Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-nieuws Lando Norris’ indrukwekkende comeback in Mexico City Grand Prix
F1-nieuws

Lando Norris’ indrukwekkende comeback in Mexico City Grand Prix

18
lando norris

Lando Norris’ herstel tot een vijfde plaats in de Mexico City Grand Prix was volgens McLaren teambaas Andrea Stella een van de beste races die hij ooit heeft gezien. Norris, die tijdens de kwalificatie uitgeschakeld werd in Q1 en zich daardoor geplaatst had op een moeilijke startpositie, wist op een circuit dat bekend staat als lastig om in te halen, toch een indrukwekkend resultaat neer te zetten. De uitdagingen die de hoogte met zich meebracht voor de koeling van de auto’s leken Norris niet te deren. Na de herstart onder de rode vlag op de tiende plaats, zakte hij zelfs terug naar de veertiende positie, maar vocht zich op indrukwekkende wijze terug naar een vijfde plek met meerdere opvallende inhaalacties.

Andere hoogtepunten uit de Formule 1 in Mexico

Er waren nog meer opvallende momenten tijdens de Grand Prix van Mexico. Sergio Perez en Max Verstappen hadden een interessant duel, waarbij Verstappen aangaf dat Perez wellicht “een beetje meer ruimte had kunnen laten”. Charles Leclerc had ook een moment in de spotlight toen hij reageerde op uitgejouwde fans, door te zeggen dat hij “nergens heen kon”. Daarnaast heeft de Formule 1 organisatie een fan verbannen na een incident waarbij Ferrari-supporters werden aangevallen.

Stella’s lof voor Norris

Stella was zichtbaar onder de indruk van Norris’ prestatie. “We hadden precies deze discussie op de pitmuur toen zijn race-engineer Will Joseph tegen me zei: ‘Dat is een van de beste races van Lando’,” vertelde Stella. “Ik zei: ‘Will, dit is een van de beste races ooit’.” Hij benadrukte hoe indrukwekkend het was dat Norris zoveel inhaalacties kon maken op een circuit waarvan iedereen dacht dat het moeilijk was om in te halen, terwijl hij tegelijkertijd de temperaturen van de Power Unit moest beheren.

Hoge lof in perspectief

Gezien het feit dat Stella in het verleden heeft samengewerkt met coureurs als Michael Schumacher en Fernando Alonso, was zijn lof voor Norris bijzonder. “Ja, deze race deed me denken aan Valencia 2012, waar we met Alonso vanaf de 12e plaats startten en de race wonnen. Maar deze race… aan de ene kant zijn we opgewonden, nadat we dit soort meesterwerk hebben gezien. Aan de andere kant zei Lando in de in-lap: ‘jongens, laten we het goed doen op zaterdag en dan kunnen we vechten voor podia’. Dus het tempo was er om te vechten voor podia.”

Gemengde gevoelens bij McLaren

Ondanks het indrukwekkende herstel op zondag, geeft Stella toe dat de recente vorm van McLaren suggereert dat er een kans op een top drie resultaat gemist is. “Dat is wat ik probeer te zeggen, er is een klein element van frustratie. Maar tegelijkertijd, als je me het na de kwalificatie had gevraagd, zou ik niet hebben gedacht dat we zoveel auto’s konden inhalen. Dus ik neem liever de positieve punten van deze race mee en ik hoop dat het hele team in de fabriek en de fans dezelfde boodschap ontvangen: we zijn erbij, we geven niet op, we zijn competitief, maar we moeten het over het hele raceweekend gezien beter doen.”

Gerelateerd nieuws

Buitenlandse pers geeft Verstappen topcijfers: ‘Hij kwam terug met een waanzinnige snelheid’

De uitdagingen voor Verstappen in Las Vegas Max Verstappen, bekend om zijn...

Ricciardo’s strijd in Las Vegas: AlphaTauri in een andere competitie

De uitdagingen van AlphaTauri in Las Vegas Daniel Ricciardo, de ervaren Formule...

Oscar Piastri’s verrassende snelheid bij McLaren in Las Vegas GP

Een onverwachte wending voor Piastri en McLaren Oscar Piastri, de Australische coureur...

Aston Martin focust zich niet op McLaren in Abu Dhabi

Focus op eigen prestaties, niet op McLaren Aston Martin, onder leiding van...

Vasseur: Ferrari heeft momentum in strijd met Mercedes om tweede plaats

De strijd om de tweede plaats Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari...

Lance Stroll enthousiast: ‘Die eerste ronde was echt indrukwekkend’

Stroll’s opmerkelijke start Lance Stroll, de Canadese Formule 1-coureur, heeft tijdens de...

Ralf Schumacher uit kritiek op Haas, ” prestaties niet voldoende”

De uitdagingen van Haas in het huidige seizoen Ralf Schumacher, een voormalig...

F1-eigenaren ontevreden over kritiek van Verstappen: ‘Zeker van zijn gesprek’

Coulthard over Verstappens kritiek David Coulthard, een voormalig Formule 1-coureur, heeft zijn...