Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Max Verstappen: Van kartbaan tot Formule 1 Wereldkampioen
F1 coureurs

Max Verstappen: Van kartbaan tot Formule 1 Wereldkampioen

84
Max Verstappen
Foto: Morio

Max Verstappen heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een racend kind op kartbanen tot een wereldkampioen in de Formule 1. Al op jonge leeftijd toonde hij uitzonderlijk talent en een passie voor racen, aangewakkerd door zijn vader Jos Verstappen, een voormalig Formule 1-coureur. Max begon zijn carrière in de kartsport waar hij snel nationale en internationale successen behaalde. Zijn talent en doorzettingsvermogen leidden tot een snelle overgang naar de autosport, en op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in de Formule 1 bij Toro Rosso. Zijn gedurfde rijstijl en strategische meesterzetten resulteerden in historische overwinningen, waaronder het jongste Grand Prix-winst ooit bij Red Bull Racing.

Max’s indrukwekkende prestaties en zijn vermogen om onder druk te presteren, hebben hem een vaste waarde gemaakt in de Formule 1 en een inspirerend voorbeeld voor nieuwe generaties coureurs. Zijn status als wereldkampioen bevestigt zijn plek als een van de grootste talenten in de moderne autosport.

De beginjaren van Max Verstappen op de kartbaan

De beginjaren van Max Verstappen als coureur liggen in de kartbaan, waar hij zich al snel als een natuurtalent ontpopte. Vanaf jonge leeftijd was Max gefascineerd door alles wat met racen te maken had. Zijn vader Jos Verstappen, zelf een voormalig Formule 1-coureur, zag al snel het potentieel in zijn zoon en stimuleerde hem om zijn racevaardigheden verder te ontwikkelen.

Op 4-jarige leeftijd stapte Max voor het eerst in een racewagen, en zijn talent werd al snel duidelijk. Hij begon met het rijden van lokale en nationale races in Nederland en behaalde al snel succes op het circuit. Dit leidde ertoe dat Max internationale races ging rijden en zijn vaardigheden verder ontwikkelde.

 • 2005: Max begint met karten op 7-jarige leeftijd.
 • 2006: Eerste deelname aan nationale races.
 • 2009: Max maakt zijn internationale race-debuut.
 • 2010: Hij wint verschillende internationale karttitels.
JaarEvenementResultaat
2010SKUSA SuperNationals1e plaats
2011CIK-FIA World Cup KZ1Runner-up
2012CIK-FIA European Championship KF21e plaats
2013CIK-FIA World Championship KZ11e plaats

In slechts enkele jaren tijd groeide Max uit van een racend kind op kartbanen in Nederland tot een internationaal talent in de kartsport. Zijn snelle en succesvolle ontwikkeling vormde de basis voor verdere stappen in zijn loopbaan en uiteindelijk zijn debuut in de Formule 1.

Een familie van racers: De invloed van Jos Verstappen

Als zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen, heeft Max Verstappen het racen met de paplepel ingegoten gekregen. In dit gedeelte zullen we ontdekken hoe de carrière van Jos Verstappen als Nederlandse coureur invloed heeft gehad op Max’ ontwikkeling en voorbereiding op de uitdagingen van de autosport.

Jos Verstappen, bekend als de “Nederlandse Leeuw”, heeft een indrukwekkende racecarrière opgebouwd in de jaren ’90 en 2000, met deelnames aan meer dan 100 Grands Prix. De ervaringen en kennis van zijn vader waren van grote waarde voor Max in zijn jonge jaren en vormen nog steeds een solide basis voor zijn huidige prestaties.

De racefamilie Verstappen heeft verschillende manieren waarop vader Jos invloed heeft gehad op Max’s carrière:

 • Persoonlijke begeleiding: Jos heeft Max van jongs af aan begeleid en gecoacht, hen samen uren doorgebracht op kartbanen en circuits om Max’s vaardigheden te slijpen en hem voor te bereiden op een professionele carrière.
 • Erfenis: Het hebben van een succesvolle vader in de sport heeft Max een voordeel gegeven in termen van bekendheid en netwerk binnen de autosportwereld, waardoor het voor hem gemakkelijker was om op jonge leeftijd toegang te krijgen tot belangrijke contacten en sponsors.
 • Mentale weerbaarheid: Door op te groeien naast een vader die gewend was aan de druk van Formule 1, heeft Max van jongs af aan geleerd om te gaan met stress en de druk die gepaard gaat met concurreren op het hoogste niveau.

