Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-nieuws Lewis Hamilton: “niet technisch” Vegas F1 circuitontwerp zal Mercedes helpen
F1-nieuws

Lewis Hamilton: “niet technisch” Vegas F1 circuitontwerp zal Mercedes helpen

48
Lewis Hamilton Mercedes
Foto: Jaimie Wilson

Recente struggelingen van Mercedes in Brazilië

Mercedes, met Lewis Hamilton en George Russell als coureurs, kende een moeilijk weekend tijdens de laatste race in Brazilië. Ondanks een eerdere overwinning op dezelfde locatie in 2022, worstelde het team met de afstelling van de auto. Dit resulteerde in aanzienlijke slijtage van de banden tijdens de race in Interlagos. De situatie was zelfs zo nijpend dat het team overwoog om hun auto’s terug te trekken uit de parc fermé na de sprint race, maar besloot uiteindelijk dit niet te doen, voornamelijk omdat ze niet zeker wisten welke veranderingen daadwerkelijk verbetering zouden brengen.

De uitdagingen van het circuit in Vegas

De Grand Prix van Las Vegas presenteert een geheel andere uitdaging voor de Formule 1-teams. Het nieuwe circuit, met een lengte van ongeveer 3.86 mijl, bestaat voornamelijk uit lange rechte stukken. Hamilton uitte in de persconferentie voorafgaand aan het evenement zijn hoop dat Mercedes het makkelijker zal hebben met het afstellen van hun W14, hoewel hij bezorgd is dat de rechte stukken de aanhoudende problemen met de extra luchtweerstand van de auto kunnen blootleggen.

Hamilton’s reflectie op de race in Brazilië

Hamilton beschreef de race in Brazilië als een van de ergste die hij heeft meegemaakt tijdens zijn 10-jarige periode bij Mercedes. Hij wees op de afstelling van de auto, die volgens hem niet optimaal was, en benadrukte dat er nog veel werk aan de winkel is voor het team. Ondanks de teleurstelling, ziet Hamilton de ervaring in Brazilië als waardevol, omdat het het team eraan herinnert dat er nog veel verbetering nodig is om weer aan de top van de Formule 1 te staan.

De weg vooruit voor Mercedes

Het seizoen van Mercedes werd gekenmerkt door ups en downs, en de recente prestaties geven aan dat het team nog een lange weg te gaan heeft. De focus ligt nu op het verder ontwikkelen van hun ‘zeropod’ autoconcept, dat ze hebben aangepast naar een downwash ontwerp geïnspireerd door Red Bull. Deze verandering, voor het eerst geïntroduceerd in Monaco, is een belangrijke stap in hun streven om weer competitief te zijn.

Hamilton’s perspectief

Hamilton benadrukt het belang van het leren van moeilijke races, zoals die in Brazilië. Hij gelooft dat dergelijke ervaringen het team helpen hun focus te behouden en te beseffen dat er nog hard gewerkt moet worden om de gewenste resultaten te bereiken. Voor Hamilton en het Mercedes-team is duidelijk dat er geen ruimte is voor zelfgenoegzaamheid en dat voortdurende inspanningen nodig zijn om de top van de Formule 1 te bereiken.

Hoewel de resultaten tot nu toe wisselvallig zijn, blijft het team hoopvol en vastberaden om de uitdagingen aan te gaan en hun prestaties te verbeteren. Met de Grand Prix van Las Vegas voor de deur, is het afwachten hoe Mercedes zich zal aanpassen en presteren op dit nieuwe en uitdagende circuit.

Gerelateerd nieuws

Herbert over Mercedes: gebroken beloftes en gemiste kansen

Mercedes komt belofte niet na, zegt Herbert Johnny Herbert, een voormalige Formule...

Weerbericht GP Abu Dhabi: zonnig weekend voor de laatste race

Aankomend weekend in Abu Dhabi Het Formule 1-seizoen nadert zijn einde en...

Robert Doornbos: Perez stratenkoning? Nee dat denk ik niet meer

De uitdagingen van Sergio Pérez Sergio Pérez, eens gevierd als de onbetwiste...

Christian Horner: Hamiltons sprak met Red Bull en Ferrari

Gesprekken tussen Hamilton en Red Bull Christian Horner, de teambaas van Red...

Aston Martin: Nieuwe F1-investering betekent geen vertrek van Lawrence Stroll

Aston Martin en de toekomst van Lawrence Stroll Aston Martin, bekend om...

Ocon legt uit waarom hij teamorder ‘positie behouden’ niet volgde in F1

Ocon’s misverstand tijdens de Grand Prix van Las Vegas Esteban Ocon, coureur...

Formule 1-coureurs pleiten voor verplaatsing van Las Vegas Grand Prix

De uitdagingen van de nieuwe racekalender De Formule 1 heeft onlangs een...

Alpine trekt zich terug uit F1-motor gelijktrekking

Alpine ziet af van motorupgrade in Formule 1 Recente ontwikkelingen in de...