Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton ontzegd Mercedes bonus
F1 nieuws

Lewis Hamilton ontzegd Mercedes bonus

80
lewis hamilton doet voorstel
Foto: Automotive Rhythms

Max Verstappen heeft in 2023 opnieuw de titel van best betaalde Formule 1-coureur opgeëist, waardoor Lewis Hamilton wederom niet op de eerste plaats eindigde. Na een recordbrekend seizoen, waarin hij de records voor de meeste overwinningen (19), meeste opeenvolgende overwinningen (10) en meeste punten gescoord (575) verbrak, nam Verstappen $70 miljoen mee naar huis, volgens Forbes. De drievoudig wereldkampioen brak ook het record voor het hoogste percentage overwinningen in een seizoen, na 86,4 procent van de evenementen in 2023 te hebben gewonnen. Dit brak het record van Alberto Ascari van 75 procent, dat sinds 1952 standhield.

Verstappen’s indrukwekkende verdiensten

Van de $70 miljoen die Verstappen puur uit F1 in 2023 verdiende, was $25 miljoen in de vorm van bonussen, met een salaris van $45 miljoen. Verstappen verdiende $15 miljoen meer dan Hamilton, die geen prestatiebonus van Mercedes ontving nadat hij geen enkele race won en ver achterbleef bij de titel. Hamilton was de top Mercedes-coureur in 2023 nadat hij vijf plaatsen en 59 punten voor lag op George Russell, hoewel hij nog steeds 341 punten tekortkwam op Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen kwam het dichtst in de buurt om zijn reeks zonder overwinningen, die teruggaat tot de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021, te beëindigen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar hij direct achter de Red Bull-coureur eindigde.

Hamilton’s uitdagingen en verdiensten

Zelfs als Hamilton Verstappen had ingehaald voor de overwinning op het Circuit of the Americas, zou hij deze hebben verloren omdat hij na de race werd gediskwalificeerd. Hamilton nam in 2023 $55 miljoen mee naar huis, puur gebaseerd op zijn salaris. De op twee na best betaalde coureur was tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, die $34 miljoen verdiende in zijn eerste seizoen voor Aston Martin. $10 miljoen van dit bedrag was bonussen, toegekend aan Alonso voor het claimen van acht podia in het recent voltooide seizoen.

Andere topverdieners in de Formule 1

Sergio Perez was de vierde best betaalde coureur na het verdienen van $26 miljoen in 2023, waarbij hij meer in bonussen ontving dan zijn eigenlijke salaris waard is. De Mexicaanse coureur zit op $10 miljoen volgens Forbes, $6 miljoen minder dan de $16 miljoen die hij ontving in bonussen. Charles Leclerc maakt de top vijf van best betaalde coureurs in 2023 compleet, nadat hij $19 miljoen van Ferrari kreeg betaald. Van zijn 2023 F1-inkomsten is slechts $5 miljoen aan bonussen. Lando Norris, Carlos Sainz, George Russell, Pierre Gasly en Oscar Piastri maken de top-10 compleet.

Gerelateerd nieuws

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...

F1 Wereldkampioenen die nooit voor Ferrari hebben gereden

De overstap van Hamilton naar Ferrari: een droom die uitkomt Lewis Hamilton...

“Gefrustreerde” Ford eist dringende oplossing voor onderzoek naar Red Bull’s Horner

Ford verhoogt de druk De stilte rondom het al weken durende onderzoek...