Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home IndyCar Ondanks een uitdagend IndyCar-seizoen ziet VeeKay toch positieve kanten: “Een stap in de goede richting”
IndyCar

Ondanks een uitdagend IndyCar-seizoen ziet VeeKay toch positieve kanten: “Een stap in de goede richting”

62

Rinus VeeKay had tijdens de race op Laguna Seca al snel geen zicht meer op een topprestatie na een aanrijding met Scott Dixon, die later de overwinning op zijn naam zou schrijven. Ondanks dat de 23-jarige Nederlander het seizoen op de veertiende plaats eindigde en het zijn ‘moeilijkste’ seizoen noemde, ziet hij positieve kanten.

Het IndyCar-kampioenschap van 2023 werd gewonnen door Alex Palou met vijf overwinningen, en daarmee verzekerde hij zijn tweede titel al in Portland. Hierdoor lag in de Grand Prix van Monterey de focus vooral op de gevechten achter hem. VeeKay, die goed aan het weekend begon en zaterdag tot de Fast Twelve behoorde, begon vanaf de zesde plaats vanwege straffen, zijn beste startplek van 2023, exclusief zijn tweede startplek bij de Indy 500.

Helaas duurde zijn positieve momentum niet lang. In de Andretti Hairpin ontstonden al snel problemen en in de derde bocht tikte Scott Dixon VeeKay van de baan. Na hulp van de marshals kon hij met twee ronden achterstand verder, maar eindigde uiteindelijk als achttiende, wat hem een plekje hoger bracht in het klassement.

VeeKay was natuurlijk teleurgesteld over de laatste race van 2023, vooral na zijn sterke prestatie in Portland. “Het begon goed, maar na een tik van Dixon verloor ik twee ronden. Hoewel ik de race uitreed, resulteerde dat enkel in een achttiende plaats”, vertelde hij.

Toch vat hij het als een reflectie van zijn seizoen: “Het was mijn moeilijkste jaar in de IndyCar. Desondanks ben ik tevreden over mijn groei als coureur en kijk uit naar volgend jaar.” Hij prees zijn team voor hun harde werk en benadrukte dat iedereen volgend jaar succesvol wil zijn. De IndyCar-coureurs hebben nu een pauze tot het nieuwe seizoen begint op 10 maart 2024 in St. Pete, Florida.