Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Sainz opgelucht met een Ferrari F1-auto waarmee hij kan “aanvallen”
F1 nieuws

Sainz opgelucht met een Ferrari F1-auto waarmee hij kan “aanvallen”

74
Carlos Sainz
Foto: Anyul Rivas

Carlos Sainz heeft het podium bereikt in Bahrein, ver achter de dominante Max Verstappen, maar slechts twee seconden achter de tweede Red Bull van Sergio Perez. De achterstand van Sainz op Verstappen was de helft van de kloof van dezelfde race 12 maanden geleden, toen Ferrari’s problemen met bandenbeheer en inconsistente handling voor het eerst aan het licht kwamen.

Sainz’s opluchting en de SF-24

Sainz voelde het als een “opluchting” dat zijn opvolger, de SF-24, eindelijk een auto is waarmee hij agressief kan zijn. “Het is een beetje een opluchting, omdat de laatste race waarin ik aanviel Oostenrijk was, en we hebben het over 13, 14 races geleden,” zei Sainz. De rest van de races vorig jaar moest je gewoon beheren, in de spiegels kijken, je tempo controleren. En er waren heel weinig kansen om mensen in te halen. “Ik hou van racen, en ik hou van inhalen, agressief zijn, aanvallen. En met de auto van vorig jaar was het simpelweg onmogelijk om dat te doen.”

De prestaties in Bahrein

Hoewel Bahrein de verwachtingen bevestigde dat Verstappen en Red Bull ongehinderd naar een andere titel dit jaar zullen marcheren, suggereerde het tempo van Sainz dat er ruimte is voor een grotere strijd bij bepaalde races, met het circuit van Sakhir in Bahrein als een bijzonder sterk circuit voor Red Bull. “Het voordeel van Red Bull in Bahrein is wat je heel, heel duidelijk zag,” dacht Sainz. “Ik denk dat het interessant is hoe ze de C3 zachte band iets langer levend kunnen houden dan de rest, hoe ze de neiging hebben om iets minder te oververhitten. Misschien is dat wat de auto ook niet zo competitief maakt in de kwalificatie en zo goed in de race op een circuit als Bahrein.”

Vooruitblik

Nu is het afwachten op meer voorbeelden, maar Sainz verwacht dat Red Bull altijd beter zal zijn in de race zoals vorig jaar. “Kijk naar de laatste acht races tussen Charles en mij. We hebben wat polepositions behaald, veel eerste rijen, maar dan trok Max in de race massaal weg en Checo kon ons altijd inhalen.” “Ik hoop dat de eigenschap van dit jaar niet zo overdreven is en dat we in die zin een goede stap voorwaarts hebben gemaakt.”

Carlos Sainz uit zijn opluchting en enthousiasme over de nieuwe Ferrari SF-24, een auto die hem eindelijk de mogelijkheid geeft om agressief te zijn op de baan. Met verbeterde prestaties en een focus op aanvallen, kijkt Sainz uit naar een competitiever seizoen, ondanks de dominante positie van Red Bull. De resultaten in Bahrein bieden een glimp van hoop voor spannendere races, waarbij Ferrari mogelijk dichter bij de top kan komen.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...