Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Mario Andretti onthult met welk team Carlos Sainz zou moeten tekenen voor F1 2025
F1 coureurs

Mario Andretti onthult met welk team Carlos Sainz zou moeten tekenen voor F1 2025

25
Carlos Sainz
Foto: FP1Will

De carrièrekeuzes van Carlos Sainz

1978 F1 wereldkampioen Mario Andretti heeft een duidelijke mening over welk team Carlos Sainz zou moeten kiezen voor het seizoen 2025, als hij de keuze heeft. Carlos Sainz, momenteel een van de meest gewilde coureurs op de markt, voegde onlangs de overwinning bij de Grand Prix van Australië toe aan zijn overwinning in Singapore van vorig seizoen – de enige niet-Red Bull coureur die in 2023 won. Sainz bevindt zich in een cruciale fase van zijn carrière waarin hij moet beslissen waar zijn toekomst ligt, vooral nu Ferrari heeft gekozen om Lewis Hamilton binnen te halen voor 2025. Dit laat Sainz buiten de Ferrari-deur staan ondanks zijn sterke prestaties.

Mogelijkheden bij Red Bull en Mercedes

Met onbevestigde cockpitplaatsen bij zowel Red Bull als Mercedes voor 2025, is Carlos Sainz een potentiële kandidaat voor beide teams. Daarnaast lijkt Sauber, vooruitlopend op Audi’s overname van het team in 2026, de voornaamste mogelijkheid in het middenveld. Terwijl een overstap naar Red Bull of Mercedes op korte termijn succes kan bieden, zou een positie in het teamleiderschap bij Audi tijdens hun vormingsjaren Sainz de kans bieden om zijn stempel te drukken met de Duitse fabrikant. Echter, met de dreiging dat hij zonder zitje kan blijven als hij te lang wacht – Red Bull zou Sergio Perez kunnen hercontracteren en Mercedes zou intern kunnen promoten met Kimi Antonelli – zijn de keuzes voor Sainz zowel uitdagend als kritiek.

De visie van Mario Andretti

In een exclusief interview met PlanetF1.com deelde Mario Andretti zijn perspectief op waar Sainz zou moeten tekenen als hij in dezelfde positie was. “Ik zou naar Mercedes gaan,” zei hij met een glimlach, vanuit zijn kantoor in New York. Hoewel Mercedes mogelijk niet onmiddellijk raceoverwinningen biedt, kunnen de reglementswijzigingen van 2026 een springplank naar succes zijn voor Brackley, gezien de uitgebreide wijzigingen aan chassis en krachteenheid die dan ingaan – Mercedes had de vorige verandering in krachteenheid regelgeving in 2014 goed onder de knie.

Uitdagingen en kansen voor Sainz

Het tekenen bij Mercedes voor 2025 zou Sainz tegenover de hoog aangeschreven George Russell plaatsen, die bij Mercedes blijft na het vertrek van Hamilton. Andretti benadrukte dat je je moet kunnen meten met iedereen, ongeacht het team. “Dat is de baan,” zei hij. Maar ongeacht waar je gaat, zoals bij Red Bull, zou je tegen Max Verstappen racen. “Dat is wie je moet verslaan. Toen ik reed, keek ik op… er is altijd iemand die beter is dan jij. Maar als je een kampioenschap wilt winnen of races wilt winnen, dat is wie je moet verslaan – je moet degene verslaan die de beste is, en niet bang zijn als je denkt dat je een teamgenoot hebt die beter is dan jij.”

Gerelateerd nieuws

De 11 grootste Formule 1 coureurs in de geschiedenis

De 11 grootste Formule 1-coureurs in de geschiedenis, gerangschikt naar het aantal...

Max Verstappen en Lewis Hamilton: hoogste betaalde atleten in 2024 volgens Forbes

Verstappen en Hamilton vertegenwoordigen Formule 1 op de Forbes-lijst Max Verstappen en...

Lewis Hamilton’s vriendinnen: Iedereen die de coureur heeft gedatet

Lewis Hamilton heeft in de loop der jaren verschillende bekende vriendinnen gehad....

Lewis Hamilton’s invloed op mode en stijl

Lewis Hamilton heeft een significante invloed op de modewereld door zijn gedurfde...

Hamilton: Nog nooit F1-banden gehad met zo’n “minuscule” bereik

Moeilijkheden bij de Grote Prijs van Miami De recente Grote Prijs van...

Jonge talenten: Lando Norris vs. George Russell

Lando Norris en George Russell zijn prominente opkomende talenten in de Formule...

Verwachte grote wijzigingen in F1-coureurs voor 2025

Schokkende teamwissels voor Ocon en Bottas Valtteri Bottas en Esteban Ocon staan...

Yuki Tsunoda’s significante vooruitgang in F1 2024

De opmars van Tsunoda tijdens het Grand Prix weekend in Miami Yuki...