Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton uit zorgen na onderzoek naar data Max Verstappen
F1 nieuws

Lewis Hamilton uit zorgen na onderzoek naar data Max Verstappen

84
red bull
Foto: F1 Fever

Verstappens dominante seizoen

Lewis Hamilton heeft openlijk toegegeven dat hij dit jaar de data van Max Verstappen heeft bekeken. Uit deze data bleek dat de drievoudig wereldkampioen het grootste deel van het seizoen 2023 op zijn gemak aan de leiding lag. Verstappen domineerde het kampioenschap van de coureurs door 19 van de 22 races te winnen, een prestatie die het record voor de meeste overwinningen in een seizoen verbrijzelde, een record dat hij al in 2022 had gebroken. Daarnaast zette hij ook nieuwe records neer voor de meeste punten in een seizoen (575) en de meeste opeenvolgende overwinningen (10).

Hamiltons uitdaging en ontdekking

Ondanks dat Hamilton in 2023 zelden een uitdaging vormde voor Verstappen, kwam zijn beste kans op een overwinning tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voor zijn diskwalificatie zat Hamilton Verstappen op de hielen in de laatste ronden en had hij mogelijk een kans gehad om hem in te halen als de race een ronde langer was geweest. Op die dag werd Hamilton beschouwd als de snelste coureur en de Mercedes als de beste auto op het Circuit of the Americas. Echter, na het bekijken van Verstappens data, ontdekte Hamilton dat Verstappen niet eens “zweette”. Verstappen had de volledige controle zonder de limiet van de RB19 te hoeven overschrijden, een positie die Hamilton als “geweldig” omschrijft.

Erkenning van Verstappens en Red Bulls succes

Hamilton erkent dat Verstappen en Red Bull hun succes in 2023 volledig verdiend hebben, gebaseerd op het “geweldige werk” dat ze hebben verricht. In een interview met BBC Sport gaf Hamilton aan dat Verstappen vaak “op zijn gemak aan de leiding lag” en dat hij waarschijnlijk niet eens zweette, zelfs niet toen Hamilton hem achtervolgde in Austin. Hamilton benadrukt dat wanneer je in zo’n positie bent waarin je prestaties kunt leveren en toch kunt terugschakelen, de auto langer meegaat, de banden langer meegaan en je je in een ‘sweet spot’ bevindt, wat geweldig is om te ervaren. Uiteindelijk hebben ze volgens Hamilton een geweldige prestatie neergezet en verdienen ze hun succes.

Hamiltons reflectie op de competitie

Deze observaties en reflecties van Hamilton werpen een interessant licht op de dynamiek binnen de Formule 1, waarbij de prestaties en strategieën van coureurs en teams voortdurend worden geanalyseerd en geëvalueerd. Het biedt een uniek inzicht in de uitdagingen en de mentale aspecten van racen op het hoogste niveau. Hamiltons erkenning van het succes van zijn concurrent benadrukt de sportiviteit en het respect dat bestaat tussen de topcoureurs in de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...

F1 Wereldkampioenen die nooit voor Ferrari hebben gereden

De overstap van Hamilton naar Ferrari: een droom die uitkomt Lewis Hamilton...

“Gefrustreerde” Ford eist dringende oplossing voor onderzoek naar Red Bull’s Horner

Ford verhoogt de druk De stilte rondom het al weken durende onderzoek...