Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Lewis Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari: Gasly reageert
F1 nieuws

Lewis Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari: Gasly reageert

38
pierre gasly 2024
Foto: LawVs

Gasly’s welkomstwoord aan Hamilton

Pierre Gasly heeft zijn welwensen uitgesproken naar Lewis Hamilton na diens opmerkelijke overstap van Mercedes naar Ferrari voor het seizoen 2025. Deze iconische beweging van de Britse racelegende heeft een domino-effect veroorzaakt op de rijdersmarkt, waardoor er onverwacht een plek vrijkwam bij de Silver Arrows voor het komende jaar. Hamilton had afgelopen zomer een nieuw tweejarig contract met Mercedes veiliggesteld. Echter, met het team dat moeite had om het voordeel van Red Bull aan het einde van het seizoen 2023 te verkleinen, maakte de 39-jarige de gedurfde beslissing om over te stappen naar Ferrari na 12 succesvolle jaren bij het team uit Brackley.

De impact van Hamilton’s overstap

Sprekend met Sky Sports over de significante verhuizing van Hamilton terwijl Alpine’s uitdager voor 2024 werd onthuld, merkte Gasly op: “Ik denk dat het interessant gaat zijn. Het is duidelijk de meest succesvolle coureur van onze sport die Mercedes verlaat na een uitgebreide samenwerking, misschien wel de meest succesvolle in de geschiedenis van onze sport.” “Dus, zijn overstap naar Ferrari gaat intrigerend zijn. Het kwam als een beetje een schok, vermoed ik, voor iedereen. Maar zeker, ik wens hem het beste. Hij nadert het einde van zijn carrière, en het was waarschijnlijk een geval van nu of nooit, en ze hebben beiden die kans gegrepen met het team en hemzelf. Dus ja, het gaat fascinerend zijn om dat te volgen.”

Gasly’s blik op de toekomst

Met een vacature nu bij Mercedes, zal Gasly de situatie bij Brackley nauwlettend in de gaten houden. Samen met zijn teamgenoot Esteban Ocon bevindt de Franse coureur zich onder de 13 concurrenten wiens contracten aan het einde van de komende 2024-campagne aflopen, waardoor hij de vrijheid heeft om opties met andere teams op de grid te verkennen. “Uiteraard ben ik vorig jaar begonnen met Alpine. Ik begrijp het project waarin ik betrokken ben. Mijn contract loopt aan het einde van het jaar af, en natuurlijk zijn de gesprekken gaande,” verklaarde Gasly. “Ik denk dat de situatie vrij transparant is, maar voor nu ben ik gefocust op het begrijpen van de capaciteiten van deze auto. Uiteindelijk is mijn doel om aan de voorhoede te concurreren. Ik geloof dat het haalbaar is met Alpine. Op 28-jarige leeftijd, met ruime ervaring, ben ik in mijn prime, en dat is waar ik naar streef – om te strijden voor overwinningen, podia, en onder de top performers te zijn.”

Deze bewegingen binnen de Formule 1 wijzen op een spannend seizoen dat voor ons ligt, met veranderingen die niet alleen de dynamiek tussen teams zullen beïnvloeden, maar ook de carrièrepaden van individuele coureurs zoals Gasly en Hamilton.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...