Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-teams Hoe het F1-seizoen van Aston Martin ontspoord is
F1-teams

Hoe het F1-seizoen van Aston Martin ontspoord is

16
mike krack aston martin
Foto: Vortex & Magoo Productions

Het seizoen in de Formule 1 is een reeks van hoogte- en dieptepunten, en voor Fernando Alonso en het team van Aston Martin lijkt het momenteel een dieptepunt te zijn. In twee opeenvolgende races is minstens één auto vanuit de pitstraat gestart, terwijl het team probeert meer te leren over de huidige problemen waarmee ze kampen. Alonso heeft in beide races de finish niet gehaald vanwege schade aan de vloer van zijn auto, die buiten zijn controle lag.

Technische problemen en ongeluk

Lance Stroll, de teamgenoot van Alonso, heeft ook niet veel geluk gehad en heeft kostbare tijd op het circuit verloren tijdens de oefensessies vanwege verschillende technische problemen. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de tweede vrije training in Mexico, toen een wielmoer vast kwam te zitten en op een ouderwetse manier verwijderd moest worden. Het team van Aston Martin heeft dit seizoen zichtbaar moeite om het tempo van de concurrentie bij te houden, ondanks een sterke start.

De uitdagingen van het seizoen

Na een indrukwekkende start van het seizoen is Alonso nu teruggezakt naar de vijfde plaats in het kampioenschap. De updates die geïntroduceerd werden tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten leken niet het gewenste effect te hebben en het team worstelde om de auto’s te optimaliseren. Dit resulteerde in een strategische keuze om beide auto’s vanuit de pitstraat te laten starten in Mexico, elk met een andere aerodynamische configuratie.

Gebrek aan vertrouwen en duidelijkheid

Alonso heeft tijdens het weekend in Mexico meerdere keren aangegeven dat hij een gebrek aan vertrouwen had in de auto. Schade aan het begin van de race, waarschijnlijk veroorzaakt door over brokstukken van Sergio Perez’s auto te rijden, leidde uiteindelijk tot zijn uitvalbeurt. Stroll, die vanuit de pitstraat startte met een oudere specificatie van de aerodynamica, leek het beter te doen, maar zijn race eindigde ook voortijdig na contact met Bottas.

Zoeken naar oplossingen

Het team van Aston Martin en teambaas Mike Krack benadrukken dat er een doordachte strategie achter de experimenten zit en dat het allemaal draait om het verzamelen van gegevens en het trekken van logische conclusies. Ondanks de huidige teleurstelling binnen het team, blijft Krack positief en benadrukt hij het belang van een open-minded benadering en samenwerking om uit deze moeilijke periode te komen.

Voor Alonso en Aston Martin is het zaak om te blijven zoeken naar oplossingen en manieren om het verloren terrein goed te maken. Met nog enkele races te gaan in het seizoen, zullen ze er alles aan doen om te eindigen op een hoogtepunt en met waardevolle lessen voor de toekomst.

Gerelateerd nieuws

AlphaTauri kondigt nieuwe F1-naam aan voor 2024 met Amerikaanse sponsors

Een nieuwe identiteit voor AlphaTauri in de Formule 1 Het Formule 1-team...

Aston Martin F1 team verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouder

Op de vooravond van de allereerste Grand Prix in Las Vegas, heeft...

McLaren: Veranderingen aan 2024 F1-auto moeten verder gaan dan alleen aerodynamica

McLaren als voornaamste uitdager van Red Bull De prestaties van het team...

Toto Wolff: Dominantie hoort bij Formule 1, en nu is dat Red Bull

Red Bull Racing: de onbetwiste leider in de Formule 1 Het Formule...

Mercedes team vermijdt casino’s tijdens Grand Prix in Las Vegas

De uitdagingen van de Las Vegas Grand Prix Dit weekend staat de...

Paul Monaghan: Red Bull Racing moet blijven innoveren voor 2024

Dominantie biedt geen garanties Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing,...

Formule 1 teambazen bezorgd over te volle racekalender

De grens van 24 races In de dynamische wereld van de Formule...

Hoe F1 teams zich voorbereiden op het seizoen 2024

Belangrijke veranderingen in regels en technologieën door de jaren heen De Formule...