Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Mercedes overweegt Fernando Alonso als vervanger van Lewis Hamilton
F1 nieuws

Mercedes overweegt Fernando Alonso als vervanger van Lewis Hamilton

58
Fernando Alonso
Foto: Ben Sutherland

De zoektocht naar een nieuwe ster

In de dynamische wereld van de Formule 1 heeft Mercedes te maken met een significante verandering. Jenson Button, de wereldkampioen van 2009, heeft een opvallende suggestie gedaan: Mercedes zou Fernando Alonso moeten overwegen als de vervanger van Lewis Hamilton voor het seizoen 2025. Deze suggestie komt op een moment dat Mercedes-baas Toto Wolff onverwachts een lege plek in zijn team heeft voor volgend jaar, na de aankondiging dat Hamilton Mercedes zal verlaten voor Ferrari aan het einde van 2024. Hamilton, die zijn 12e en laatste seizoen bij de Silver Arrows ingaat, zal een langdurige relatie beëindigen die begon toen hij slechts 13 jaar oud was. Hij heeft een aanzienlijk contract getekend met Ferrari, waardoor zijn carrière tot minstens eind 2026 is veiliggesteld, en laat een grote leegte achter bij Mercedes.

Een jong talent in de wachtkamer

Mercedes heeft met Kimi Antonelli een jonge sensatie klaarstaan om mogelijk in 2025 gepromoveerd te worden, mits hij dit jaar voldoende punten op zijn superlicentie behaalt tijdens zijn debuut in de Formule 2-campagne. Antonelli wordt gezien als een groot talent voor de toekomst, maar Wolff lijkt de voorkeur te geven aan het geven van meer ontwikkelingstijd aan de jonge coureur. Dit maakt de weg vrij voor een kortetermijnoplossing, waarbij Alonso als een perfecte kandidaat naar voren komt.

Alonso’s onverminderde vastberadenheid

Ondanks zijn leeftijd van 42 jaar, blijft Alonso een van de meest vastberaden coureurs in de racewereld, een feit dat hij vorig jaar bewees door acht podiumplaatsen te claimen. Zijn contract bij Aston Martin loopt af aan het einde van 2024, wat betekent dat hij voor 2025 vrij beschikbaar is. Alonso’s goede relatie met George Russell, met wie hij eerder feestjes heeft gevierd, kan ook in zijn voordeel werken. Button, die zijn bewondering voor Alonso niet onder stoelen of banken steekt, gelooft dat de combinatie van Alonso en Russell bij Mercedes een sterke samenwerking zou kunnen vormen. Hij benadrukt dat als de honger en fitheid er zijn, wat duidelijk het geval is bij Alonso die bijna dagelijks in een kart zit, dit duo goed van elkaar zou kunnen leren en effectief samen zou kunnen werken.

De perfecte kandidaat voor Mercedes

De suggestie van Button om Alonso te overwegen als Hamiltons vervanger is niet alleen gebaseerd op Alonso’s prestaties op de baan, maar ook op zijn ervaring en vermogen om in teamverband te werken. De mogelijke samenwerking tussen Alonso en Russell zou niet alleen een nieuwe dynamiek in het team brengen, maar ook Mercedes een sterke kans geven om competitief te blijven in het kampioenschap. Alonso’s vastberadenheid en ervaring, gecombineerd met Russell’s jeugdige energie en talent, zouden Mercedes kunnen voorzien van de perfecte mix van ervaring en nieuw bloed, essentieel voor succes in de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Wolff steunt het idee van een “reset” voor Formule 1-regels over teamallianties

De roep om verandering in de regels In de wereld van Formule...

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...