Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Mercedes heeft al een opvolger voor Lewis Hamilton
F1 nieuws

Mercedes heeft al een opvolger voor Lewis Hamilton

84
Lewis Hamilton
Foto: sbinnala44

Het lijkt erop dat Mercedes al een plan heeft voor hun coureursopstelling wanneer Lewis Hamilton uiteindelijk met pensioen gaat uit de Formule 1. Ze hebben een van hun juniorcoureurs, Kimi Antonelli, een belangrijke plek in de Formule 2 voor 2024 gegeven. Antonelli maakt een enorme sprong vanuit het Formula Regional European Championship (FRECA) naar F2 volgend seizoen, waarbij hij de Formule 3 volledig overslaat. In 2023, zijn eerste jaar in FRECA, won de Italiaanse sensatie met gemak het kampioenschap. Op slechts 17-jarige leeftijd wordt hij al gezien als een toekomstige ster die binnen enkele jaren in de Formule 1 zou kunnen verschijnen.

De snelle opkomst van Kimi Antonelli

Antonelli zal in 2024 racen voor Prema Racing, een van de toonaangevende teams in F2, naast Oliver Bearman, die deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy. Voordat Mercedes-teambaas Toto Wolff van Antonelli hoorde, had de jonge ster al verschillende titels in het karten gewonnen, waardoor Wolff graag wilde dat hij bij het team kwam. Met Hamilton en George Russell die contracten hebben tot eind 2025, zou Antonelli mogelijk in 2026 voor Mercedes kunnen racen, wanneer de nieuwe motorreglementen worden geïntroduceerd. Als hij het in 2024 echter uitstekend doet, probeert Wolff misschien een plek voor hem te vinden elders op de F1-grid voor 2025.

De uitdagingen en verwachtingen voor de toekomst

Er is zeker veel hype rond Antonelli vanwege zijn succes op zo’n jonge leeftijd; Wolff is zich echter bewust dat Mercedes voorzichtig moet zijn met hoe ze hem managen. “Zijn record in karts was enorm, dan zet je hem in de juniorformules en hij won elk seizoen in zijn rookiejaar,” zei Wolff. Antonelli probeert niet op de zaken vooruit te lopen en blijft zeer gefocust op zijn F2-campagne in 2024, die hij erkent als “zeer uitdagend” zal zijn. Hoewel hij weet dat volgend jaar niet makkelijk zal zijn, is hij vastbesloten om “plezier te hebben” en “zoveel mogelijk te leren”.

Een ster in de maak

Antonelli is zich bewust van de uitdagingen die voor hem liggen, vooral omdat het niveau in de F2 erg hoog is. Hij zal een nieuwe auto besturen, net als de anderen, maar hij weet dat het nog steeds zwaar zal worden. Hij wil geen verwachtingen stellen, maar probeert zoveel mogelijk te leren tijdens de tests om klaar te zijn voor de eerste race. Hij is blij om door te gaan met Prema, aangezien hij zijn carrière in eenzitters met hen begon en ze beschouwt als zijn tweede familie.

Gerelateerd nieuws

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...

F1 Wereldkampioenen die nooit voor Ferrari hebben gereden

De overstap van Hamilton naar Ferrari: een droom die uitkomt Lewis Hamilton...