Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Liam Lawson’s onthulling na privégesprek met Christian Horner
F1 nieuws

Liam Lawson’s onthulling na privégesprek met Christian Horner

143
liam lawson
Foto: Racing Zone

Liam Lawsons reactie op het missen van een F1-zitje in 2024

Liam Lawson zal ook in 2024 de reservecoureur van Red Bull blijven, nadat hij geen voltijdse plek heeft weten te bemachtigen. Zijn ongezouten reactie op het missen van een Formule 1-zitje voor 2024 kwam aan het licht in de nieuwe reeks van Netflix’s Drive to Survive. Lawson maakte zijn F1-debuut onder onverwachte omstandigheden vorig seizoen, door mee te doen in vijf races voor het junior team van Red Bull, AlphaTauri – dat voor 2024 is omgedoopt tot RB – nadat Daniel Ricciardo zijn hand brak tijdens een oefencrash op de Dutch Grand Prix in Zandvoort. De Nieuw-Zeelander blonk uit tijdens zijn korte verschijning, met als hoogtepunt een negende plaats op de Singapore Grand Prix, waar hij comfortabel zijn teamgenoot Yuki Tsunoda versloeg.

De waarheid achter Lawsons F1-zitje voor 2024 onthuld door Netflix

De beslissing om Ricciardo en Tsunoda te behouden voor 2024 werd aan Lawson gecommuniceerd voor de kwalificatie in Marina Bay en bevestigd voor het volgende weekend’s Japanse GP in Suzuka. Lawson zal dit jaar doorgaan als de officiële reservebestuurder voor beide door Red Bull gesponsorde teams, met als doel een permanente zitplaats voor 2025 te bemachtigen. Een fragment in de nieuwe reeks van Drive to Survive heeft het moment onthuld waarop Lawson door Red Bull teambaas Christian Horner werd geïnformeerd dat AlphaTauri Ricciardo en Tsunoda voor 2024 zou behouden. In een privégesprek vertelde Horner aan Lawson: “Vanuit jouw perspectief doe je het geweldig. Wat je tot nu toe hebt gedaan heeft indruk op mij gemaakt, het heeft iedereen in het team onder de indruk gemaakt. Dus, ze gaan Daniel en Yuki aankondigen, het gaat morgenochtend uit. OK? Blijf positief, je krijgt je kans.”

Lawson spreekt zich uit na de beslissing

Lawson werd direct na de vergadering geïnterviewd en merkte op, verwijzend naar Tsunoda: “Ik heb net de kerel verslagen die de zitplaats heeft gekregen. Het had ik moeten zijn.” Aan het einde van 2023 sprak Red Bull’s langdurige adviseur Helmut Marko met Oostenrijk’s OE24 en hintte dat het team Lawson dit jaar in enkele races zou kunnen laten rijden om een dieper inzicht te krijgen in zijn potentieel voordat ze hem een aanbod doen voor een rit in 2025. Marko merkte op: “Ja, en daarvoor zou hij ten minste nog een paar races moeten rijden, zodat we kunnen zien waar zijn potentieel echt ligt.”

Toekomstperspectieven voor Lawson

De toekomst lijkt veelbelovend voor Lawson, met plannen om hem meer race-ervaring te geven voor een mogelijke vaste stoel in 2025. Zijn prestaties tot nu toe hebben indruk gemaakt op de sleutelfiguren binnen het Red Bull team, en ondanks de teleurstelling van het missen van een voltijdse stoel voor 2024, lijkt zijn toewijding en talent hem op een goede plek te zetten voor toekomstige kansen binnen de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Sainz: Ferrari F1 upgrade verwachtingen “volledig buiten de realiteit”

De nieuwe upgrades van Ferrari Ferrari bracht een uitgebreide set upgrades naar...

Helmut Marko over vorm Red Bull: “Als dat niet lukt, is er iets goed mis”

Problemen bij Red Bull Racing in Imola Er is veel werk aan...

Vasseur: Keuze voor Hamilton was makkelijk gemaakt

Het contract met Hamilton De keuze van Ferrari om Lewis Hamilton aan...

Verstappen: Red Bull “ernstig gebrek aan snelheid” in Imola F1-training

Frustratie bij Verstappen tijdens Imola-trainingen Max Verstappen uitte zijn frustratie tijdens beide...

Wat hebben we geleerd tijdens de vrijdagtraining van de F1 Imola Grand Prix 2024?

Na de openingsreeks van pan-continentaal vliegen, keerde het Formule 1-circus terug naar...

Yuki Tsunoda overweegt vertrek bij Red Bull: Zet deur open voor Liam Lawson

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....

Lewis Hamilton duidelijk over zijn opvolger bij Mercedes

Einde van een tijdperk voor Lewis Hamilton bij Mercedes In 2024 zal...

Lewis Hamilton heeft zichzelf ‘een slachtoffer gemaakt’ door Mercedes W15 set-up experimenten

Lewis Hamilton heeft vaak zijn frustraties geuit over de set-up keuzes dit...