Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws De volgende stap van Carlos Sainz geanalyseerd terwijl Red Bull onder druk staat
F1 nieuws

De volgende stap van Carlos Sainz geanalyseerd terwijl Red Bull onder druk staat

69
carlos sainz
Foto: F1 GRID

Carlos Sainz en zijn toekomstige stappen

Carlos Sainz is recentelijk in het nieuws geweest vanwege suggesties over zijn “briljante” volgende stap, terwijl Red Bull te maken heeft met een ontevreden Ford. De onderzoeken naar Christian Horner blijven voortduren, en de snelheid ervan heeft naar verluidt de toekomstige motorpartner van het team, Red Bull, ontstemd. Ondertussen is er een suggestie gedaan dat Sainz naar Sauber zou kunnen verhuizen, iets wat door een voormalig F1-coureur is voorgesteld.

Ford eist antwoorden van Red Bull

De navigatie rondom Horner is al enkele weken openbaar, maar terwijl het moederbedrijf doorgaat met hun due diligence, is het gebrek aan verklaringen aan de media niet bijzonder verrassend. Echter, het lijkt erop dat een van hun grootste partners, Ford, ook in het duister is gehouden, en CEO Jim Farley wil dat dit verandert. In een brief, die naar verluidt door AP is verkregen, zei Farley dat ze “gefrustreerd zijn door het gebrek aan volledige transparantie rondom deze kwestie met ons, uw zakelijke partners, en kijken uit naar het ontvangen van een volledig verslag van alle bevindingen.”

Sauber als mogelijke nieuwe bestemming voor Sainz

Sainz weet al een tijdje dat hij Ferrari zal verlaten, maar de Spanjaard heeft geen haast om zijn volgende stap te zetten. Een stoeltje dat Anthony Davidson zinvol acht, is Sauber voorafgaand aan de overname door Audi. “Ik denk gewoon dat het een heel goede plek is voor een ervaren, professionele racer zoals hij om te eindigen, om een nieuw team te helpen opbouwen. Het is nog steeds Sauber, natuurlijk, maar er zullen nieuwe mensen binnen dat team zijn die hun eigen stempel op de Formule 1 willen drukken, en ik denk dat hij een briljante coureur zal zijn om te helpen bij het sturen en meten van de aspiraties – misschien ook het lichte overoptimisme op sommige momenten.”

Liam Lawson’s reactie op het verliezen van RB-zitje

De nieuwste serie van Drive to Survive, die onlangs op Netflix verscheen, heeft al enkele van de grootste verhalen van 2023 onthuld. Een daarvan was de reactie van Liam Lawson, die ontdekte dat hij het RB-zitje voor 2024 niet zou krijgen. In een privégesprek vertelt Horner aan Lawson: “Vanuit jouw perspectief doe je het geweldig. Wat je tot nu toe hebt gedaan, heeft indruk op mij gemaakt, het heeft iedereen in het team onder de indruk gemaakt. Dus, ze gaan Daniel en Yuki aankondigen, het gaat morgenochtend uit. OK? Blijf positief, je krijgt je kans.”

Lewis Hamilton zet zich in voor diversiteit bij Ferrari

Lewis Hamilton is nog niet in het rood van Ferrari te zien, maar heeft al stappen ondernomen om het een diversere werkplek te maken. Vooruitlopend op zijn verhuizing in 2025, zei Hamilton dat hij al met uitvoerend voorzitter van Ferrari, John Elkann, had gesproken. “Ik kijk ernaar uit om meer met Formule 1 te werken en, natuurlijk, als je naar Ferrari kijkt [en] ze hebben veel werk te doen. Ik heb dat al tot een prioriteit gemaakt in gesprekken met John en ze zijn super enthousiast om er ook aan te werken.”

Nico Hulkenberg houdt zijn opties open op de F1-coureursmarkt. Met 12 coureurs die aan het einde van het seizoen uit hun contract lopen, zou de F1-coureursmarkt een van de meest interessante verhalen van het seizoen kunnen zijn, en een man die met interesse kijkt, is Nico Hulkenberg. De huidige Haas-coureur wacht af hoe de dominostenen zullen vallen en wat dat voor zijn carrière zou kunnen betekenen. “Je huidige team is altijd een optie, dat lijkt me vrij duidelijk,” zei hij. “Maar er kunnen ook andere opties opengaan, maar ik denk dat het nog te vroeg is om te voorzien of te weten.”

Gerelateerd nieuws

Helmut Marko over vorm Red Bull: “Als dat niet lukt, is er iets goed mis”

Problemen bij Red Bull Racing in Imola Er is veel werk aan...

Vasseur: Keuze voor Hamilton was makkelijk gemaakt

Het contract met Hamilton De keuze van Ferrari om Lewis Hamilton aan...

Verstappen: Red Bull “ernstig gebrek aan snelheid” in Imola F1-training

Frustratie bij Verstappen tijdens Imola-trainingen Max Verstappen uitte zijn frustratie tijdens beide...

Wat hebben we geleerd tijdens de vrijdagtraining van de F1 Imola Grand Prix 2024?

Na de openingsreeks van pan-continentaal vliegen, keerde het Formule 1-circus terug naar...

Yuki Tsunoda overweegt vertrek bij Red Bull: Zet deur open voor Liam Lawson

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....

Lewis Hamilton duidelijk over zijn opvolger bij Mercedes

Einde van een tijdperk voor Lewis Hamilton bij Mercedes In 2024 zal...

Lewis Hamilton heeft zichzelf ‘een slachtoffer gemaakt’ door Mercedes W15 set-up experimenten

Lewis Hamilton heeft vaak zijn frustraties geuit over de set-up keuzes dit...

McLaren: naïef om te denken dat reguliere F1-overwinningen nu mogelijk zijn

Norris’ indrukwekkende overwinning en McLarens vooruitgang De sensationele overwinning van Norris tijdens...