Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Toto Wolff zet zich in voor nieuw Mercedes F1-contract zonder prestatieclausules
F1 nieuws

Toto Wolff zet zich in voor nieuw Mercedes F1-contract zonder prestatieclausules

22
Toto Wolff
Foto: F1 Vision

Wolff’s toewijding aan Mercedes F1

In een exclusief interview met The Daily Telegraph heeft Toto Wolff, de baas van Mercedes F1, onthuld dat hij onlangs met zijn medeaandeelhouders een nieuwe overeenkomst heeft gesloten om tot minstens eind 2026 aan het roer van het team te blijven. De drie betrokken partijen, Wolff, INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe en Mercedes-Benz CEO Ola Källenius, zijn overeengekomen dat het beste vooruitzicht voor het team is om de leiding van het F1-team stabiel te houden terwijl het streeft naar een terugkeer naar de top van de Formule 1.

Wolff, die 33% van het team bezit, sprak over de situatie: “Ik denk dat het belangrijkste tussen ons drieën is dat we elkaar vertrouwen. Als aandeelhouder wil ik de beste return on investment. En de beste return on investment is winnen. Ik ga niet proberen vast te houden aan een positie waarvan ik denk dat iemand het beter dan mij zal doen. Ik zorg ervoor dat ik mensen om me heen heb die me anders kunnen vertellen. Uiteindelijk besloten we alle drie: ‘Laten we het nog eens doen’.”

Geen prestatieclausule in Wolff’s contract

Ondanks het gebrek aan succes van Mercedes in het afgelopen seizoen, waarbij het team slechts één overwinning behaalde terwijl rivaal Red Bull back-to-back titelglorie greep, benadrukt Wolff dat zijn toekomst niets te maken heeft met wat het team op de baan levert, omdat er geen prestatieclausule in het contract staat. “Ik heb nooit een prestatieclausule gehad,” zei hij. “Je vertrouwt elkaar of niet. En wij zijn als aandeelhouders op één lijn.”

Motivatie en uitdagingen voor Wolff

Wolff gelooft dat het grootste risico voor hem eigenlijk ligt in het vinden van motivatie om door te gaan als succes gemakkelijk zou zijn, in plaats van gefrustreerd te raken en weg te lopen als dingen niet verbeteren. “Ik maak deel uit van dit team in verschillende functies,” voegde hij eraan toe. “Ik ben mede-aandeelhouder. Ik zit in de raad van bestuur. Dit zijn dingen die niet zullen veranderen, wat voor uitvoerende of niet-uitvoerende rol ik ook heb. Maar ik voel me goed. Het risico voor mij is altijd meer bore-out dan burnout. En daarom omarm ik de uitdagingen die we vandaag hebben, ook al voelen ze soms erg moeilijk te beheren.”

Toekomst van Mercedes in de Formule 1

De toekomst van Mercedes in de Formule 1 lijkt verzekerd met Wolff aan het roer. Zijn toewijding aan het team en het ontbreken van een prestatieclausule in zijn contract wijzen op een stabiele en vertrouwensvolle relatie tussen de leidinggevenden en aandeelhouders van het team. Met de uitdagingen en motivatie die Wolff beschrijft, lijkt het erop dat Mercedes zich inzet voor een periode van vernieuwing en mogelijk herstel naar de top van de Formule 1-wereld. De focus ligt niet alleen op het behalen van onmiddellijke successen, maar ook op het bouwen van een duurzame en stabiele toekomst voor het team. Dit kan een spannende tijd zijn voor fans van Mercedes F1, aangezien ze uitkijken naar wat de komende jaren onder Wolff’s leiderschap zullen brengen.

Gerelateerd nieuws

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...

Russell: ‘Als je Max en Red Bull niet meetelt, was de Formule 1 nooit spannender’

George Russell deelt zijn enthousiasme over de huidige staat van de Formule...

Windsor wijst op afwijkende strategie bij Verstappen: “Red Bull laat nu al zien dat het veelzijdiger is”

Peter Windsor, een gerespecteerde figuur in de Formule 1-wereld, heeft zijn bewondering...

Start van het Formule 1-seizoen 2024: de Grand Prix van Bahrein

Na een lange winterstop is het eindelijk weer zover: het nieuwe Formule...

Motorvermogen verhult ware snelheid van Red Bull tijdens F1-training in Bahrein

De onverwachte uitkomst van de tweede vrije training Tijdens de tweede vrije...