Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Lewis Hamilton genoemd als ‘enige coureur die dichtbij’ Max Verstappen kan komen
F1 coureurs

Lewis Hamilton genoemd als ‘enige coureur die dichtbij’ Max Verstappen kan komen

45
lewis hamilton
Foto: Formula News Today

De titanenstrijd tussen Hamilton en Verstappen

Voormalig F1-coureur Christijan Albers gelooft dat Lewis Hamilton de enige rijder is die het hele Formule 1-seizoen kan opnemen tegen Max Verstappen. In 2021 ontvouwde zich een epische botsing tussen generaties, waarbij de jonge en hongerige Max Verstappen de strijd aanging met de dominante kracht Lewis Hamilton, die op jacht was naar een recordbrekende achtste wereldtitel. Uiteindelijk kwam Verstappen als overwinnaar uit de bus, wat zijn opkomst naar dominante status markeerde. De Nederlander is nu een drievoudig wereldkampioen, terwijl Mercedes Hamilton sindsdien niet meer in de titelconversatie heeft kunnen brengen.

Albers’ visie op de uitdaging voor Verstappen

Tijdens het F1-seizoen van 2023 veegde Verstappen de vloer aan met zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, met een record van 19 grand prix-overwinningen tegenover de twee van Perez. Zo’n dominantie wakkert natuurlijk het debat aan over welke coureur Verstappen in capabele machines zou kunnen uitdagen, maar voor Albers is er maar één, en dat is Hamilton. “Voor de neutrale toeschouwer hoop ik dat Mercedes in 2024 met een betere auto komt,” schreef Albers in zijn column voor De Telegraaf. “Want als je puur kijkt naar de kwaliteiten van de huidige coureurs, denk ik dat Lewis Hamilton de enige is die in de buurt van Verstappen kan komen.”

Hamiltons toewijding en frustratie

Naarmate het doek viel over F1 2023 in Abu Dhabi, toonde Hamilton een gefrustreerde figuur, wetende dat hij nu twee volledige seizoenen zonder overwinning was gegaan, met zijn gedachten al volledig gericht op F1 2024, in de hoop dat Mercedes tegen die tijd de antwoorden zal hebben over hoe terug te keren naar het titeltoneel. En Albers kan Hamiltons frustratie volledig begrijpen, en beweert dat deze winloze reeks aan hem zal “vreten”. “Hamilton zag er behoorlijk gefrustreerd uit aan het einde van het seizoen,” merkte Albers op. “Dat kan ik me ook voorstellen. Hij wil meer en meer, maar worstelt met het feit dat de Mercedes niet sneller gaat. Dan ben je aan het einde van het jaar uitgeput en moe.”

De toekomst voor Hamilton en Mercedes

Hamilton bevestigde echter opnieuw zijn toewijding aan de herstelmissie van Mercedes door een nieuw contract te ondertekenen dat loopt tot eind 2025. Terwijl hij vooruitkijkt naar de toekomst, blijft de vraag of Mercedes de uitdaging kan aangaan en Hamilton weer in de positie kan brengen om te strijden voor de titel. Met zijn vastberadenheid en ervaring is het duidelijk dat Hamilton niet klaar is om de handdoek in de ring te gooien, en de wereld kijkt reikhalzend uit naar wat de volgende seizoenen zullen brengen in deze voortdurende saga van snelheid, strategie en pure racepassie.

Gerelateerd nieuws

Bearman: Haas contract is slechts ‘geruchten en speculaties’

Toekomstplannen van Oliver Bearman in de Formule 1 Oliver Bearman is een...

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...