Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home Overig Wat kosten F1 tickets voor United States Grand Prix – Circuit of the Americas in Austin, Texas op 20 oktober 2024?
Overig

Wat kosten F1 tickets voor United States Grand Prix – Circuit of the Americas in Austin, Texas op 20 oktober 2024?

77
Circuit of the Americas
Foto: Steve from Austin, TX, USA

F1-tickets voor de United States Grand Prix op het Circuit of the Americas in Austin, Texas op 20 oktober 2024 variëren aanzienlijk in prijs, afhankelijk van de zitplaatslocatie en de geboden extra’s. Algemene toegangskaarten beginnen bij ongeveer €100, terwijl premium zitplaatsen in de belangrijkste tribunes meer dan €1.000 kunnen kosten. Voor een drie-daagse ervaring liggen de gemiddelde prijzen rond €620 voor de gemiddelde tribune, €440 voor algemene toegang, en €950 voor tribuneplaatsen tegenover de pits. VIP-pakketten zoals de Paddock Club bieden een luxe ervaring met premium zitplaatsen, toegang tot de pitstraat, gastronomisch eten en ontmoetingen met coureurs, en zijn aanzienlijk duurder.

Het is aan te raden om tickets zo vroeg mogelijk te kopen via betrouwbare bronnen om hogere prijzen en vervalsingen te vermijden. Tickets zijn meestal enkele maanden voor de race beschikbaar en kunnen worden gekocht via de officiële F1-website of andere gerenommeerde ticketverkoopwebsites. Extra kosten zoals boekingskosten, reis- en verblijfskosten, eten en drinken, en souvenirs moeten ook in overweging worden genomen bij het plannen van een bezoek aan de race.

Overzicht van de F1 tickets voor de US Grand Prix 2024

De Formule 1, ook wel bekend als F1, is een van de meest populaire en prestigieuze autosportevenementen ter wereld. Elk jaar trekken duizenden fans naar de verschillende circuits om hun favoriete coureurs in actie te zien. Een van de meest verwachte races op de F1-kalender is de United States Grand Prix, die plaatsvindt op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. De race van 2024, gepland voor zondag 20 oktober, belooft wederom een opwindend evenement te worden.

F1-tickets, met name voor populaire races zoals de US Grand Prix, zijn zeer gewild. Ze bieden fans de kans om de actie van dichtbij te zien, de adrenaline van het racen te voelen en deel uit te maken van de unieke sfeer van een F1-evenement. Het is belangrijk op te merken dat het aantal beschikbare tickets voor de race van 2024 beperkt is en dat tickets vaak snel uitverkocht zijn na het begin van de verkoop.

Het kopen van F1-tickets voor de US Grand Prix 2024 kan een uitdaging zijn, vooral voor internationale fans die niet bekend zijn met het proces. Tickets zijn meestal beschikbaar voor aankoop via de officiële F1-website, maar ook via andere ticketverkoopwebsites. Het wordt sterk aanbevolen om tickets te kopen van betrouwbare bronnen om vervalsingen en teleurstellingen te voorkomen.

De prijsklasse van F1 tickets op Circuit of the Americas

De prijs van F1-tickets varieert sterk, afhankelijk van waar je op het circuit wilt zitten en welke extra’s je wilt. Voor de United States Grand Prix op het Circuit of the Americas kunnen ticketprijzen variëren van ongeveer €100 voor algemene toegangskaarten tot meer dan €1.000 voor premium zitplaatsen in de belangrijkste tribunes. Deze prijzen zijn echter onderhevig aan verandering en kunnen stijgen naarmate de racedag dichterbij komt.

Het Circuit of the Americas biedt verschillende soorten zitplaatsen, waaronder algemene toegang, tribuneplaatsen en VIP-pakketten. Algemene toegangskaarten zijn meestal de goedkoopste optie, maar ze bieden geen gegarandeerde zitplaats en je moet vroeg aankomen om een goede plek te krijgen. Tribuneplaatsen, daarentegen, bieden een gegarandeerde zitplaats en bieden over het algemeen een beter zicht op de race.

VIP-pakketten, zoals de Paddock Club, zijn de duurste optie, maar bieden een ongeëvenaarde ervaring, inclusief premium zitplaatsen, toegang tot de pitstraat, gastronomisch eten en drinken, en ontmoetingen met F1-coureurs. Het is belangrijk om te bedenken wat je prioriteiten zijn bij het kiezen van tickets. Wil je gewoon de race zien, of wil je de meest luxueuze ervaring mogelijk?

Ticket Type Prijs in USD Geschatte prijs in euro’s
Gemiddelde prijs (3 dagen) $667 €620 (ongeveer)
General Admission (3 dagen) $475 €440 (ongeveer)
Goedkoopste Grandstand (3 dagen) $500 €465 (ongeveer)
Grandstand tegenover de pits (3 dagen) $1,025 €950 (ongeveer)

Wat je moet weten over de F1 tickets verkoopdatum

Het is belangrijk om de verkoopdatum van de F1-tickets voor de US Grand Prix 2024 in de gaten te houden. De tickets gaan meestal in de verkoop enkele maanden voor de race, maar de exacte datum kan variëren. De officiële F1-website en het Circuit of the Americas zullen meestal aankondigen wanneer de tickets in de verkoop gaan.

Het kan ook nuttig zijn om je aan te melden voor nieuwsbrieven van de F1 en het Circuit of the Americas, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de laatste ticketinformatie. Houd er rekening mee dat de vraag naar tickets hoog is, dus het is aan te raden om je tickets zo snel mogelijk te kopen nadat ze in de verkoop zijn gegaan om teleurstelling te voorkomen.

