Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Toto Wolff zet zich in voor nieuw Mercedes F1-contract zonder prestatieclausules
F1 nieuws

Toto Wolff zet zich in voor nieuw Mercedes F1-contract zonder prestatieclausules

38
Toto Wolff
Foto: F1 Vision

Wolff’s toewijding aan Mercedes F1

In een exclusief interview met The Daily Telegraph heeft Toto Wolff, de baas van Mercedes F1, onthuld dat hij onlangs met zijn medeaandeelhouders een nieuwe overeenkomst heeft gesloten om tot minstens eind 2026 aan het roer van het team te blijven. De drie betrokken partijen, Wolff, INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe en Mercedes-Benz CEO Ola Källenius, zijn overeengekomen dat het beste vooruitzicht voor het team is om de leiding van het F1-team stabiel te houden terwijl het streeft naar een terugkeer naar de top van de Formule 1.

Wolff, die 33% van het team bezit, sprak over de situatie: “Ik denk dat het belangrijkste tussen ons drieën is dat we elkaar vertrouwen. Als aandeelhouder wil ik de beste return on investment. En de beste return on investment is winnen. Ik ga niet proberen vast te houden aan een positie waarvan ik denk dat iemand het beter dan mij zal doen. Ik zorg ervoor dat ik mensen om me heen heb die me anders kunnen vertellen. Uiteindelijk besloten we alle drie: ‘Laten we het nog eens doen’.”

Geen prestatieclausule in Wolff’s contract

Ondanks het gebrek aan succes van Mercedes in het afgelopen seizoen, waarbij het team slechts één overwinning behaalde terwijl rivaal Red Bull back-to-back titelglorie greep, benadrukt Wolff dat zijn toekomst niets te maken heeft met wat het team op de baan levert, omdat er geen prestatieclausule in het contract staat. “Ik heb nooit een prestatieclausule gehad,” zei hij. “Je vertrouwt elkaar of niet. En wij zijn als aandeelhouders op één lijn.”

Motivatie en uitdagingen voor Wolff

Wolff gelooft dat het grootste risico voor hem eigenlijk ligt in het vinden van motivatie om door te gaan als succes gemakkelijk zou zijn, in plaats van gefrustreerd te raken en weg te lopen als dingen niet verbeteren. “Ik maak deel uit van dit team in verschillende functies,” voegde hij eraan toe. “Ik ben mede-aandeelhouder. Ik zit in de raad van bestuur. Dit zijn dingen die niet zullen veranderen, wat voor uitvoerende of niet-uitvoerende rol ik ook heb. Maar ik voel me goed. Het risico voor mij is altijd meer bore-out dan burnout. En daarom omarm ik de uitdagingen die we vandaag hebben, ook al voelen ze soms erg moeilijk te beheren.”

Toekomst van Mercedes in de Formule 1

De toekomst van Mercedes in de Formule 1 lijkt verzekerd met Wolff aan het roer. Zijn toewijding aan het team en het ontbreken van een prestatieclausule in zijn contract wijzen op een stabiele en vertrouwensvolle relatie tussen de leidinggevenden en aandeelhouders van het team. Met de uitdagingen en motivatie die Wolff beschrijft, lijkt het erop dat Mercedes zich inzet voor een periode van vernieuwing en mogelijk herstel naar de top van de Formule 1-wereld. De focus ligt niet alleen op het behalen van onmiddellijke successen, maar ook op het bouwen van een duurzame en stabiele toekomst voor het team. Dit kan een spannende tijd zijn voor fans van Mercedes F1, aangezien ze uitkijken naar wat de komende jaren onder Wolff’s leiderschap zullen brengen.

Gerelateerd nieuws

Alonso: Onmogelijk doel om F1-auto’s 30 kg lichter te maken in 2026

Op donderdag presenteerde de FIA officieel een overzicht van de geheel nieuwe...

Zullen de nieuwe regels omtrent F1 2026 auto’s beter racen voorbrengen?

Eerste zorgen over de nieuwe regels De Formule 1 heeft te maken...

Verstappen salaris is een van de redenen voor nieuw Perez-contract

In Noord- en Zuid-Amerika wordt de verlenging van Sergio Perez’s contract bij...

Uitgebreide voorbeschouwing Formule 1 Grand Prix van Canada 2024

De Formule 1 Grand Prix van Canada 2024, die van 7 tot...

McLaren staat voor grote test op lage snelheid tijdens GP van Canada

Voor jaren heeft McLaren geworsteld met grip in lange, langzame bochten, gecombineerd...

GP van Canada zal Mercedes’ voortdurende onvrede op de proef stellen

De voortdurende frustraties van Mercedes Toto Wolff’s analyse na de race begint...

Vier potentiële F1-zitjes in het vizier voor Esteban Ocon te midden van wildcard exit-optie

Na een moeilijk begin van het seizoen 2024 hebben Esteban Ocon en...

Alpine’s Doohan neemt plaats van Ocon in vrije training 1 van Canada

Jack Doohan’s kans bij Alpine Jack Doohan krijgt de kans om zijn...