Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Max Verstappen zal niet vroegtijdig met pensioen gaan om Lewis Hamilton te verslaan
F1 nieuws

Max Verstappen zal niet vroegtijdig met pensioen gaan om Lewis Hamilton te verslaan

42
Max Verstappen
Foto: F1 Unleashed

De speculaties rondom Verstappens pensioen

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert gelooft niet dat Max Verstappen “vroegtijdig zal afhaken”, omdat hij een echte kans heeft om de zeven titels van Lewis Hamilton en Michael Schumacher te overtreffen. Dit jaar is er steeds meer gespeculeerd dat Verstappen zich zou kunnen terugtrekken uit de F1 wanneer zijn huidige contract eindigt aan het einde van 2028, wanneer hij slechts 31 jaar oud zal zijn. Verstappen zelf heeft hierop gehint, met zijn wens om in andere kampioenschappen te racen voordat hij te oud is.

Deelnemen aan het World Endurance Championship (WEC) is iets waar de Nederlander interesse in heeft getoond, omdat hij de 24 uur van Le Mans wil winnen. Dit is niet de enige reden waarom hij in verband is gebracht met een vroegtijdig vertrek uit de F1, aangezien ook wordt geloofd dat hij gefrustreerd raakt door het constant aanpassen van het format.

Verstappens houding tegenover de veranderingen in de F1

Sinds ze voor het eerst werden besproken, is Verstappen tegen Sprint races geweest, iets wat niet is veranderd sinds hun introductie in 2021. Hij geeft de voorkeur aan het traditionele format en heeft gedreigd te stoppen als de sport te veel veranderingen doorvoert. Ondanks zijn dreigementen ziet Herbert hem niet snel vertrekken, zelfs als hij begint te erkennen dat er “leven buiten de F1-bubbel” is. “Ik denk niet dat hij vroegtijdig zal afhaken,” zei Herbert.

“Dat is gewoon zijn groei en rijping en zijn waardering dat er leven is buiten de F1-bubbel. Ik denk dat zijn hele houding en mentaliteit over winnen gaat. Hij kan Le Mans doen met zijn vader. Maar zijn hoofdfocus is en zal F1 zijn, maar hij realiseert zich dat hij op een andere manier van het leven kan genieten en dat het niet allemaal om die ene bubbel gaat. Misschien begint het idee van familie in zijn hoofd te spelen.”

Verstappens streven naar grootsheid

Herbert is enigszins zeker dat Verstappen nu “zeer bewust” is dat hij de grootste F1-coureur aller tijden kan worden en Hamiltons prestaties kan overtreffen. De voormalige F1-coureur is ervan overtuigd dat dit nu Verstappens “motivatie” is, aangezien hij getalenteerd genoeg is om nog vijf titels te winnen en een achtvoudig wereldkampioen te worden, iets waar Hamilton zelf nog steeds naar streeft. “Senna eindigde altijd een seizoen en ging terug naar Brazilië voor een volledige reset om zijn motivatie terug te krijgen voor de tests,” voegde Herbert toe.

“Lewis is niet ongelijk. Er zijn twee coureurs die zeven wereldtitels hebben gewonnen en Max is zich zeer bewust dat hij het talent heeft om dat potentieel te verslaan. Dat is zijn motivatie. Wanneer je bovenop het podium staat en de champagne vloeit, is er geen ander gevoel zoals dat. De motivatie is om zoveel mogelijk kampioenschappen te winnen. Het doel is acht en dat zal meer dan genoeg zijn. Het ding met alle grote kampioenen zoals Michael, Ayrton, Lewis en Max, gaat het om jezelf constant te verbeteren. Dat komt van binnenuit en het is de grootste motivatie die hen onderscheidt. Ze kijken allemaal naar vermeende zwaktes, werken eraan en veranderen ze op een manier in een kracht. Dan gaan ze verder naar het volgende negatieve om uit te zoeken.”

Gerelateerd nieuws

Sergio Perez verlengt contract: Welke geruchten zijn ten einde?

Een nieuwe toekomst voor Sergio Perez bij Red Bull Red Bull heeft...

Liberty Media kreeg “veel geluk” met overname van F1 van Ecclestone om onbenut potentieel te benutten

Transformerende impact van Liberty Media Sinds de overname van de Formule 1...

Perez verzekert zich van tweejarige contractverlenging bij Red Bull

Start van een nieuw hoofdstuk voor Perez en Red Bull Sergio Perez...

Carlos Sainz, Mick Schumacher en andere coureurs op Alpine’s F1 2025 shortlist

Wie zal Esteban Ocon vervangen bij Alpine voor het F1-seizoen van 2025?...

Slimme Red Bull-suspensietruc onthult: Mercedes en Ferrari volgen

Ferrari en Mercedes behoren tot de vier teams die een slimme Red...

Esteban Ocon vertrekt bij Alpine na het F1-seizoen 2024

Aanleiding en context van het vertrek Het nieuws over het vertrek van...

Red Bull voorbereid op moeilijke test in Canada te midden van F1-kerbproblemen

Uitdagingen van het Circuit in Montreal De oneffenheden van het Monte Carlo-circuit...

Pirelli gaat in tegen Hamiltons frustratie over ‘piekerige’ F1-banden

Hamiltons kritiek op de huidige F1-banden Na de Grand Prix van Miami...