Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Lewis Hamilton gewaarschuwd om ‘niet te veel te huilen’
F1 coureurs

Lewis Hamilton gewaarschuwd om ‘niet te veel te huilen’

136
Lewis Hamilton
Foto: Champagne Podium

De weg van Hamilton in de Formule 1

Ex-Formule 1-coureur Perry McCarthy heeft Lewis Hamilton geadviseerd dat hij “niet te veel moet huilen” over het gebrek aan kansen tijdens zijn F1-carrière. Hamilton heeft vaak onthuld dat hij niet dezelfde kansen kreeg als anderen tijdens zijn juniorcarrière; echter, McCarthy denkt dat hij meer waardering moet hebben voor wat Ron Dennis voor hem heeft gedaan. Dennis, voormalig CEO van McLaren, ontmoette Hamilton toen hij nog maar een kind was. Deze ontmoeting vond plaats bij de Autosport Awards, een evenement waar Hamilton aanwezig was nadat hij het Britse Kartkampioenschap had gewonnen.

De invloed van Ron Dennis

Hamilton was slechts 10 jaar oud toen hij Dennis om een handtekening vroeg en of hij in de toekomst voor McLaren kon rijden. Dennis reageerde daadwerkelijk op Hamilton met een brief, waarin stond: “Bel me over negen jaar, dan regelen we iets.” Zoals algemeen bekend, tekende Hamilton enkele jaren later bij McLaren om zich aan te sluiten bij hun Driver Development Programme, wat effectief een pad naar de F1 en een stoeltje bij het team uit Woking betekende. Hamilton werd in 2007 gepromoveerd naar het team na het winnen van de GP2-titel in 2006 – nu bekend als Formule 2 – en won in zijn tweede seizoen zijn eerste titel voor de Britse fabrikant.

Hamiltons prestaties en kritiek

Hij behaalde veel met McLaren, voordat hij eind 2012 naar Mercedes vertrok, waarna de rest geschiedenis is. Desondanks denkt McCarthy dat de veteraan moet stoppen met klagen over het ontvangen van een “gebrek aan steun” tijdens zijn opgroeien, gezien wat Dennis voor hem deed op jonge leeftijd. “Lewis moet niet te veel huilen over gebrek aan steun, want hij had iets dat veel mensen zouden hebben gedroomd, namelijk iemand als Ron Dennis, het hoofd van McLaren, die in je gelooft,” zei McCarthy tegen EssentiallySports. “Wat Lewis wel deed, is dat hij die overtuiging bij elke stap terugbetaalde, omdat Lewis briljant is en was. Dus Lewis had de kans en hij greep die kans met elke vezel van zijn ziel, dus hij betaalde terug. Maar Lewis moet niet te veel praten over gebrek aan kansen.”

Hamiltons carrière in de Formule 1 is er een van opmerkelijke prestaties en doorzettingsvermogen. Zijn reis, van een jonge kartkampioen tot een zevenvoudig wereldkampioen, is een inspirerend verhaal van talent, hard werken en de juiste kansen op het juiste moment. Ondanks de kritiek op zijn uitspraken over gebrek aan kansen, blijft zijn carrière een toonbeeld van wat mogelijk is in de wereld van de autosport.

Gerelateerd nieuws

Perez sluit de deur voor Sainz: Wat moet de Spanjaard nu doen?

Het nieuws kwam niet als een verrassing voor Carlos Sainz, maar dat...

Waar is Max Verstappen geboren?

Max Verstappen is geboren op 30 september 1997 in Hasselt, België.  Hij groeide...

Alpine’s dilemma: wie vervangt Ocon tijdens de Grand Prix van Canada?

Alpine’s controversiële coureursduo, Esteban Ocon en Pierre Gasly, botste tijdens de Grand...

Wie van de F1 woont in Monaco?

Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn enkele van de Formule...

Lengte, leeftijd en gewicht van alle Formule 1-coureurs

Formule 1 staat bekend om zijn snelheid, technologische innovatie en de uitzonderlijke...

Mick Schumacher overweegt F1-terugkeer te midden van onrust bij Alpine

Mick Schumacher heeft aangegeven dat een terugkeer naar de Formule 1 zijn...

Waar verblijven de F1 coureurs in Nederland?

Formule 1-coureurs verblijven tijdens de Nederlandse Grand Prix in luxe hotels en...

Heeft Max Verstappen 2 paspoorten?

Max Verstappen had bij zijn geboorte zowel de Nederlandse als de Belgische...