Niet alleen heeft Max Verstappen kunnen profiteren van zijn vaders ervaring en expertise, maar hij heeft ook zijn eigen pad gecreëerd en bewezen een exceptioneel talent te zijn in de racerij. Door de jaren heen is Max erin geslaagd om zijn vaders prestaties te overtreffen en zichzelf te vestigen als een van de meest veelbelovende en getalenteerde coureurs in de Formule 1

PrestatiesJos VerstappenMax Verstappen
Aantal Grands Prix107Meer dan 120
Aantal overwinningen017 (tot nu toe)
Aantal podiumplaatsen251 (tot nu toe)
Aantal polepositions09 (tot nu toe)
Hoogste kampioenschapspositie10e (1994)1e (2021)

In conclusie, de invloed van Jos Verstappen op Max’s carrière is onmiskenbaar, maar Max heeft bewezen dat hij zijn eigen stempel kan drukken op de wereld van de Formule 1. Met een indrukwekkend palmares en een veelbelovende toekomst, is het duidelijk dat Max Verstappen gemaakt is voor de autosport en dat zijn status als een van de grootste Nederlandse coureurs aller tijden alleen maar sterker zal worden.

Opvallende prestaties in de kartsport

Max Verstappen heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd tijdens zijn tijd in de kartsport. Zijn prestaties op lokale kartcircuits en internationale races hebben hem een sterke basis geboden voor de overstap naar grotere racingseries. In deze sectie besteden we aandacht aan enkele van zijn meest opmerkelijke prestaties en de manier waarop ze hebben bijgedragen aan zijn carrièreontwikkeling.

De overstap van vertrouwde kartcircuits naar internationale races

Max begon zijn carrière op lokale kartcircuits in Nederland en België, waar hij snel vorderingen maakte en de aandacht van de autosportwereld op zich vestigde. Na het behalen van verschillende overwinningen en podiumplaatsen op nationaal niveau, maakte hij de overstap naar internationale races. In deze periode verfijnde hij zijn vaardigheden en deed hij ervaring op die essentieel was voor zijn latere succes in grotere autosportklassen.

 • In 2010 won Max het Nederlands kartkampioenschap in de Mini Junior-klasse.
 • In 2011 veroverde hij de titel in de Benelux WSK Euro Series in de KF3-klasse, waarmee hij zijn stempel drukte op de internationale kartscène.
 • In 2013 behaalde Max een indrukwekkende reeks prijzen voordat hij de overstap maakte naar de autosport. Hij won de World KZ-championship, de European KF-championship en de German Junior Kart Championship.
JaarCompetitieResultaat
2010Nederlands kartkampioenschap1e plaats (Mini Junior)
2011Benelux WSK Euro Series1e plaats (KF3)
2013World KZ-championship1e plaats
2013European KF-championship1e plaats
2013German Junior Kart Championship1e plaats

Naarmate Max voortdurend zijn grenzen verlegde in de kartsport, groeide ook zijn vastberadenheid om deel te nemen aan de top van de autosport. Zijn onmiskenbare talent in de kartsport gaf hem de mogelijkheid om een succesvolle overgang te maken naar de autosport en uiteindelijk een Formule 1-kampioen te worden.

De overstap naar de autosport

Na zijn succesvolle kartcarrière besloot Max Verstappen de uitdagende stap te nemen naar de autosport. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd toonde hij al vroeg veel potentieel en lef bij zijn debuut in de wereld van snellere raceklassen. Deze risicovolle beslissing zou uiteindelijk de basis leggen voor een bloeiende racecarrière.

