Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton: 2023 worstelingen hebben mijn veerkracht versterkt
F1 nieuws

Lewis Hamilton: 2023 worstelingen hebben mijn veerkracht versterkt

40
lewis hamilton
Foto: CNBC Make It

Lewis Hamilton heeft onthuld dat zijn worstelingen gedurende 2023 zijn “veerkracht hebben versterkt”, waarbij hij erop gebrand is om te leren van zijn fouten en die van het team in het afgelopen jaar. Ondanks dat hij als derde eindigde in het rijderskampioenschap en 59 punten voor op George Russell, werd 2023 algemeen beschouwd als nog een frustrerend seizoen voor Hamilton, aangezien hij opnieuw geen enkele race won. Hamilton zit nu al twee jaar zonder raceoverwinning, met zijn laatste overwinning nog steeds de dramatische Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021.

Mercedes’ strijd en nieuwe aanpak

Misschien nog zorgwekkender is dat Mercedes in het algemeen in 2023 niet heeft gewonnen, wat betekent dat ze sinds de introductie van de huidige aerodynamische regelgeving in 2022 slechts één overwinning op hun naam hebben staan. De Zilverpijlen, Hamilton en Russell hebben allemaal onvermoeibaar gewerkt in het afgelopen seizoen om iets uit het jaar te redden, waarbij de tweede plaats in het constructeurskampioenschap hun beloning was. Het in Brackley gevestigde team is echter niet gestopt sinds de afsluiting van het meest recente seizoen, aangezien de beslissing is genomen om helemaal opnieuw te beginnen en een volledig nieuw concept voor de campagne van 2024 te introduceren. Mercedes is hongerig om terug te keren naar de winnende wegen en een einde te maken aan de “donkere en lage momenten”, iets wat Hamilton toegeeft dat het een uitdaging is geweest om door te werken.

De weg vooruit voor Hamilton en Mercedes

2023 heeft de Duitsers in het bijzonder echt op de proef gesteld, gezien het feit dat ze volledig verbijsterd leken over waarom de W14 zich op bepaalde ongewenste manieren gedroeg. Dit was duidelijk tijdens de Grand Prix van Brazilië 2023, waar Mercedes werd verslagen door enkele van de middenveldteams, ondanks het feit dat ze in 2022 in Interlagos wonnen, met dank aan Russell. Het is duidelijk dat Mercedes en Hamilton ongelooflijk veel hebben geleerd van het afgelopen jaar en staan te popelen om “weer op het paard te klimmen” wanneer de actie begint bij de Grand Prix van Bahrein, die snel nadert. “Ik denk dat het mijn veerkracht heeft versterkt,” vertelde Hamilton aan de officiële X-pagina van Mercedes. “Het is echt indrukwekkend om te zien hoe veerkrachtig mijn team is geweest, hoe ze blijven pushen, hoe ze nooit hebben opgegeven. Het is echt geweldig voor perspectief, het is zeker meer een worsteling geweest om door de donkere en lage momenten heen te komen en onszelf weer op te pakken en gewoon weer op het paard te stappen en te blijven pushen.”

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...