Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Silverstone verzekert zich van de Britse GP tot 2034
F1 circuits

Silverstone verzekert zich van de Britse GP tot 2034

135
Silverstone Circuit
Foto: Chris (geograph.org.uk)

Silverstone heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met de Formule 1, waardoor de Britse Grand Prix tot ten minste 2034 op de iconische locatie zal blijven. Deze aankondiging markeert een belangrijk moment voor de toekomst van de Britse Grand Prix en versterkt de positie van Silverstone binnen de wereld van de Formule 1. Met deze deal wordt Silverstone op één lijn gebracht met andere evenementen die recentelijk langdurige overeenkomsten hebben aangekondigd, wat de continuïteit en stabiliteit van de locatie als gastheer voor een van de meest prestigieuze races in de autosportwereld garandeert.

Een decennium van racen verzekerd

De aankondiging van “TIEN. MEER. JAREN.” via sociale media, ondersteund door videobijdragen van lokale F1-helden zoals George Russell en Lando Norris, benadrukt de blijdschap en het enthousiasme rond de verlenging van de overeenkomst. Deze deal volgt op de voet van de bevestiging dat de Japanse GP tot 2029 in Suzuka zal blijven, waarmee een periode van onzekerheid voor Silverstone, wiens vorige overeenkomst in 2024 zou aflopen, wordt afgesloten. De nieuwe overeenkomst biedt de mogelijkheid voor verhoogde investeringen in infrastructuur, met de zekerheid dat het hoofdevenement van de locatie behouden blijft.

Een historie van verbeteringen en relaties

Silverstone heeft niet altijd een harmonieuze relatie gehad met de Formule 1, vooral niet in het tijdperk van Bernie Ecclestone, maar deze verhoudingen zijn aanzienlijk verbeterd sinds de overname door Liberty Media. De inzet van Silverstone om tijdens het door COVID-19 getroffen seizoen van 2020 evenementen te organiseren, waaronder zowel een Britse GP als een 70th Anniversary GP, heeft de status van het circuit verder versterkt. Stefano Domenicali, CEO van F1, en Silverstone CEO Stuart Pringle hebben beiden hun vreugde en toewijding uitgesproken om de Britse GP naar nieuwe hoogten te brengen in de komende tien jaar.

Toekomstplannen en de unieke sfeer van Silverstone

De langdurige verbintenis weerspiegelt het belang van de Britse GP voor de Formule 1 en erkent Silverstone’s vermogen om een wereldklasse ervaring te bieden aan de Britse fans, die bekend staan als enkele van de meest enthousiaste en goed geïnformeerde fans ter wereld. De unieke sfeer van Silverstone, versterkt door de steun voor de thuisrijders en -teams, speelt een cruciale rol in de charme en aantrekkingskracht van het evenement. De nieuwe deal maakt ook een einde aan de speculaties over de mogelijkheid van een Formule 1 straatrace in Londen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het land ooit een tweede race zal krijgen.

Deze overeenkomst markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Britse Grand Prix en belooft een decennium van spannende races en ontwikkelingen voor Silverstone, terwijl het zijn erfgoed als een centraal onderdeel van de Formule 1 geschiedenis voortzet.

Gerelateerd nieuws

De belangrijkste strategieën voor de GP Canada 2024

Bandenkeuze en pitstopstrategie De bandenkeuze zal een cruciale rol spelen in de...

Wat is de kortste baan van F1?

De kortste Formule 1-baan is het Circuit de Monaco met een lengte...

Wie organiseert formule 1 in Zandvoort?

De organisatie van de Formule 1 in Zandvoort wordt geleid door CM.com...

F1-top hint op drie nieuwe potentiële Grand Prix-locaties

Naarmate de wereldwijde aantrekkingskracht van de Formule 1 blijft groeien, richten de...

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna

Eerste Europese Formule 1-weekend van 2024 Het eerste Europese Formule 1-weekend van...

Directeur Zandvoort: “Dan volgt er meer duidelijkheid over toekomst GP Nederland”

Toekomst van de Nederlandse Grand Prix Robert van Overdijk, de algemeen directeur...

Waarom is Monaco zo uitdagend voor Formule 1-coureurs?

Monaco is een echt gevecht voor Formule 1-coureurs. Het is beroemd vanwege...

Carlos Sainz uitgelicht als topdoelwit voor Sauber in het Audi F1-tijdperk

Sauber’s eerste stappen in de markt van 2025 Sauber heeft al een...