Max begon zijn autosportavontuur bij Van Amersfoort Racing in de Formule 3-klasse. Zijn debuutseizoen was uitermate succesvol, met maar liefst tien overwinningen en een derde plaats in het algemeen klassement. Zijn indrukwekkende prestaties in de Formule 3 trokken de aandacht van diverse Formule 1-teams, waaronder Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Na intensieve evaluaties en tests bood Toro Rosso Max een zitje aan in hun Formule 1-team.

Max-Verstappen-Van-Amersfoort-Racing
Foto: Stefan Brending / Lizenz: Creative Commons CC-by-sa-3.0 de

Op slechts 17-jarige leeftijd maakte Max zijn Formule 1-debuut in 2015 voor Toro Rosso. Hij onderscheidde zich al snel in de top van de motorsport met zijn onbevreesde en gewaagde rijstijl. Max Verstappen bewees al snel dat hij niet alleen een getalenteerde rookie was, maar ook een rijzende ster in de Formule 1.

JaarEvenementHoogtepunt
2014Formule 3 Europees Kampioenschap10 overwinningen, 3e plaats algemeen klassement
2015Formule 1-debuut bij Toro RossoJongste Formule 1-coureur ooit (17 jaar en 166 dagen)
2016Promotie naar Red Bull RacingJongste Formule 1-winnaar ooit

De opmars van Max in de Formule 1 is het resultaat van zijn solide achtergrond in de karting en zijn vastberadenheid om zichzelf te blijven ontwikkelen in de autosport. De sprong naar autosport had ongetwijfeld zijn risico’s, maar het was een beslissing die het fundament legde voor de uitzonderlijke racecarrière die Max Verstappen tot nu toe heeft opgebouwd.

Racecarrière voorafgaand aan Formule 1

Voordat Max Verstappen een fenomeen werd in de Formule 1, had hij al een indrukwekkende racecarrière opgebouwd in diverse Formule-reeksen. Deze vroege successen toonden zijn autosporttalent en bepaalden de koers voor zijn uiteindelijke entree in de hoogste klasse van de autosport.

Vroege successen in de Formule-reeksen

Max maakte zijn debuut in de autosport in de Formule 3, waar hij meteen indruk maakte. Hij behaalde meerdere overwinningen en podiumfinishes, wat resulteerde in een 3e plaats in het kampioenschap. Zijn prestaties leverden hem de titel ‘Rookie of the Year’ op.

Naast zijn succes in de Formule 3, nam Verstappen deel aan de Florida Winter Series, waar hij ook sterke resultaten behaalde. Zowel in de kwalificaties als in de races reed Max regelmatig bij de top, wat zijn potentieel in diverse autosportklassen bevestigde.

Formule-klasseDebuutjaarAantal overwinningenKampioenschapspositie
Formule 3 (FIA)201473
Florida Winter Series20143N/A (Geen kampioenschap)

Onderweg naar de top van de racerij, deed Max waardevolle ervaring op en ontwikkelde hij zijn racevaardigheden. Zijn prestaties in deze Formule-reeksen zouden cruciaal zijn voor het ontwikkelen van zijn talent en het veiligstellen van zijn plaats in de Formule 1.

 • Snelle aanpassing aan nieuwe raceklassen
 • Technische feedback en afstelling van de racewagen
 • Samenwerking met teamleden en strategieontwikkeling

Max Verstappen’s racecarrière voorafgaand aan de Formule 1 illustreert het belang van goed presteren en het tonen van veelbelovend talent in lagere kart- en autosportklassen. Zonder de successen in de Formule-reeksen en het vinden van de juiste kansen, zou Max Verstappen misschien nooit de ster zijn geworden die hij nu is in de hoogste echelons van de autosport.

Max Verstappen’s entree in Formule 1

Na zijn succes in de kartwereld en verschillende autoraceklassen, maakte Max Verstappen zijn langverwachte debuut in de Formule 1 in 2015. Hij was slechts 17 jaar oud toen hij zijn eerste racewagen bestuurde, wat hem de jongste coureur ooit op het hoogste niveau van de autosport maakte.

