Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?
F1 nieuws

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

41
Carlos Sainz
Foto: Off The Grid

Een ambitieus plan voor Williams

James Vowles, de teambaas van Williams, heeft hoge ambities voor het team. Hij hoopt Carlos Sainz, die momenteel bij Ferrari rijdt, aan te trekken. Met een krachtige motor van Mercedes, een groeiend team van topmensen en een hoge ambitie, hoopt Vowles dat de Spaanse coureur de overstap maakt naar Williams. Het doel is duidelijk: Williams wil weer tot de beste teams in de Formule 1 behoren. Maar is dit realistisch op de korte termijn?

Williams heeft dit seizoen slechts twee punten verzameld. Voor een team dat wil strijden voor podiumplaatsen en overwinningen is dat veel te weinig. Een belangrijke factor is dat het team momenteel slechts één topcoureur heeft, Alex Albon. Zijn collega Logan Sargeant maakt in 2024 te veel fouten. Bovendien zit het Williams niet altijd mee. Tijdens de laatste Grand Prix in Canada was Albon op weg naar punten totdat Sainz hem van de baan reed.

Vooruitgang bij Williams

Hoewel het niet direct zichtbaar is in het constructeursklassement, maakt Williams zeker stappen vooruit. Het team beweegt zich steeds meer richting het midden van het veld, net als alle andere teams die dichter bij elkaar komen. Toch moeten er geen wonderen worden verwacht voor 2026, en mogelijk duurt het nog langer voordat Williams volledig terug is aan de top.

De eerste tekenen zijn echter veelbelovend. Zowel vrienden als vijanden zijn het erover eens dat het huidige Williams niet meer hetzelfde is als vier jaar geleden. Met Vowles aan het roer is er een krachtige leider die zijn strepen verdiend heeft bij Mercedes. In de fabriek vervangt Williams verouderde processen en apparatuur, maar dit kost tijd. En in de Formule 1 betekent tijd eigenlijk stilstand.

De overstap van Sainz naar Williams

Carlos Sainz heeft ongetwijfeld alles gehoord in de gesprekken met Vowles. De Spanjaard zou overwegen om naar Williams te verhuizen, waarbij Audi (momenteel Sauber) zijn tweede keus is. De krachtbron van Mercedes zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn. Hoe matig het chassis van het Duitse team ook is, de krachtbron levert altijd. McLaren, bijvoorbeeld, bewijst dat momenteel als klantenteam van Mercedes.

Het scenario van McLaren is wat Williams voor ogen heeft voor 2026 en 2027: “De nieuwe reglementen zullen iedereen weer verspreiden. Ik denk dat motoren een groot deel hiervan zullen uitmaken. Misschien dat we dan naar een topteam als Mercedes kunnen groeien, mogelijk in 2026, met een grotere delta. Maar ik hoop dat Mercedes een sterke motor en batterij-efficiëntie heeft.”

Het is duidelijk dat Williams een ambitieuze weg heeft ingeslagen met het doel om weer tot de top van de Formule 1 te behoren. Met de mogelijke komst van Carlos Sainz en de voortdurende verbeteringen binnen het team, is er hoop dat deze dromen werkelijkheid kunnen worden in de nabije toekomst.

Gerelateerd nieuws

Carlos Sainz verwacht competitievere Ferrari F1-auto tijdens Oostenrijkse GP

Carlos Sainz, de Spaanse Formule 1-coureur, heeft aangekondigd dat hij een aanzienlijke...

Leclerc weet wat Ferrari moet oplossen om competitief te zijn

Problemen bij hoge snelheid Na zijn overwinning tijdens zijn thuis Grand Prix...

Verstappen over of hij zich bedreigt voelt door Hamilton’s prestaties

Verwachtingen van Mercedes in 2024 Momenteel zijn alle ogen gericht op McLaren,...

Aston Martin waarschuwt Alonso: Geen snelle oplossing voor technische problemen

Alonso moet geduld hebben Aston Martin heeft Fernando Alonso laten weten dat...

RB overweegt upgrades te schrappen? Daniel Ricciardo onthult mogelijke switch-tijdlijn

Ricciardo roept op tot kalmte na tegenvallende prestaties Daniel Ricciardo heeft benadrukt...

McLaren: Norris kon niets meer doen om de F1 Spaanse GP te winnen

Frustratie na verlies Lando Norris baalde enorm na het verliezen van de...

Horner voelt druk van Norris: ‘We moeten de laatste tijd harder werken’

Red Bull moet meer moeite doen voor overwinningen Red Bull Racing moet...

Leclerc begrijpt Sainz’s vroege aanval in de Spaanse GP niet

Charles Leclerc beschuldigde Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz ervan iets spectaculairs te willen doen...