Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Helmut Marko voorspelt verrassende toekomst voor Adrian Newey in de Formule 1
F1 nieuws

Helmut Marko voorspelt verrassende toekomst voor Adrian Newey in de Formule 1

56
max verstappen en helmut marko
Foto: F1 Unleashed

De onzekere toekomst van een ontwerpicoon

Adrian Newey, een legendarische naam in de Formule 1, zal Red Bull verlaten in 2025. Deze aankondiging kwam net voor de Grand Prix van Miami. Newey heeft met zijn ontwerpen bij Red Bull dertien kampioenstitels veroverd, en zijn vertrek markeert het einde van een tijdperk. Maar waar hij hierna naartoe gaat, blijft een raadsel. Ondanks eerdere speculaties en een ontmoeting met Ferrari, suggereert Helmut Marko dat Aston Martin wellicht een aantrekkelijker optie zou kunnen zijn voor Newey, vooral vanwege de ‘geweldige kleur zoals groen’, wat suggereert dat de visuele aantrekkingskracht van een team ook een rol speelt in zijn overwegingen.

Aston Martin zou, volgens insiders, een zeer lucratieve aanbieding op tafel hebben liggen voor Newey. Sky Sports’ Craig Slater meldt dat hoewel er sterke aanwijzingen zijn voor een mogelijke overstap naar Ferrari, veel mensen binnen de industrie twijfelen aan de haalbaarheid hiervan bij Aston Martin. Maar voor Marko, die Newey goed kent, lijkt Aston Martin een serieuze kanshebber te zijn. Dit brengt een interessant perspectief op de voorkeuren die invloed kunnen hebben op de besluitvorming van Newey, waarbij niet alleen financiële overwegingen maar ook persoonlijke voorkeuren en relaties een rol spelen.

Een potentiële samenwerking die geschiedenis kan schrijven

Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen, heeft ook zijn interesse getoond in een samenwerking met Newey. Alonso, die momenteel rijdt voor Aston Martin, heeft al lange tijd de wens om samen te werken met Newey en beschouwt hem als misschien wel de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Alonso’s respect en bewondering voor Newey zijn duidelijk, en hij voelt zich bevoorrecht om tegen zijn auto’s te hebben geracet. Deze potentiële samenwerking zou niet alleen een droom zijn die uitkomt voor Alonso, maar zou ook een significante impact kunnen hebben op de dynamiek binnen de Formule 1, waarbij twee giganten van de sport mogelijk samen zouden werken.

Het is echter aan Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin, om de uiteindelijke beslissing te nemen of Newey wel of niet deel zal uitmaken van het team. Hoewel Aston Martin tevreden is met hun technische afdeling, erkent Alonso dat de toevoeging van Newey een enorme versterking zou zijn. Maar de vraag blijft of Newey in staat zal zijn om binnen het team te passen en of de persoonlijke voorkeuren en bedrijfsculturen met elkaar zullen botsen of juist een nieuwe succesformule zullen vormen.

Intussen bereidt Alonso zich voor om binnenkort een van Newey’s ontwerpen in zijn privécollectie te verwelkomen, de Aston Martin Valkyrie. Dit geeft een persoonlijk tintje aan de relatie tussen de ontwerper en de coureur, waarbij Alonso’s bewondering voor Newey’s werk zich niet alleen beperkt tot de racebaan maar ook doordringt in zijn persoonlijke leven.

Gerelateerd nieuws

Sainz: Ferrari F1 upgrade verwachtingen “volledig buiten de realiteit”

De nieuwe upgrades van Ferrari Ferrari bracht een uitgebreide set upgrades naar...

Helmut Marko over vorm Red Bull: “Als dat niet lukt, is er iets goed mis”

Problemen bij Red Bull Racing in Imola Er is veel werk aan...

Vasseur: Keuze voor Hamilton was makkelijk gemaakt

Het contract met Hamilton De keuze van Ferrari om Lewis Hamilton aan...

Verstappen: Red Bull “ernstig gebrek aan snelheid” in Imola F1-training

Frustratie bij Verstappen tijdens Imola-trainingen Max Verstappen uitte zijn frustratie tijdens beide...

Wat hebben we geleerd tijdens de vrijdagtraining van de F1 Imola Grand Prix 2024?

Na de openingsreeks van pan-continentaal vliegen, keerde het Formule 1-circus terug naar...

Yuki Tsunoda overweegt vertrek bij Red Bull: Zet deur open voor Liam Lawson

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....

Lewis Hamilton duidelijk over zijn opvolger bij Mercedes

Einde van een tijdperk voor Lewis Hamilton bij Mercedes In 2024 zal...

Lewis Hamilton heeft zichzelf ‘een slachtoffer gemaakt’ door Mercedes W15 set-up experimenten

Lewis Hamilton heeft vaak zijn frustraties geuit over de set-up keuzes dit...