Zijn eerste seizoen in de Formule 1 begon bij het Toro Rosso team, waar Max Verstappen van meet af aan liet zien dat hij een natuurlijk talent was, zelfs onder de immense druk die hoort bij het racen op het hoogste niveau. Hij behaalde meteen indrukwekkende resultaten en vestigde zijn naam als één van de meest veelbelovende coureurs in de sport.

In zijn debuutrace in de Formule 1, de Australische Grand Prix, wist Max Verstappen direct te imponeren. Ondanks dat hij de race niet wist te finishen door technische problemen, toonde hij wel zijn snelheid en vastberadenheid om met de besten ter wereld te concurreren.

Debuutrace: Australische Grand Prix

 • Presteert indrukwekkend ondanks technische problemen
 • Geeft blijk van snelheid en vastberadenheid

Spaans succes: Overwinning in Spanje bij Red Bull Racing

 • Jongste coureur die een Formule 1-race wint
 • Blijft koel onder druk

Meerdere podiumplaatsen door het seizoen

Max Verstappen’s entree in de Formule 1 had niet alleen gevolgen voor zijn eigen carrière, maar ook voor de sport zelf. Zijn jeugdig enthousiasme, talent en agressieve rijstijl zorgden voor een frisse wind in de competitie, waardoor hij sindsdien een vaste waarde is geworden in de Formule 1 en een ware sensatie voor racefans over de hele wereld.

SeizoenTeamPuntenPodiumplaatsenOverwinningen
2015Toro Rosso4900
2016Toro Rosso / Red Bull Racing20471
2017Red Bull Racing16842
2018Red Bull Racing249112
2019Red Bull Racing27893

De impact die Max Verstappen had op de Formule 1 was onmiskenbaar, en de verwachtingen voor zijn toekomst in de sport zijn hooggespannen. Met een immense hoeveelheid talent en vastberadenheid om zijn prestaties op de baan te verbeteren, is Max Verstappen een naam die fans en tegenstanders niet snel zullen vergeten.

De opkomst bij Red Bull Racing

Als onderdeel van het Formule 1 team Red Bull Racing heeft Max Verstappen zich snel ontwikkeld tot een topcoureur. Zowel zijn raceprestaties als overwinningen maakten indruk binnen en buiten het team. In deze sectie werpen we een blik op de belangrijkste momenten en samenwerkingen die hebben bijgedragen aan zijn successen bij Red Bull Racing.

Max Verstappen vroege jaren Red Bull Racing
Foto: Morio

Grootse momenten en overwinningen beginjaren

Max Verstappen kende veel memorabele races en overwinningen bij Red Bull Racing, waarmee hij zijn status als Formule 1-ster bevestigde. Een van de meest opmerkelijke prestaties was zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016. Hiermee werd hij de jongste coureur ooit die een Formule 1-race won, op slechts 18-jarige leeftijd.

 • Overwinning Grand Prix van Spanje (2016)
 • Overwinning Grand Prix van Maleisië (2017)
 • Overwinning Grand Prix van Oostenrijk (2018)
 • Overwinning Grand Prix van Duitsland (2019)
 • Overwinning Grand Prix van Brazilië (2019)

De samenwerking met ervaren teamgenoten

Werken met ervaren teamgenoten bij Red Bull Racing heeft Max Verstappen geholpen om te groeien als coureur. Het delen van technieken, strategieën en inzichten met teamgenoten zoals Daniel Ricciardo en Sergio Pérez heeft zijn aanpak en resultaten op de baan positief beïnvloed.

TeamgenootPeriode
Daniel Ricciardo2016-2018
Pierre Gasly2019
Alexander Albon2019-2020
Sergio Pérez2021-heden

Max Verstappen heeft sinds zijn komst bij Red Bull Racing laten zien dat hij tot de topcoureurs in de Formule 1 behoort. Niet alleen door zijn grootse overwinningen en indrukwekkende raceprestaties, maar ook door zijn vermogen om samen te werken met en te leren van ervaren teamgenoten. Dit belooft veel goeds voor de toekomst van deze getalenteerde Nederlandse coureur.

