Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Ocon: Alpine moet moed houden na moeilijke start F1 2024
F1 coureurs

Ocon: Alpine moet moed houden na moeilijke start F1 2024

51
esteban ocon
Foto: Planeterenault

Een uitdagende start

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein op vrijdagavond bevestigde de vrees van Alpine dat het jaar moeilijk zou beginnen na een late wijziging in het autoconcept deze winter. Het team uit Enstone verwacht niet dat hun fortuin dramatisch zal veranderen totdat het upgrades kan aanbrengen aan het basisontwerp van de A524, wat vijf tot zes races kan duren. Dit betekent dat beide Franse coureurs, Esteban Ocon en Pierre Gasly, voor de zware taak staan om het moreel hoog te houden bij het geplaagde team, na een al turbulente 2023. Ocon nam deze taak op zich direct na zijn kwalificatieronde in Q1, door via de teamradio te benadrukken: “Alleen ronde één, alleen ronde één. We blijven pushen. Er is morgen ook nog een race. Ik heb vertrouwen in jullie.”

Het belang van geduld en eenheid

Gevraagd door Motorsport.com hoe cruciaal het zal zijn om een geduldige leider te zijn gedurende het begin van 2024, antwoordde Ocon: “Ja, het is super belangrijk, zeker. We houden niet van de situatie als geheel, niemand vindt het leuk om achteraan te staan. We zijn allemaal concurrenten in dit team. En het is erg belangrijk om verenigd te zijn, de moed erin te houden en vooruit te bewegen. Dit team heeft enkele jaren geleden een winnende auto gecreëerd en die ideeën werden gemaakt op dezelfde plek als vandaag, Viry en Enstone. Dus, we kunnen al deze dingen herhalen, en ik vertrouw het team om een stap voorwaarts te maken.”

Een zilveren randje

Een lichtpuntje voor Alpine is dat het hele veld werd gedekt door een seconde en dat Ocon en Gasly slechts één en drie tienden misten op Q2, respectievelijk als 19e en 20e. Dit betekent dat als de conceptwissel van Alpine begint te lonen, er een duidelijk pad is om in de rangorde te stijgen. “Elk klein detail telt,” knikte hij. “En dat is waarom door verenigd te blijven en samen te blijven pushen, ik er zeker van ben dat we een paar tienden gaan vinden. En een paar tienden kunnen ons vandaag voorbij twee teams brengen en ons heel dicht bij Q2 plaatsen. Alles zal een verschil maken tot het einde. Het is niet omdat we nu hier zijn dat het over vijf of zes races hetzelfde verhaal zal zijn. We zullen morgen precies zien waar we staan op een langere run. Ik denk dat we dichter bij de anderen kunnen zijn.”

De toekomst in zicht

Ondanks de uitdagende start van het seizoen 2024, blijft het team van Alpine optimistisch over hun kansen om vooruitgang te boeken. Met een sterke focus op eenheid binnen het team en het voortdurend pushen voor verbeteringen, is er vertrouwen dat de situatie kan en zal verbeteren. De vroege tegenslagen worden gezien als tijdelijke hindernissen op weg naar succes, met de hoop dat de aanpassingen aan de auto uiteindelijk hun vruchten zullen afwerpen en het team in staat zullen stellen om in de rangorde te klimmen.

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi...