Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-nieuws Hamilton voelt ‘verbetering’ door upgrade van Mercedes F1-bodem
F1-nieuws

Hamilton voelt ‘verbetering’ door upgrade van Mercedes F1-bodem

24
lewis hamilton
Foto: F1nal Race

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat de herziene Austin-vloer van Mercedes een van de eerste Formule 1-upgrades is waarbij hij een verbetering heeft kunnen voelen in een tijd.

Derde plaats in de kwalificatie

De zevenvoudig wereldkampioen behaalde een bemoedigende derde plaats op de grid voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij profiteerde optimaal van de nieuwste aanpassingen van zijn team en eindigde achter Charles Leclerc en Lando Norris in de kwalificatie.

Hamiltons perspectief op nieuwe wloer

Hoewel Mercedes het potentieel van de nieuwe vloer bagatelliseerde voorafgaand aan de race, en beweerde dat het meer ging om inzichten voor de auto van 2024, heeft Hamilton een ander perspectief. Hij denkt niet per se dat het een indicatie is voor de toekomst, maar zegt dat het een niveau van verbetering heeft opgeleverd dat niet altijd voortkomt uit de upgrades van Mercedes.

Verbeteringen voelbaar

“Ik weet eigenlijk niet of het een indicatie is voor volgend jaar, maar naarmate we blijven experimenteren, krijgen we steeds meer kennis over waar we heen gaan en hoe we de stroom van de auto leiden,” zei hij. “De vloer is niet veel anders. Er is altijd hype rond iemands upgrade, maar de rest van de auto is precies hetzelfde. Er zijn veel gebieden waarin we kunnen verbeteren.”

Positieve ontwikkeling

Dit is een verbetering volgens Hamilton. Het is een van de eerste upgrades die hij daadwerkelijk heeft gevoeld in de laatste twee jaar. Dat is een positief punt, en er zijn slechts twee of drie van dit soort stappen nodig om supercompetitief te worden, wat hij gelooft dat het team kan doen.

Algemene prestatieverbetering

Hamilton zei dat de veranderingen de auto op alle prestatiegebieden hebben “opgekrikt”, in plaats van de manier waarop deze over het algemeen wordt afgehandeld te veranderen. De voortgang is een bewijs van de inspanningen die worden geleverd in de Mercedes’ fabriek in Brackley om een snellere W14 te leveren.

“Ik ben erg dankbaar voor de verbeteringen die het team aan de auto heeft aangebracht,” zei hij. “Iedereen heeft zo hard gewerkt om enkele upgrades te brengen en voor ons om zo dicht bij McLaren, Ferrari en zelfs de Red Bulls te zijn, toont gewoon hoe hard iedereen heeft gewerkt.”

Onzekerheid over de race op zondag

Hoewel de aanpassingen hem in een goede positie brachten om zondag voor de overwinning te strijden, was hij onzeker over hoe sterk hij zou kunnen zijn.

“Te vroeg om te zeggen,” zei hij. “Niemand van ons heeft enig lange afstandswerk gedaan, dus ik heb geen idee. Misschien dat het feit dat de Red Bull niet in de top drie staat, het een beter, dichterbij gevecht maakt omdat ze vaak een eind voor liggen en gewoon in de verte verdwijnen. Dus hopelijk kunnen wij drieën een strak gevecht hebben.”

Gerelateerd nieuws

Herbert over Mercedes: gebroken beloftes en gemiste kansen

Mercedes komt belofte niet na, zegt Herbert Johnny Herbert, een voormalige Formule...

Weerbericht GP Abu Dhabi: zonnig weekend voor de laatste race

Aankomend weekend in Abu Dhabi Het Formule 1-seizoen nadert zijn einde en...

Robert Doornbos: Perez stratenkoning? Nee dat denk ik niet meer

De uitdagingen van Sergio Pérez Sergio Pérez, eens gevierd als de onbetwiste...

Christian Horner: Hamiltons sprak met Red Bull en Ferrari

Gesprekken tussen Hamilton en Red Bull Christian Horner, de teambaas van Red...

Aston Martin: Nieuwe F1-investering betekent geen vertrek van Lawrence Stroll

Aston Martin en de toekomst van Lawrence Stroll Aston Martin, bekend om...

Ocon legt uit waarom hij teamorder ‘positie behouden’ niet volgde in F1

Ocon’s misverstand tijdens de Grand Prix van Las Vegas Esteban Ocon, coureur...

Formule 1-coureurs pleiten voor verplaatsing van Las Vegas Grand Prix

De uitdagingen van de nieuwe racekalender De Formule 1 heeft onlangs een...

Alpine trekt zich terug uit F1-motor gelijktrekking

Alpine ziet af van motorupgrade in Formule 1 Recente ontwikkelingen in de...