Daarnaast bieden sommige ticketverkopers de mogelijkheid om een voorverkoop toegangscode te krijgen. Dit geeft je de mogelijkheid om tickets te kopen voordat ze voor het publiek beschikbaar zijn. Deze codes zijn meestal beschikbaar voor mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief of die eerdere evenementen hebben bijgewoond.

Circuit of the Americas
Foto: Formulanone

Hoe de prijzen van F1 tickets worden bepaald

De prijzen van F1-tickets worden bepaald door een aantal factoren, waaronder de locatie van het circuit, de populariteit van de race, de verwachte vraag naar tickets en de kosten om het evenement te organiseren. Tickets voor populaire races zoals de US Grand Prix zijn meestal duurder dan tickets voor minder populaire races.

De locatie van de zitplaatsen op het circuit heeft ook een grote invloed op de ticketprijs. Zoals eerder vermeld, zijn tickets voor zitplaatsen in de belangrijkste tribunes en VIP-pakketten duurder dan algemene toegangstickets en tribuneplaatsen. Hoe beter het zicht op de race en hoe meer extra’s het ticket biedt, hoe hoger de prijs.

Daarnaast kunnen de prijzen van F1-tickets ook stijgen naarmate de racedag dichterbij komt, vooral als de vraag naar tickets hoog is. Het is dus aan te raden om je tickets zo vroeg mogelijk te kopen om de beste prijs te krijgen.

Extra kosten om rekening mee te houden bij het kopen van F1 tickets

Bij het kopen van F1-tickets zijn er ook extra kosten waar je rekening mee moet houden. Deze kunnen bestaan uit boekingskosten, servicekosten, leveringskosten en eventuele belastingen. Deze kosten worden meestal toegevoegd aan de prijs van het ticket tijdens het afrekenproces.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van reizen naar en van het circuit, accommodatie, eten en drinken, en eventuele merchandise die je wilt kopen. Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen bij het budgetteren voor de race.

Ook is het belangrijk om te weten dat sommige tickets, met name VIP-pakketten, mogelijk inclusief zijn. Dit betekent dat ze toegang tot de race, eten en drinken, en andere extra’s kunnen omvatten. Het is raadzaam om de details van het ticket zorgvuldig te controleren om te weten wat er precies is inbegrepen.

Kostenpost Beschrijving Geschatte kosten
Ticketprijs Kosten voor toegang tot het evenement. €440 – €950 (afhankelijk van tickettype)
Accommodatie Hotel of andere verblijfplaatsen in de buurt van het circuit. Variabel, afhankelijk van locatie en luxe
Vervoer Vliegtickets, autohuur, of openbaar vervoer naar en van het evenement. Variabel, afhankelijk van afstand en vervoerswijze
Eten en Drinken Maaltijden en drankjes op en rond het circuit. €20 – €50 per dag (geschat)
Souvenirs en Merchandise Aankoop van herinneringen of teammerchandise. €20 – €200 (afhankelijk van aankopen)
Extra Evenementen Bijwonen van concerten of andere activiteiten georganiseerd rond het evenement. Variabel, afhankelijk van het evenement

Tips om te besparen op F1 tickets voor de US Grand Prix 2024

Hoewel F1-tickets duur kunnen zijn, zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten. Een van de eenvoudigste manieren is om je tickets vroeg te kopen. Zoals eerder vermeld, kunnen de prijzen van F1-tickets stijgen naarmate de racedag nadert, dus het kopen van je tickets zodra ze in de verkoop gaan, kan je helpen om de beste prijs te krijgen.

Een andere manier om te besparen is door te kiezen voor algemene toegangskaarten of tribuneplaatsen in plaats van premium zitplaatsen of VIP-pakketten. Hoewel deze tickets mogelijk niet de beste zichtlijnen of extra’s bieden, bieden ze nog steeds de kans om de actie van dichtbij te zien.

Tot slot, overweeg om te reizen in een groep. Sommige ticketverkopers bieden groepskortingen aan, wat kan helpen om de kosten per persoon te verlagen. Het kan ook de moeite waard zijn om te kijken naar pakketdeals die accommodatie en transport naar het circuit omvatten, omdat deze ook geld kunnen besparen.

Gerelateerd nieuws

Hoeveel liter tank zit er in een Formule 1-auto?

Een Formule 1-auto heeft een brandstoftankcapaciteit van ongeveer 120 tot 150 liter,...

Hoe snel is een Formule 1-auto van 0 naar 100?

Een Formule 1-auto accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 2,6...

Wat is de moeilijkste F1 baan?

De moeilijkste F1 baan is het stratencircuit van Monaco. Pierre Gasly noemt...

Wat is de hoogste snelheid ooit gemeten tijdens een F1 race?

De hoogste snelheid ooit gemeten tijdens een F1-race werd bereikt door Valtteri...

Hoe zit een coureur in een formule 1 auto?

Een Formule 1 coureur zit in een bijzonder lage en achterover gekantelde...

Wie heeft de meeste formule 1 races achter elkaar gewonnen?

Max Verstappen heeft het record voor de meeste opeenvolgende overwinningen in de...

Wie is de rijkste formule 1 coureur?

Michael Schumacher is de rijkste Formule 1-coureur ooit, met een geschat vermogen...

Hoe warm is het in een Formule 1 auto?

In een Formule 1-auto kan de temperatuur tijdens races oplopen tot wel...