Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Nico Hulkenberg laat de deur open voor een overstap naar Audi
F1 coureurs

Nico Hulkenberg laat de deur open voor een overstap naar Audi

28
Nico Hulkenberg
Foto: Ponden

Nico Hulkenberg heeft de mogelijkheid opengelaten om in de toekomst over te stappen naar Audi. Hij heeft niet uitgesloten dat hij openstaat voor een overstap naar Audi in 2026, maar is eerst gretig om Haas alle kansen te geven om competitief te zijn. De Duitse coureur keerde terug naar F1 met Haas voor 2023 als het Amerikaanse team koos voor een ervaren paar handen om Mick Schumacher te vervangen, waarbij Hulkenberg indruk maakte gedurende het jaar omdat hij meestal de overhand had over Kevin Magnussen.

Hulkenberg’s ervaring en prestatieniveau

Hulkenberg’s ervaring en prestatieniveau hebben ertoe geleid dat zijn naam wordt genoemd als een mogelijk doelwit voor Audi wanneer het Duitse merk formeel de sport betreedt in 2026 in samenwerking met Sauber, en het is een zet die Hulkenberg niet heeft ontkend aantrekkelijk te zijn. In een uitgebreid interview met Duitsland’s Auto Motor und Sport, sprak Hulkenberg over een breed scala aan onderwerpen voordat hij werd gevraagd naar de kans om zich bij Audi aan te sluiten. Hij zei: “Alleen de tijd zal het leren. Laten we eerst zien hoe het seizoen volgend jaar gaat. Hebben we een competitieve auto? Welke mensen worden aanbevolen voor welke taken?”

De uitdagingen en kansen bij Haas

Haas worstelde met overmatige bandenslijtage gedurende 2023, wat hun inspanningen op racedag belemmerde ondanks talrijke sterke kwalificatie-uitjes. Het was een vergelijkbare situatie bij Ferrari, met wie Haas een ophangingsontwerp deelde, en Hulkenberg vermoedt dat het aanpakken van dat probleem de sleutel zal zijn om de concurrentiekracht van Haas in 2024 te ontsluiten – misschien uiteindelijk cruciaal in de rijdersmarkt wanneer Audi op hun wervingsrit gaat. Hulkenberg sprak over de complexiteit van het bandenslijtageprobleem dat Haas hinderde en merkte op dat het misschien een kwestie van concept is. Terwijl Ferrari’s worstelingen met bandenslijtage verbeterden tegen het einde van 2023, is Hulkenberg nog niet zelfverzekerd genoeg om te zeggen of die oplossing Haas ook zal helpen met het volgende auto-ontwerp.

Leeftijd is slechts een getal

Met Hulkenberg momenteel 36 jaar oud, is leeftijd enigszins tegen hem, aangezien hij 39 zou worden tijdens Audi’s eerste seizoen. Hij wees echter op de voorbeelden van mede ‘oudere’ racers Fernando Alonso en Lewis Hamilton als bewijs dat leeftijd niet langer het obstakel is dat het ooit was in F1. “Fernando en Lewis zijn goede ambassadeurs,” zei hij. “Ze laten zien dat je nog steeds snel kunt zijn op een gevorderde leeftijd.” Met Alonso die dit jaar 42 jaar oud wordt, ziet Hulkenberg zichzelf racen op dezelfde leeftijd? “Ik ben nu 36, vanaf vandaag: Ja,” antwoordde hij.

Gerelateerd nieuws

Hoe verhoogd zelfbewustzijn Piastri in zijn tweede F1 jaar zal stimuleren

Oscar Piastri’s indrukwekkende debuutseizoen in de Formule 1 van 2023, gemarkeerd door...

Sergio Perez wijst op een spannender F1-seizoen in 2024

Perez’s observaties na de eerste testdag Sergio Perez, coureur voor Red Bull...

Fernando Alonso overweegt Mercedes als nieuwe uitdaging

De geruchtenmolen draait op volle toeren Fernando Alonso, de gerenommeerde Formule 1-kampioen,...

Welke F1-coureurs starten 2024 met strafpunten?

De strafpunten van coureurs in de Formule 1 In de wereld van...

Vier redenen waarom de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari “klopt”

Is het al doorgedrongen? Blijf het herhalen tot het zover is: Lewis...

Waarom Lewis Hamilton niet hetzelfde lot als Sebastian Vettel bij Ferrari zal ondergaan

Hamilton’s overstap naar Ferrari Lewis Hamilton’s langverwachte overstap naar Ferrari in 2025...

Ocon behoudt “sterke banden” met Mercedes te midden van geruchten over vervanging Hamilton

Esteban Ocon, de coureur van Alpine Formula 1, staat aan de vooravond...

Carlos Sainz spreekt zich uit over de enorme beslissing van Lewis Hamilton en zijn F1-toekomst

Sainz voelt de bui al hangen bij Ferrari Carlos Sainz voelde de...