Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Mercedes eist personeelsbeperking
F1 nieuws

Mercedes eist personeelsbeperking

40
Mercedes F1 Team
Foto: F1Unchained

Mercedes’ technisch directeur James Allison heeft onthuld dat er gesprekken zijn gestart over het invoeren van een limiet op het aantal evenementen waaraan Formule 1-personeel kan deelnemen, vanwege de toenemende reisbelasting. Het Formule 1-seizoen van 2023 was een zware beproeving voor iedereen die betrokken was, met veel mensen in de paddock die ziek werden in de laatste rondes. Dit komt niet als een verrassing, gezien de dubbele race in Las Vegas en Abu Dhabi die de campagne afsloot, waarbij het tijdsverschil tussen de twee hotspots 12 uur bedraagt. Zelfs sommige coureurs klaagden over hoe moe ze zich voelden, ondanks dat ze het luxe hadden om per privéjet of in de eerste klas te vliegen.

De uitdagingen van reizen in de Formule 1

Teamleden hebben niet dezelfde luxe, en het is van groot belang dat hun mentale en fysieke welzijn wordt beschermd. Dit is nu belangrijker dan ooit, aangezien het Formule 1-seizoen van 2024 zal bestaan uit een recordaantal van 24 races. George Russell heeft al benadrukt dat team- en Formule 1-personeel – met uitzondering van de coureurs – niet naar elke Grand Prix zouden moeten reizen, vanwege de strijd met het voortdurend aanpassen aan verschillende tijdzones en klimaten. Een probleem bij het wisselen van personeel gedurende het seizoen is dat dit meer geld kost voor elk team, wat invloed heeft op het budgetplafond.

Op zoek naar oplossingen

Om een manier te vinden om het personeel te beschermen en de reistijd per jaar te verminderen, heeft Allison bevestigd dat er gesprekken gaande zijn. “Als je bedenkt dat er ook nog winterse tests moeten worden gedaan, dan is dat meer dan de helft van het jaar op de weg voor de reizende mensen, in een werkmodus die behoorlijk vermoeiend en veeleisend is,” zei Allison, zoals geciteerd door Motorsport Week. Alle mensen in de fabriek die live-ondersteuning bieden, moeten ook die last op hun schouders nemen.

Een mogelijke oplossing: Een cap op races

Een idee van Allison om het probleem aan te pakken, is door alle personeelsleden – behalve de coureurs – te beperken tot maximaal 20 races per jaar. Deze cap zou gelden voor race-ingenieurs en teamprincipals en zou elk team dwingen strategieën te bedenken over hoe om te gaan met de afwezigheid van bepaald personeel bij bepaalde evenementen. “Laten we zeggen in een seizoen van 24 races, zou het betekenen dat niemand – behalve de coureurs – alle 24 races mag doen, een limiet opgelegd, misschien bij 20 races, laten we zeggen, gewoon een getal uit de lucht plukkend,” legde Allison uit.

Dit zou betekenen dat iedereen die voorheen de volledige reeks moest doen, slechts 20 van hen zou kunnen doen, en de teams zouden in zichzelf alternatieve methoden moeten vinden om om te gaan met de afwezigheid van elk lid van die reizende gemeenschap vier keer per jaar.

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...