Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lawrence Stroll Zet In Op Voortgang bij Aston Martin
F1 nieuws

Lawrence Stroll Zet In Op Voortgang bij Aston Martin

63
lawrence stroll aston martin
Foto: F1 REVERSE

De ambities van Lawrence Stroll voor Aston Martin in 2024

Lawrence Stroll, de voorzitter van Aston Martin, heeft duidelijke doelen gesteld voor het F1-team in 2024, gericht op ‘voortdurende vooruitgang’. Aston Martin maakte indruk in de vroege fasen van het vorige seizoen door hun snelheid tijdens de pre-season tests en het veiligstellen van zes podiumplaatsen in de eerste acht Grand Prix races van het jaar. Dit was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 2021, waarbij het team leerde van Red Bulls strategieën met betrekking tot grondeffect aerodynamica en het omgaan met downwash, waardoor ze aanvankelijk voor Ferrari en Mercedes kwamen te staan.

Uitdagingen en strategieën voor verbetering

Echter, in de latere delen van het seizoen ondervond het team tegenslagen, met ineffectieve upgrades die ervoor zorgden dat ze terrein verloren ten opzichte van hun rivalen, uiteindelijk overtroffen door McLaren voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Stroll streeft ernaar om de teleurstelling van het vorige seizoen van zich af te schudden en het opwindende succes van het begin van vorig jaar te heroveren. “We willen van de vijfde naar de vierde, derde plaats – wat het ook mag zijn,” verklaarde Stroll tijdens de officiële lancering van de auto voor dit jaar, waarbij hij benadrukte dat het doel simpelweg is om voort te blijven gaan.

Technische ontwikkelingen en toekomstvisie

Aston Martin is bezig met het upgraden van zijn verouderde technische faciliteiten aan de basis in Silverstone, ter voorbereiding op de overgang van klant Mercedes-motoreenheden naar een volledige partnerschap met Honda-motoren in 2026. “We zijn een jong team. We zijn net verhuisd naar een nieuwe faciliteit,” legde hij uit. “Onze windtunnel, die in september van dit jaar klaar zal zijn. We zijn het laatste team dat zonder hun eigen windtunnel draait.” In 2026 zal het team Honda-motoreenheden ontvangen, wat een stap is op hun reis naar overwinning. “Maar elk jaar gaat het om vooruitgang,” voegde hij toe.

De rol van technisch directeur Dan Fallows

Technisch directeur Dan Fallows speelt een cruciale rol in deze voortgang, met een focus op het ontwerpen van een auto die op elk circuit kan concurreren. Fallows, die bij Red Bull heeft gewerkt naast Adrian Newey, gelooft dat het verslaan van Red Bull haalbaar is, waarbij hij hen als de benchmark voor prestaties benadrukt. De nieuwe Aston Martin zal deze week de baan op gaan in Bahrein voor de officiële drie-daagse pre-season test, met Fernando Alonso en Lance Stroll als het rijdersduo voor het tweede opeenvolgende seizoen.

Door deze strategieën en ontwikkelingen streeft Aston Martin ernaar om hun positie in de Formule 1 te verbeteren en een toekomst te bouwen waarin ze kunnen concurreren voor de hoogste eer. Met een duidelijke focus op technische innovatie en het benutten van nieuwe kansen, zoals de samenwerking met Honda, is het team vastbesloten om hun ambities waar te maken en door te gaan met hun reis naar succes in de komende jaren.

Gerelateerd nieuws

Max Verstappen mogelijk ‘gevangen’ bij Red Bull door nieuwe Marko-deal

Max Verstappen bevindt zich in een complexe situatie bij Red Bull Racing....

Ferrari’s verwachtingen voor 2024 worden bijgesteld na teleurstellende prestaties

De verwachtingen van Ferrari voor de rest van het Formule 1-seizoen 2024...

McLaren domineert Hongaarse Grand Prix 2024 met controversiële teamorders

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2024 leverde een spannende race...

Verstappen’s agressieve rijstijl zorgt voor woede bij Hamilton en andere coureurs

Max Verstappen’s rijstijl tijdens de Hongaarse Grand Prix heeft geleid tot frustratie...

McLaren’s onprofessionalisme verpest bijna Oscar Piastri’s overwinning

Tijdens de Hongaarse Grand Prix beleefde het McLaren-team een memorabele maar ook...

Verstappen geeft duidelijk signaal af in Hongarije: “niet goed genoeg”

Max Verstappen heeft een duidelijke waarschuwing gegeven aan zijn team Red Bull...

Russell naar Audi? Mogelijkheden na aflopende contract

De Formule 1-wereld staat op zijn kop met recente ontwikkelingen rondom George...

Perez riskeert gevolgen na herhaalde tegenvallende resultaten in Hongarije

Max Verstappen toont zich teleurgesteld in de prestaties van Red Bull tijdens...