Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Verstappen: Mijn toekomst bij Red Bull F1 kan afhangen van het lot van Marko
F1 nieuws

Verstappen: Mijn toekomst bij Red Bull F1 kan afhangen van het lot van Marko

73
helmut marko en christian horner
Foto: Rapid F1

De mogelijke schorsing van Marko

In Saoedi-Arabië kwam onlangs aan het licht dat Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull, mogelijk geschorst wordt door het energiedrankbedrijf. Dit vanwege een nieuw onderzoek naar recente lekken naar de media. Er wordt onderzocht hoe informatie over het vertrouwelijke onderzoek naar het gedrag van teambaas Christian Horner tijdens een totale media-blackout van het bedrijf toch bij journalisten terecht is gekomen. Marko, die nog steeds in dienst is bij Red Bull en zich in Saoedi-Arabië bevindt, vertelde aan de Oostenrijkse omroep ORF dat er een kans bestaat dat hij vanaf maandag geschorst wordt en daardoor afwezig zal zijn bij de Grand Prix van Australië deze maand.

Verstappens standpunt

Max Verstappen, de coureur van Red Bull, heeft aangegeven dat hij het niet zal accepteren als Marko uit het team wordt gezet. Er werd al gespeculeerd dat in het contract van Verstappen een clausule staat die hem toestaat een vrije agent te worden als Marko vertrekt. Verstappen heeft nu onthuld dat hij het team heeft verteld dat zijn toekomst bij het team afhangt van wat er gebeurt. Na het behalen van de poleposition op het circuit van Jeddah sprak Verstappen over de mogelijke impact van Marko’s lot op zijn eigen toekomst. Hij benadrukte zijn grote loyaliteit en respect voor Helmut en wat ze samen hebben bereikt. Verstappen gaf aan dat het van cruciaal belang is dat Marko, net als iedereen in het team, blijft vanwege de teaminspanning.

De impact op het team

Verstappen waarschuwde dat als er een risico bestaat dat het senior management van het team wordt herzien als gevolg van de voortdurende situatie bij Red Bull, dit hem wellicht doet denken dat hij beter af is elders. Het is essentieel om de sleutelfiguren binnen het team bij elkaar te houden, omdat, zoals Verstappen aangeeft, het wegvallen van een belangrijke pijler niet goed is voor zijn situatie. Helmut Marko heeft het team samen met Dietrich Mateschitz vanaf dag één opgebouwd en is altijd zeer loyaal geweest aan het team. Verstappen benadrukt het belang van respect en loyaliteit voor wat Marko heeft gedaan en vindt het belangrijk dat hij deel blijft uitmaken van het team.

Interesse van Mercedes

De verklaring van Verstappen dat er een mogelijkheid is dat hij zou kunnen vertrekken als Marko vertrekt, zal met grote interesse worden gevolgd door Mercedes, dat zijn zinnen heeft gezet op het proberen binnen te halen van de Nederlander voor volgend jaar. De Duitse fabrikant is op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton, die in 2025 naar Ferrari overstapt, en is zich goed bewust van de snelheid en marketingaanwezigheid die Verstappen zou brengen.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...