Rivaliteit En Uitdagingen Op Het Circuit

Max Verstappen heeft in zijn carrière als Formule 1-coureur talloze rivaliteiten en uitdagingen het hoofd moeten bieden, zowel op als naast het circuit. Zowel veteranen als nieuwkomers hebben de concurrentie met Max aangegaan en hebben bijgedragen aan zijn groei als coureur en de algehele interesse in de sport.

Enkele van zijn meest opmerkelijke rivaliteiten op het circuit zijn onder andere die met Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Elk van deze duels heeft de temperaturen doen stijgen tijdens races, met spectaculaire inhaalacties en spanning tot op de laatste meters of seconden van de race. We zullen een paar van deze rivaliteiten en de uitdagingen die ermee gepaard gaan nader onderzoeken.

Rivaliteit met Lewis Hamilton

De rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest iconische in de Formule 1. Deze twee coureurs hebben afgelopen seizoenen enkele onvergetelijke gevechten geleverd, waarbij ze elkaar op het circuit tot het uiterste dreven. Hierdoor groeit het respect voor elkaars rijvaardigheid onderling en de wens van de fans om hen tegen elkaar te zien racen.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, een viermalig wereldkampioen, is een andere kracht waarmee Verstappen tijdens zijn Formule 1 carrière vaak heeft moeten afrekenen. Hoewel Vettel meer ervaren is, heeft Max Verstappen al enkele uitzonderlijke prestaties tegen de Duitser laten zien, waardoor hun duels op het circuit bijzonder intens en onvoorspelbaar waren.

Charles Leclerc

Charles Leclerc is een jonge Monegaskische coureur die in dezelfde generatie valt als Max Verstappen. Hij is talentvol en ambitieus, wat heeft geleid tot enkele bijzonder spannende gevechten met Verstappen op het circuit. Beiden hebben al een indrukwekkende reputatie, waardoor hun rivaliteit in de komende jaren nog interessanter belooft te worden.

Buiten het circuit worden rivaliteiten tussen coureurs vaak gevoed door interviews, opmerkingen in de media en interacties op sociale media. Deze boeiende dynamiek draagt bij aan de aantrekkingskracht van de sport en maakt het volgen van races nog boeiender voor fans.

Max Verstappen’s strijd met zijn rivalen heeft hem de kans gegeven om te groeien als coureur, om te leren van anderen en om zijn plaats aan de top van de Formule 1 wereld met succes te behouden. Rivaliteit op het circuit blijft een cruciaal aspect van de sport, en fans over de hele wereld kijken uit naar toekomstige duels tussen Verstappen en zijn talrijke uitdagers.

Wereldkampioen: Het behalen van de titel

De weg naar het wereldkampioenschap voor Max Verstappen was er een vol uitdagingen, triomfen en uiteindelijk een verdiende overwinning. Om het kampioenschap te behalen, waren strategische meesterzetten in combinatie met superieure racevaardigheden essentieel in zijn succes.

Strategische meesterzetten die leiden tot overwinning

Max Verstappen heeft zijn stempel gedrukt op de Formule 1 met uitstekende strategische beslissingen en tactieken. Tot meerdere cruciale momenten in races die hebben bijgedragen aan zijn overwinningen en wereldtitels behoren onder andere:

 • Consistent snelle reactietijden bij de start van de race, wat hem geregeld een voorsprong gaf op zijn rivalen.
 • Efficiënte bandenmanagement, wat resulteerde in minder pitstops en hogere posities tijdens races.
 • Gedurfde inhaalacties, waardoor hij op beslissende momenten posities winst.
 • Goede samenwerking met zijn team, wat essentieel was bij het maken van cruciale strategische keuzes.

Max’ wereldtitel in de Formule 1 is het resultaat van een opeenstapeling van deze meesterzetten en indrukwekkende raceprestaties.

