Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari: Gasly reageert
F1 nieuws

Lewis Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari: Gasly reageert

20
pierre gasly 2024
Foto: LawVs

Gasly’s welkomstwoord aan Hamilton

Pierre Gasly heeft zijn welwensen uitgesproken naar Lewis Hamilton na diens opmerkelijke overstap van Mercedes naar Ferrari voor het seizoen 2025. Deze iconische beweging van de Britse racelegende heeft een domino-effect veroorzaakt op de rijdersmarkt, waardoor er onverwacht een plek vrijkwam bij de Silver Arrows voor het komende jaar. Hamilton had afgelopen zomer een nieuw tweejarig contract met Mercedes veiliggesteld. Echter, met het team dat moeite had om het voordeel van Red Bull aan het einde van het seizoen 2023 te verkleinen, maakte de 39-jarige de gedurfde beslissing om over te stappen naar Ferrari na 12 succesvolle jaren bij het team uit Brackley.

De impact van Hamilton’s overstap

Sprekend met Sky Sports over de significante verhuizing van Hamilton terwijl Alpine’s uitdager voor 2024 werd onthuld, merkte Gasly op: “Ik denk dat het interessant gaat zijn. Het is duidelijk de meest succesvolle coureur van onze sport die Mercedes verlaat na een uitgebreide samenwerking, misschien wel de meest succesvolle in de geschiedenis van onze sport.” “Dus, zijn overstap naar Ferrari gaat intrigerend zijn. Het kwam als een beetje een schok, vermoed ik, voor iedereen. Maar zeker, ik wens hem het beste. Hij nadert het einde van zijn carrière, en het was waarschijnlijk een geval van nu of nooit, en ze hebben beiden die kans gegrepen met het team en hemzelf. Dus ja, het gaat fascinerend zijn om dat te volgen.”

Gasly’s blik op de toekomst

Met een vacature nu bij Mercedes, zal Gasly de situatie bij Brackley nauwlettend in de gaten houden. Samen met zijn teamgenoot Esteban Ocon bevindt de Franse coureur zich onder de 13 concurrenten wiens contracten aan het einde van de komende 2024-campagne aflopen, waardoor hij de vrijheid heeft om opties met andere teams op de grid te verkennen. “Uiteraard ben ik vorig jaar begonnen met Alpine. Ik begrijp het project waarin ik betrokken ben. Mijn contract loopt aan het einde van het jaar af, en natuurlijk zijn de gesprekken gaande,” verklaarde Gasly. “Ik denk dat de situatie vrij transparant is, maar voor nu ben ik gefocust op het begrijpen van de capaciteiten van deze auto. Uiteindelijk is mijn doel om aan de voorhoede te concurreren. Ik geloof dat het haalbaar is met Alpine. Op 28-jarige leeftijd, met ruime ervaring, ben ik in mijn prime, en dat is waar ik naar streef – om te strijden voor overwinningen, podia, en onder de top performers te zijn.”

Deze bewegingen binnen de Formule 1 wijzen op een spannend seizoen dat voor ons ligt, met veranderingen die niet alleen de dynamiek tussen teams zullen beïnvloeden, maar ook de carrièrepaden van individuele coureurs zoals Gasly en Hamilton.

Gerelateerd nieuws

Motorvermogen verhult ware snelheid van Red Bull tijdens F1-training in Bahrein

De onverwachte uitkomst van de tweede vrije training Tijdens de tweede vrije...

Wolff steunt het idee van een “reset” voor Formule 1-regels over teamallianties

De roep om verandering in de regels In de wereld van Formule...

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...