Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Tsunoda’s toekomst bij Red Bull beslist na verrassende onthulling van Marko
F1 nieuws

Tsunoda’s toekomst bij Red Bull beslist na verrassende onthulling van Marko

79
Yuki Tsunoda Visa Cash App RB
Foto: Steffen Prößdorf

Helmut Marko heeft een bom laten vallen in de Formule 1 met zijn recente uitspraken over Yuki Tsunoda’s toekomst bij Red Bull. De Japanse coureur, die al enkele jaren actief is in de sport, is volgens Marko een serieuze kandidaat om in 2025 naast Max Verstappen te racen.

Deze opmerking komt op een moment dat de coureursmarkt volop in beweging is, vooral met nog zes races te gaan in het seizoen 2024. Hoewel er geruchten waren over andere juniorcoureurs zoals Liam Lawson, heeft Marko duidelijk gemaakt dat Tsunoda nog steeds een van de belangrijkste spelers is in de strijd om het felbegeerde zitje bij Red Bull.

“Tsunoda is een kandidaat om naast Max te rijden in 2025. De resterende races dit seizoen zullen bepalen hoe ons coureursduo er volgend jaar uitziet,” aldus Helmut Marko.

Yuki Tsunoda heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen door zijn constante prestaties en ontwikkeling, ondanks zijn soms grillige gedrag. In de afgelopen twee jaar heeft hij zijn teamgenoten Nyck de Vries en Daniel Ricciardo overtroffen, wat zijn kandidatuur voor een zitje bij Red Bull verder versterkt.

Marko benadrukte dat de komende races cruciaal zijn om te beslissen wie uiteindelijk naast Max Verstappen zal racen in 2025. Tsunoda heeft in het huidige seizoen drie van de vijf races waarin hij en Lawson samen deelnamen, achter de Nieuw-Zeelander geëindigd.

“Als ik niet klaar was voor het Red Bull-zitje, had ik niet volledig kunnen aankondigen dat ik volgend seizoen voor VCARB zal rijden. Ik voel me al drie jaar klaar om te strijden tegen de topteams,” zei Tsunoda vol zelfvertrouwen.

De interne struggles bij Red Bull

Binnen Red Bull is er nog steeds veel onzekerheid over wie uiteindelijk de teamgenoot van Max Verstappen zal worden in 2025. Hoewel Tsunoda hoog op de lijst staat, wordt hij geconfronteerd met stevige concurrentie van Liam Lawson.

Lees ook:  Tsunoda's toekomst bij RB onzeker na ontslag Ricciardo

De Nieuw-Zeelander heeft indruk gemaakt met zijn optredens in 2024 en staat bekend als een veelbelovende coureur binnen het Red Bull-programma.

Het team heeft echter besloten om Lawson en Tsunoda direct met elkaar te vergelijken in de laatste zes races van het seizoen, waarbij beide coureurs in identiek materiaal rijden en onder dezelfde omstandigheden presteren.

“We hebben besloten om Lawson en Tsunoda te vergelijken. Ze hebben hetzelfde materiaal en dezelfde omstandigheden, en ze hebben nu elk zes races om te bewijzen wie de betere coureur is,” aldus Marko.

Ondanks het feit dat Sergio Perez een contract heeft voor 2025, is zijn positie bij Red Bull verre van zeker. Het team is bezig met evaluaties en het feit dat Lawson nog geen contract heeft gekregen voor volgend jaar, toont aan dat Red Bull voorzichtig is met hun keuzes voor de toekomst.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, gaf eerder aan dat in een ideale wereld Ricciardo en Verstappen samen zouden racen, maar dat het team nu naar het bredere plaatje moet kijken.

“In een perfecte wereld hadden we Verstappen en Ricciardo als teamgenoten gezien. Maar we moeten ook naar het bredere plaatje kijken als het gaat om onze coureurs,” zei Horner.

De gevolgen voor 2025 en verder

Hoewel het seizoen 2024 nog in volle gang is, kijkt Red Bull al verder naar de lange termijn. De teamleiding heeft aangegeven dat de komende zes races cruciaal zullen zijn om te bepalen wie de toekomst van het team zal vormgeven.

Zowel Lawson als Tsunoda krijgen de kans om zichzelf te bewijzen, terwijl Perez zich moet blijven bewijzen om zijn stoeltje te behouden. De ontwikkelingen binnen Red Bull zorgen voor veel speculatie en spanning, niet alleen binnen het team zelf, maar ook binnen de bredere Formule 1-gemeenschap.

Lees ook:  McLaren haalt topstrateeg Will Courtenay weg bij Red Bull
CoureurAantal races 2024Geëindigd vóór teamgenootGeëindigd achter teamgenoot
Yuki Tsunoda523
Liam Lawson532

Deze tabel toont een vergelijkend overzicht van de prestaties van Tsunoda en Lawson in het huidige seizoen. Zoals te zien is, heeft Lawson een lichte voorsprong op Tsunoda in termen van het aantal races waarin hij zijn teamgenoot heeft verslagen. Dit verschil kan echter veranderen naarmate het seizoen vordert en beide coureurs strijden om het begeerde Red Bull-zitje voor 2025.

Hoewel de toekomst van Yuki Tsunoda bij Red Bull nog onzeker is, heeft hij de komende zes races de kans om zichzelf te bewijzen tegenover Liam Lawson. Helmut Marko heeft duidelijk gemaakt dat de prestaties van beide coureurs in de resterende races van doorslaggevend belang zullen zijn voor de beslissingen van het team voor 2025.

Met Perez’s positie onder druk en de interne competitie die steeds heviger wordt, beloven de laatste races van het seizoen spannend te worden voor Red Bull en haar coureurs.

Gerelateerd nieuws

Verstappen vergroot voorsprong in titelstrijd door tijdstraf Norris

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten van...

Verstappen en Norris: Telemetriegegevens roepen nieuwe vragen op over FIA-beslissing

De telemetriegegevens van de incidenten tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens...

Verstappen vs Norris: FIA-stewards oordelen over controversiële inhaalactie

De FIA-stewards hebben hun officiële standpunt bekendgemaakt over het incident tussen Max...

Verstappen en Norris momenten tijdens de GP van de Verenigde Staten 2024

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 werd gekenmerkt door een...

Perez over belangrijke upgrades voor Verstappen: ‘die heb ik niet’

Sergio Perez heeft openlijk toegegeven dat hij tijdens de Amerikaanse Grand Prix...

Stella dringt aan op accepteren FIA-uitspraak over Red Bull’s bib-tool

Andrea Stella benadrukt dat McLaren de beslissing van de FIA moet accepteren...

Ted Kravitz zag ‘compleet nieuwe’ Verstappen na interview tijdens GP VS

Max Verstappen liet tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten een...

Mercedes blijft worstelen: George Russell deelt zijn oordeel over het seizoen

George Russell heeft het na de kwalificatie voor de Grand Prix van...