Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Vettel over mogelijke comeback: “Ja, dat zie ik wel zitten”
F1 coureurs

Vettel over mogelijke comeback: “Ja, dat zie ik wel zitten”

53
Sebastian Vettel
Foto: Morio

Sebastian Vettel, een naam die synoniem staat aan succes in de Formule 1, heeft na het seizoen van 2022 zijn helm aan de wilgen gehangen. Echter, recente ontwikkelingen suggereren dat de geruchtenmolen over een mogelijke terugkeer van Vettel niet geheel ongegrond is. Dit artikel duikt dieper in op Vettels recente activiteiten en overwegingen met betrekking tot zijn racecarrière.

Vettel achter het stuur van de Porsche 963

Na een indrukwekkende carrière in de Formule 1, waarin Vettel vier wereldtitels op zijn naam schreef met Red Bull Racing, en avonturen bij Ferrari en Aston Martin, leek Vettel klaar te zijn met de Formule 1. Desondanks heeft hij recentelijk de racewereld opnieuw betreden door achter het stuur te kruipen van de Porsche 963 tijdens een test op het Spaanse Motorland Aragón. De Porsche 963 is het voertuig waarmee Porsche deelneemt aan het World Endurance Championship, inclusief de beroemde 24 uur van Le Mans. Deze stap markeert Vettels eerste deelname aan racen sinds zijn afscheid van de Formule 1 en toont zijn interesse in de racewereld buiten de Formule 1.

Geruchten over een comeback

De geruchten over Vettels mogelijke terugkeer werden versterkt door het uitstel van de bekendmaking van de coureurssamenstelling door Porsche-Penske, oorspronkelijk gepland voor eind maart. Dit uitstel volgde op Vettels test met de Porsche 963, wat speculatie voedde over zijn betrokkenheid bij toekomstige races, waaronder mogelijk de 24 uur van Le Mans. Vettel zelf heeft aangegeven dat hij overweegt terug te keren naar de racewereld, maar nog geen definitieve beslissing heeft genomen. Zijn deelname aan de test was voornamelijk ingegeven door nieuwsgierigheid en het verlangen om te ervaren hoe het is om in een dergelijke auto te racen, iets wat nieuw voor hem was gezien zijn achtergrond in de Formule 1.

Overwegingen voor de toekomst

Vettel staat nu voor de keuze of hij daadwerkelijk wil terugkeren naar de racewereld, en zo ja, in welke hoedanigheid. Zijn interesse in de ‘mythe van Le Mans’ is duidelijk, maar hij heeft ook aangegeven dat hij nog steeds nadenkt over een mogelijke terugkeer naar de Formule 1. Hoewel hij gesprekken heeft gevoerd met Toto Wolff van Mercedes, benadrukt Vettel dat deze gesprekken niet specifiek over een terugkeer naar de Formule 1 gingen. Desondanks sluit hij een terugkeer niet volledig uit, hoewel hij erkent dat hij destijds met goede redenen afscheid heeft genomen van de sport.

Sebastian Vettel bevindt zich op een kruispunt in zijn carrière, waarbij hij de mogelijkheid heeft om terug te keren naar de racewereld, hetzij in de endurance-racerij, hetzij mogelijk zelfs in de Formule 1. Zijn recente activiteiten en uitspraken tonen een racer die nog steeds gepassioneerd is over de sport, maar zorgvuldig overweegt wat zijn volgende stap zal zijn.

Gerelateerd nieuws

Alle Formule 1 Grand Prix-overwinningen en records door Max Verstappen

De wereld van de Formule 1 heeft veel legendarische coureurs gekend, maar...

Top 10 beste Formule 1 coureurs aller tijden

De wereld van Formule 1 is doorspekt met heroïsche prestaties, technologische wonderen...

‘Weinig goeds meer’ – Het oordeel over Lewis Hamilton die zijn beste tijd heeft gehad

Lewis Hamilton en zijn carrièredilemma’s Lewis Hamilton, ooit de glorieuze ster van...

Honda hoopt dat de relatie met Verstappen niet definitief eindigt

De aanhoudende samenwerking en successen Honda heeft Max Verstappen aangedreven naar al...

Honda: Relatie met Alonso in een ander stadium dan tijdens het ‘GP2-motor’ moment

Fernando Alonso en Honda zullen zich vanaf 2026 opnieuw verenigen in de...

Het onzekere toekomstscenario van Carlos Sainz bij de door Verstappens gedomineerde Red Bull

De Formule 1-wereld is getuige van een mogelijk onrechtvaardig scenario voor Carlos...

Verstappen twijfelt of F1 de juiste koers vaart met actieve aerodynamica onder de regels van 2026

De Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen uit zijn zorgen over de toekomstige richting...

Yuki Tsunoda: Een mentale sprong voorwaarts in 2024

Tsunoda’s indrukwekkende prestaties De Japanse coureur Yuki Tsunoda heeft recentelijk indruk gemaakt...