racers Fernando Alonso en Lewis Hamilton als bewijs dat leeftijd niet langer het obstakel is dat het ooit was in F1. “Fernando en Lewis zijn goede ambassadeurs,” zei hij. “Ze laten zien dat je nog steeds snel kunt zijn op een gevorderde leeftijd.” Met Alonso die dit jaar 42 jaar oud wordt, ziet Hulkenberg zichzelf racen op dezelfde leeftijd? “Ik ben nu 36, vanaf vandaag: Ja,” antwoordde hij.

Gerelateerd nieuws

De meest dominante overwinningen van Max Verstappen in de Formule 1

Max Verstappen heeft in zijn Formule 1-carrière een aantal indrukwekkende en dominante...

Charles Leclerc’s crash in Hongarije zet Ferrari onder druk

Charles Leclerc veroorzaakte de eerste rode vlag van het Formule 1-weekend in...

Helmut Marko uit zorgen over “mentale weerbaarheid” Sergio Perez

Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft zijn bezorgdheid geuit over...

De ‘nachtmerrie’ van Charles Leclerc zal in 2025 verergeren

Charles Leclerc’s “nachtmerrie” bij Ferrari lijkt in 2025 te verergeren door de...

Waarom Perez niet ontslagen wordt ondanks duidelijke roep

Red Bull zal Sergio Perez niet ontslaan ondanks de eisen van teamgenoot...

Toyota mogelijke samenwerking met Haas team

Toyota overweegt een terugkeer naar de Formule 1 in samenwerking met het...

Is positie Sergio Perez nog houdbaar na prestaties Silverstone?

De situatie van Sergio Perez bij Red Bull Racing lijkt na zijn...

Hoe lang gaat Carlos Sainz zijn contractbeslissing nog uitstellen?

Carlos Sainz kan zijn beslissing over zijn F1-toekomst voor 2025 waarschijnlijk nog...