Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Wat Ferrari leerde van de blootgestelde vloerbeelden van Red Bull
F1 teams

Wat Ferrari leerde van de blootgestelde vloerbeelden van Red Bull

79
Ferrari 2024
Foto: Formula 1 Live

Ferrari’s aerodynamica-chef Enrico Cardile heeft aangegeven dat het kopiëren van de vloer van Red Bull zowel moeilijk als ineffectief zou zijn, omdat ze “veel dingen anders doen dan de concurrentie”. De Red Bull RB19 bleek een bijna onverslaanbare uitdager in F1 2023, met een opmerkelijke 21 overwinningen uit 22 grand prixs, waarbij Ferrari de enige nederlaag toebracht via Carlos Sainz’s overwinning in Singapore. Rivalen kregen echter een traktatie tijdens de Grand Prix van Monaco 2023, toen Sergio Perez’s gestrande RB19 na een kwalificatiecrash werd weggetild, waardoor fotografen een duidelijk beeld kregen van de onderkant van de uitdager.

Red Bull ‘doet veel dingen anders dan de concurrentie’

Cardile besprak de lessen die zijn team trok uit het zien van de RB19-vloer met Auto Motor und Sport, hoewel het niet simpelweg een kwestie is van kopiëren en plakken. In plaats daarvan moet het dienen als een “inspiratie” voor hoe Ferrari naar hun ontwerpen kijkt, maar het feit dat de Red Bull-vloer laat zien dat ze een heel andere route hebben genomen dan rivalen, betekent dat het waarschijnlijk niet gemakkelijk zal zijn om te volgen. “Het is onderdeel van ons werk om de auto’s van onze concurrenten te analyseren,” zei Cardile. “Dus het is nog een foto in onze database. Hoewel onze auto’s verschillend zijn, was het interessant om de vloer van Red Bull te analyseren omdat ze veel dingen anders doen dan de concurrentie.”

De uitdaging van het kopiëren en de kracht van Red Bull

Om te profiteren van een foto, moet je deze met de juiste bril bekijken. Je moet je losmaken van je eigen auto en het grote plaatje zien. Een één-op-één kopie heeft nooit gewerkt, en zeker niet met deze auto’s, waar millimeters een groot verschil kunnen maken. Maar je kunt proberen te begrijpen wat ze proberen te bereiken met deze vormen en inspiratie uit hen halen. Ferrari bracht de strijd naar Red Bull aan het begin van het grondeffect-tijdperk van F1 in 2022, maar sindsdien is het een eenzijdige aangelegenheid geweest in het voordeel van Red Bull. En Cardile zei dat Red Bull bewijst dat een allround sterke uitdager mogelijk is onder deze regelgeving.

Ferrari’s zoektocht naar succes

Ferrari zit in een langdurige periode zonder F1-titelsucces, aangezien ze sinds 2008 geen dergelijke glorie meer hebben geproefd. Cardile benadrukte dat Red Bull het beste voorbeeld is van het feit dat er een allrounder is. “Je moet gewoon hard werken en de juiste doelen hebben.” Dit benadrukt de voortdurende inspanningen en aanpassingen die teams zoals Ferrari moeten maken om te concurreren in de steeds veranderende wereld van Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Hoe Mercedes zijn lastige W15-auto weer aan de praat kreeg

Mercedes begon het seizoen met een W15 die zowel voor Lewis Hamilton...

Leclerc hoopt op uitdaging in Catalonië met ‘rijdbare en snellere’ Ferrari

De opgewaardeerde Ferrari heeft het potentieel om het iconische Italiaanse team zijn...

Red Bull: Kerb oplossing zetten aero voordelen niet op het spel

Uitdagingen met de ophanging van de RB20 Het team uit Milton Keynes...

Ferrari’s teambaas voelt zich bedreigd door McLaren

Ferrari’s teleurstellend weekend in Canada Ferrari had een rampzalig weekend in Canada,...

Mercedes moet zichzelf heruitvinden, zegt Toto Wolff

Mercedes, een dominante kracht in de Formule 1 gedurende het afgelopen decennium,...

Ferrari’s reactie op de rampzalige Grand Prix van Canada: “Alles ging mis”

Problemen tijdens de kwalificatie De Scuderia Ferrari werd door verschillende rivalen gezien...

Mercedes klaar voor Spaanse GP met nieuwe vloer na succes van nieuwe voorvleugel

Mercedes heeft het meest competitieve weekend van het jaar achter de rug...

In welk jaar gaat audi zijn entree maken in de formule 1?

Audi gaat zijn entree maken in de Formule 1 in het jaar...