Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Liam Lawson staat voor een grote keuze met Red Bull
F1 nieuws

Liam Lawson staat voor een grote keuze met Red Bull

74
Liam Lawson
Foto: Behind The Drive

De keuze van Lawson: Red Bull of Williams?

Ex-Formule 1-coureur Karun Chandhok verwacht dat Red Bull-reservecoureur Liam Lawson in 2024 de back-up rol zal vervullen, in plaats van mogelijk over te stappen naar Williams. Terwijl Logan Sargeant naar verwachting door het team van Grove wordt behouden voor een tweede seizoen, is zijn stoeltje nog steeds niet bevestigd, wat ruimte laat voor speculaties. Twee coureurs zijn in verband gebracht met het Williams-zitje, waarvan Lawson er één is, terwijl de andere de vice-kampioen van de Formule 2 in 2023, Frederik Vesti, is. Vesti is al bekend bij Williams teambaas James Vowles, aangezien hij deel uitmaakt van het Mercedes Junior-programma.

Lawson’s voorsprong en de Red Bull-dynamiek

Wat Lawson een voorsprong geeft op Vesti, is dat hij al een bewezen Formule 1-puntenscorer is en eerder dit jaar in de Grand Prix van Singapore naar Q3 is doorgedrongen. Lawson kwalificeerde zich zelfs vóór Max Verstappen en Sergio Perez op het Marina Bay Circuit. De Kiwi wordt zeer hoog aangeslagen door Red Bull en zal bijna zeker een stoeltje krijgen bij AlphaTauri in 2025, of misschien zelfs eerder, afhankelijk van de prestaties van Sergio Perez. Perez zal in 2024 als Red Bull-coureur beginnen, waarbij de Oostenrijkers zijn contract willen respecteren.

Er wordt echter gemeld dat Red Bull niet bang zou zijn om de Mexicaan halverwege het volgende seizoen te laten vallen, als hij niet consistent presteert. Mocht dit gebeuren, dan zou Daniel Ricciardo de favoriet zijn om van het zusterteam te worden gepromoveerd, waardoor er een plek vrijkomt bij het team in Faenza voor Lawson.

De gok van Lawson en de toekomst

Er is echter geen garantie dat Perez halverwege 2024 zal worden vervangen, wat betekent dat het een “gok” zou zijn voor Lawson. Chandhok verwacht echter dat Lawson deze gok zal nemen, waarbij de voormalige coureur voorspelt dat de 21-jarige een aanbod van Williams zal afwijzen als dat hem wordt aangeboden. “Ik denk niet dat Lawson de kans bij Williams zal aangrijpen, omdat hij echt een oogje heeft op die Red Bull-kwestie,” vertelde Chandhok aan de Sky Sports F1-podcast. “Wat gebeurt er? Beginnen ze het seizoen met Checo?

Als dat niet werkt, zetten ze dan Daniel in de Red Bull? In dat geval, zetten ze Liam in de AlphaTauri? Vanuit Liam’s standpunt, denkt hij, ‘Wacht even, ik neem misschien deze gok hier en wil de Red Bull-familie niet van streek maken’. Omdat je niet bij Williams kunt tekenen, zelfs niet op uitleenbasis van Red Bull, en dan halverwege het seizoen kunt vertrekken – dus ik denk dat hij gokt op iets dat misschien begin volgend jaar opengaat.”

Gerelateerd nieuws

Uitgebreide voorbeschouwing Formule 1 Grand Prix van Canada 2024

De Formule 1 Grand Prix van Canada 2024, die van 7 tot...

McLaren staat voor grote test op lage snelheid tijdens GP van Canada

Voor jaren heeft McLaren geworsteld met grip in lange, langzame bochten, gecombineerd...

GP van Canada zal Mercedes’ voortdurende onvrede op de proef stellen

De voortdurende frustraties van Mercedes Toto Wolff’s analyse na de race begint...

Vier potentiële F1-zitjes in het vizier voor Esteban Ocon te midden van wildcard exit-optie

Na een moeilijk begin van het seizoen 2024 hebben Esteban Ocon en...

Alpine’s Doohan neemt plaats van Ocon in vrije training 1 van Canada

Jack Doohan’s kans bij Alpine Jack Doohan krijgt de kans om zijn...

Sergio Perez verlengt contract: Welke geruchten zijn ten einde?

Een nieuwe toekomst voor Sergio Perez bij Red Bull Red Bull heeft...

Liberty Media kreeg “veel geluk” met overname van F1 van Ecclestone om onbenut potentieel te benutten

Transformerende impact van Liberty Media Sinds de overname van de Formule 1...

Perez verzekert zich van tweejarige contractverlenging bij Red Bull

Start van een nieuw hoofdstuk voor Perez en Red Bull Sergio Perez...