Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Charles Leclerc ‘geschokt en teleurgesteld’ door Lewis Hamilton
F1 nieuws

Charles Leclerc ‘geschokt en teleurgesteld’ door Lewis Hamilton

62
Charles Leclerc
Foto; DailyFuelUp

Charles Leclerc was naar verluidt ‘geschokt en teleurgesteld’ toen hij vernam dat Lewis Hamilton zijn teamgenoot bij Ferrari zou worden voor het seizoen 2025. De verrassende overstap van Hamilton van Mercedes, ter waarde van £40 miljoen, werd vorige week onthuld. Deze aankondiging markeert het slot van de Formule 1-carrière van de zevenvoudig wereldkampioen bij het iconische Italiaanse team. Slechts een week eerder had Ferrari de contractverlenging van meerdere jaren met Leclerc bekendgemaakt, waarbij Hamilton gepland stond om de huidige teamgenoot Carlos Sainz te vervangen.

Leclercs uitdaging en Hamiltons droom

Leclerc, die sinds zijn intrede in de F1 in 2018 consequent beter heeft gepresteerd dan zijn teamgenoten, staat nu voor de aanzienlijke uitdaging om het op te nemen tegen de mogelijk grootste coureur van zijn tijd. Rapporten uit Corriere dello Sport suggereren dat Leclerc en zijn team niet blij waren met de beslissing van Ferrari. Ondanks subtiele hints van Leclerc in het vorige seizoen over Hamilton als zijn teamgenoot, kwam de aankondiging als een verrassing. In een interview in mei, kort na de geruchten over de onderhandelingen tussen Ferrari en Hamilton, reageerde Leclerc met een lach op de vraag over zijn voorkeur in een teamgenoot en begroette Hamilton, die op dat moment aanwezig was, met een vriendelijk “Hallo, Lewis”, wat resulteerde in een ongemakkelijke glimlach van de Britse coureur.

De positieve kijk van Leclerc

Ondanks de initiële schok, suggereren rapporten van Marca dat Leclerc de uitdaging positief ziet. Hij beschouwt het als een kans om het op te nemen tegen een zevenvoudig wereldkampioen en een van de grootste coureurs in de geschiedenis van de sport. Hamilton, die volgend jaar zijn 40e verjaardag viert, koesterde al lang de ambitie om voor Ferrari te rijden. In een sociale media post over zijn vertrek bij Mercedes uitte Hamilton zijn dankbaarheid voor de elf jaar bij het team en zijn enthousiasme over zijn toetreding tot Scuderia Ferrari in 2025.

Ferrari’s streven naar succes

Met het laatste coureurskampioenschap gewonnen door Kimi Raikkonen in 2007 en het meest recente constructeurskampioenschap in 2008, streeft Leclerc naar een verbeterde prestatie dit seizoen na een winloze campagne in 2023. De komst van Hamilton bij Ferrari belooft niet alleen een nieuw hoofdstuk voor het team maar ook een fascinerende dynamiek tussen twee van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Wolff steunt het idee van een “reset” voor Formule 1-regels over teamallianties

De roep om verandering in de regels In de wereld van Formule...

Max Verstappen laat motorstand hint vallen na verrassende oefensessie in Bahrein

Verstappen en de strijd om de titel Max Verstappen, de coureur van...

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...