De bovenstaande tabel toont de indrukwekkende progressie van Max Verstappen door de jaren heen in de Formule 1. Met elk seizoen zien we verbeteringen in de prestaties, aantal overwinningen, pole positions en snelste ronden, die uiteindelijk cumuleren in het behalen van de wereldtitel in 2021, 2022 en 2023.

Max Verstappen’s succes in de Formule 1 is het resultaat van vastberadenheid, strategisch denken, en exceptionele racevaardigheden. Zijn wereldtitel is een bekroning op zijn indrukwekkende carrière tot nu toe en bevestiging dat hij een van de grootste coureurs in de moderne geschiedenis van de Formule 1 is.

Verstappen’s invloed op de Nederlandse autosport

Max Verstappen heeft een enorme impact gehad op de Nederlandse autosport. Zijn successen op het circuit hebben een nieuwe generatie Nederlanders geïnspireerd om deel te nemen aan de autosport. Deze sectie belicht hoe Max’s invloed heeft bijgedragen aan de groeiende interesse in circuit-racen in Nederland.

De groei van interesse in circuit-racen

De opkomst van Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat circuit-racen meer aandacht en populariteit heeft gekregen in Nederland. Nederlandse racefans zijn trots op Max en zijn enthousiast over zijn successen. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse in circuit-racen, met meer mensen die nu races volgen en zelfs overwegen om zelf deel te nemen aan de sport.

Hier zijn enkele manieren waarop Max Verstappen heeft geleid tot een groeiende interesse in circuit-racen in Nederland:

 • De successen van Max op het hoogste niveau van de autosport hebben jonge Nederlanders geïnspireerd om te dromen van een carrière in het racen.
 • Media-aandacht rondom Max Verstappen heeft bijgedragen aan een grotere bekendheid van de autosport in Nederland.
 • De terugkeer van de Dutch Grand Prix naar het circuit van Zandvoort is mede te danken aan de populariteit van Max Verstappen.
 • Er zijn meer racescholen en kartbanen ontstaan, waar jonge talenten de sport kunnen leren kennen en beoefenen.

Max Verstappen’s invloed op de Nederlandse autosport is duidelijk zichtbaar in de toename van investeringen en steun voor circuit-racen in Nederland. De kans is groot dat de impact van Max in de toekomst verder zal groeien, aangezien Nederlandse racefans zijn carrière op de voet volgen en hopen op nog meer successen.

JaarAantal Nederlandse bezoekers Dutch Grand Prix
2018110.000
2019160.000
2021210.000
2022305.000
2023300.000+

De groeiende populariteit van Max Verstappen en circuit-racen in Nederland krijgt ongetwijfeld een extra impuls door zijn recente wereldkampioenschap in de Formule 1. Meer Nederlanders zullen geïnspireerd raken om de autosport te volgen of zelf de baan op te gaan. Hierdoor draagt Max bij aan een steeds sterkere autosportcultuur in Nederland.

Max Verstappen’s toekomst in Formule 1

Met zijn indrukwekkende prestaties en wereldkampioenschapstitel heeft Max Verstappen zichzelf stevig gevestigd als een toonaangevend talent in de Formule 1. Terwijl zijn fans en experts zich afvragen wat de toekomst in petto heeft voor deze jonge racelegende, zijn er enkele interessante voorspellingen en speculaties over de richting van zijn carrière.

Max’s enorme potentieel en vasthoudendheid op het circuit maken hem een geduchte concurrent voor de gevestigde sterren in de Formule 1, wat ongetwijfeld zal leiden tot nog meer overwinningen en podiumplekken. In een wereld die constant evolueert met technologische innovaties en veranderende regels, zal Verstappen zich moeten aanpassen en zijn vaardigheden verder moeten ontwikkelen om aan de top te blijven.

Gezien de solide basis die Max Verstappen tot nu toe heeft gelegd, is het moeilijk voor te stellen dat hij niet verder zal groeien en zichzelf zal blijven bewijzen als een van de grootste coureurs die de Formule 1 heeft gekend. Fans en experts kunnen niets anders dan vol spanning afwachten wat de komende jaren zullen brengen voor deze veelbelovende Nederlandse racelegende.

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques...

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi...