Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws De grootste winnaars en verliezers van de GP van Silverstone
F1 nieuws

De grootste winnaars en verliezers van de GP van Silverstone

76
george russell

De grootste winnaars van de Britse Grand Prix 2024 waren Lewis Hamilton, Oscar Piastri en Nico Hülkenberg, terwijl Sergio Perez, McLaren en George Russell als verliezers uit de bus kwamen. Hamilton behaalde een emotionele overwinning op Silverstone, zijn eerste zege in bijna drie jaar.

De Mercedes-coureur toonde zijn ongeëvenaarde vaardigheid en vastberadenheid, wat resulteerde in zijn negende overwinning op dit circuit. Piastri imponeerde met een bijna-podiumfinish, ondanks strategische fouten van zijn team McLaren. Hülkenberg scoorde meer punten in twee races dan Perez in meerdere wedstrijden, wat de veranderende dynamiek binnen de teams benadrukt.

Aan de andere kant worstelde Perez opnieuw en eindigde hij buiten de punten, wat zijn toekomst bij Red Bull verder onder druk zet. McLaren liet beide coureurs in de steek met verkeerde strategische beslissingen, terwijl Russell’s thuisrace vroegtijdig eindigde door technische problemen.

Hamilton’s terugkeer

Lewis Hamilton’s overwinning op Silverstone markeerde een keerpunt in zijn recente carrière. Na een lange periode zonder overwinningen bewees de zevenvoudig wereldkampioen dat hij nog steeds tot de absolute top behoort. Zijn prestatie was niet alleen indrukwekkend vanwege de overwinning zelf, maar ook vanwege de manier waarop hij de race controleerde onder wisselende weersomstandigheden.

Hamilton’s ervaring en koelbloedigheid kwamen duidelijk naar voren, vooral in de slotfase toen hij onder druk stond van Max Verstappen. Deze zege zal ongetwijfeld een boost geven aan zowel Hamilton als het Mercedes-team, dat de laatste jaren moeite had om Red Bull bij te houden. Het toont aan dat Mercedes weer in staat is om races te winnen en mogelijk zelfs mee te doen voor het kampioenschap.

McLaren’s gemiste kansen

McLaren had een uitgelezen mogelijkheid om te schitteren op Silverstone, maar strategische missers kostten het team een potentiële dubbele podiumfinish. Zowel Lando Norris als Oscar Piastri toonden indrukwekkende snelheid gedurende het weekend, maar het team faalde in het maken van de juiste beslissingen op cruciale momenten.

De keuze om niet te ‘double-stacken’ tijdens een pitstop en de beslissing om over te schakelen naar zachte banden in plaats van medium compounds, bleken kostbare fouten. Deze misstappen illustreren de groeipijnen die McLaren doormaakt nu ze weer consistent aan de top van het veld strijden.

Het team moet leren van deze ervaringen om in de toekomst optimaal te kunnen profiteren van hun verbeterde prestaties. Ondanks de teleurstelling toonde McLaren wel aan dat ze de snelheid hebben om het de topteams lastig te maken, wat hoop biedt voor de rest van het seizoen.

Perez’ aanhoudende worsteling

Sergio Perez beleefde opnieuw een teleurstellend raceweekend, wat zijn positie binnen het Red Bull-team verder onder druk zet. Zijn prestaties staan in schril contrast met die van teamgenoot Max Verstappen, wat vragen oproept over zijn toekomst bij het team. Perez’ problemen begonnen al in de kwalificatie, waar hij niet verder kwam dan Q1. Enkele factoren die bijdroegen aan zijn slechte prestatie waren:

  • Het missen van de eerste vrije training, waarin Isack Hadjar in zijn auto reed
  • Moeite met de hoge-snelheidsbochten van Silverstone
  • Wisselvallige weersomstandigheden die hem niet lagen

In de race kon Perez geen indruk maken en eindigde hij buiten de punten. Dit resultaat vergroot de kloof tussen hem en Verstappen in het kampioenschap verder. Red Bull zal ongetwijfeld kritisch kijken naar Perez’ prestaties en overwegen of hij de juiste coureur is om het team te helpen bij het verdedigen van beide kampioenschapstitels.

Hülkenberg’s indrukwekkende comeback

Nico Hülkenberg bevestigde zijn status als een van de verrassingen van het seizoen met opnieuw een sterke prestatie voor Haas. De Duitse coureur kwalificeerde zich als zesde, voor beide Ferrari’s, en wist deze positie vast te houden in de race. Hülkenberg’s consistente puntenscores zijn cruciaal voor Haas, dat worstelt om competitief te blijven in het middenveld. Zijn ervaring en vermogen om het maximale uit de auto te halen, maken hem tot een waardevolle aanwinst voor het team.

De prestaties van Hülkenberg tonen aan dat zijn terugkeer in de Formule 1 gerechtvaardigd was en dat hij nog steeds in staat is om op het hoogste niveau te presteren. Zijn succes bij Haas zou kunnen leiden tot interesse van andere teams, wat zijn toekomst in de sport verder zou kunnen versterken.

Gerelateerd nieuws

McLaren en Ferrari domineren vrijdag in Singapore, Red Bull valt tegen

Op de eerste dag van de Singapore GP hebben McLaren en Ferrari...

Sainz’ actie in Baku veroorzaakt problemen voor Red Bull richting Singapore

Carlos Sainz’ late inhaalactie op Sergio Perez tijdens de Grand Prix van...

Verstappen pessimistisch over Red Bull-kansen in Singapore: ‘verwacht er weinig van’

De Grand Prix van Singapore 2024 staat voor de deur en lijkt...

McLaren’s ‘mini DRS’ onderzocht na FIA-verklaring over data-onderzoek

Oscar Piastri’s overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan betekende niet alleen...

Ricciardo erkent dat Singapore GP mogelijk zijn laatste race is

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat de Grand Prix van Singapore weleens zijn...

McLaren houdt FIA in spanning met aankomende MCL38-upgrades

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft bevestigd dat er binnenkort grote upgrades voor de...

Marko duidelijk over huidige situatie: ‘Vertrek sleutelfiguren oorzaak van Red Bulls terugval’

Dit seizoen heeft Red Bull Racing te maken met serieuze technische problemen...

Voorspellingen voor GP Singapore: McLaren favoriet voor zege in nachtrace

Dit weekend is het weer zover: de Formule 1 komt naar de...